Cele mai proaste combinații alimentare. Asocierile alimentare pot perturba digestia, în acest caz trebuie să avem mare grijă ce mâncăm. Pentru a ne ajuta sistemul digestiv trebuie să facem o asociere cât mai simplă a alimentelor, stomacul nu poate preluca mai mult de o mâncare concentrată odată.
Citește și: Facebook anunţă schimbări importante. Butonul „Like” va fi eliminat de pe milioane de pagini
”Stomacul omului nu poate prelucra mai mult de o mâncare concentrată odată. Orice aliment care nu este fruct sau legumă crudă este mâncare concentrată”, susține prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi.
Cele mai proaste combinații alimentare
1. Cartofi cu carne ( carne roșie, carne de pasăre sau pește)
Carnea produce sucuri gastrice acide, iar din acest lucru se digeră foarte lent. În schimb, cartofii produc sucuri gastrice alcaline, care sunt digerați repede și necesită enzime diferite.
„Dacă veţi consuma aceste alimente împreună veţi provoca o lupta digestivă între enzime concurente. Rezultatul este că mâncarea nu va fi digerată cum trebuie şi de aici gazele, balonarea, arsurile stomacale, durerile de stomac, malabsorbţia, indigestia şi lipsa energiei”, explică nutriţionistul britanic Gillian McKeith.
2. Paste cu carne
Pastele mâncate împreună cu carnea merg pe același principiu al combinației dintre carne și cartofi, nefiind indicată combinarea la aceeași masă a carbohidraților cu proteine. De asemenea, pâine trebuie eliminată în asociere cu pastele sau cu supa de carne și tăiței.
3. Cerealele cu lapte
Combinația de cereala și lapte produce gaze, această combinație este tot una de carbohidrați cu proteine. De asemenea, nici fulgii de porumb nu se asociază cu produsele lactate. Laptele se digeră foarte greu.
4. Pâine cu carne şi ouă
Pâinea cu carne și ouă este setul complet, iar digestia va fi afectată cu siguranță deoarece se consumă o porție dublă de proteine asociate cu carbohidrați.
5. Fructe cu cereale şi lactate
De asemenea, ca în cazul cerealelor cu lapte, și fructele combinate cu lapte produc gaze. Prin urmare, fructele se consumă întotdeauna singură, la distanța de cel puțin o oră de la masă, deoarece folosesc enzime total diferite de toate celelalte alimente.
6. Orez cu carne
Carbohidrații cu proteină la aceeași masă nu sunt recomandate, deoarece împreună pot perturba digestia. Prin urmare, este indicat ca orezul să fie consumat doar cu legume.
Legumele care nu conţin amidon, salatele, rădăcinoasele, seminţele, ierburile, mirodeniile, uleiurile din nuci şi seminţe pot să fie asociate cu proteine şi carbohidraţi.