1. Nu mai bea ceai. Dacă bei o ceașcă de ceai după masă, trebuie să știi că acesta poate interfera cu absorbția de fier. Ceaiul conține acid taninic, iar acesta interferează cu fierul și proteinele din alimente. Ceaiul poate reduce absorbția de fier cu 87%.
Deficitul de fier duce la dezvoltarea anemiei, scade imunitatea, creează stare de oboseală și duce la lipsa poftei de mâncare, potrivit secretele.com.
2. Fumatul. Fumatul este un obicei extrem de periculos, mai ales după masă. Țigara conține nicotină, iar aceasta interferează cu oxigenul, vital pentru producerea digestiei. Astfel, organismul va absorbi mai multe elemente carcinogene, decât în mod obișnuit.
O țigară fumată după masă, este la fel de periculoasă precum 10 țigări fumate, una după alta…Mare atenție deci, întrucât acest obicei duce la apariția cancerului de plămâni și de stomac!
3. Mișcare după masă. Chiar dacă atunci când eram mici ni se spunea să facem mișcare după masă, nu este un obicei prea sănătos… Sportul după masă poate duce la apariția crampelor și asta pentru că organismul tău nu are timp să activeze metabolismul. Digestia este crucială, deoarece aceasta menține sănătatea organismului, chiar și a circulației sangvine. Mișcarea, imediat după masă poate duce la un conflict între mușchi și sistemul digestiv, deoarece ambele au nevoie de circulație sangvină intensă.
Dacă sângele nu este bine dispersat, calitatea ambelor procese va fi afectată. În plus, musculatura va avea tendința de a folosi toată energia organismului și astfel este foarte posibil să ți se facă rău.Organismul va rămâne extenuat și va avea nevoie de foarte multe ore de odihnă.
De asemenea, nu este recomandat nici să faci mișcare pe stomacul gol, deoarece organismul tău nu va avea energia necesară pentru a susține activitatea fizică. Cel mai bine este să faci mișcare la două ore după masă și cu două ore înainte de masă, aceasta este perioada optimă.
4. Somnul după masă. Somnul imediat după ce ai mâncat produce un disconfort stomacal. Poate oricând să se instaleze refluxul gastroesofagian. În plus, această practică suprasolicită inima și în timp, aceasta poate ceda.