Rețetă clătite de post – fără lapte și ouă:
Ingrediente:
200 g făină
1 lingură zahăr
2 linguri ulei
250 ml apă minerală
Sare
1 plic zahăr vanilat
Rețetă de plăcintă cu mere. Cel mai simplu și gustos desert de post, gata în mai puțin de o oră
Mod de preparare:
Într-un bol, adăugăm făina și amestecăm cu zahărul vanilat, sarea și zahărul până se omogenizează.
Turnăm apa minerală și adăugăm uleiul treptat, amestecând continuu până obținem o compoziție omogenă.
Încălzim o tigaie și coacem clătitele fără adaos de ulei. Gătim pe ambele părți până se rumenesc frumos.
Poftă bună!
Rețeta #2 – Clătite Pufos Pregătite cu Bere
Ingrediente:
1 ou
10 linguri făină
1 pahar apă
300 ml bere
1 praf de sare
3 linguri ulei
Zahăr pudră / dulceață pentru servire
Mod de preparare:
Într-un vas adânc, se sparge oul și se adaugă făina, amestecându-se continuu. Se subțiază compoziția cu apă rece și se adaugă berea treptat, până se obține o consistență de smântână subțire.
Adăugați un praf de sare și lăsați aluatul să se odihnească în frigider pentru cel puțin 15 minute.
Prăjiți clătitele într-o tigaie unsă cu ulei, apoi serviți-le umplute cu dulceață sau presărate cu zahăr pudră.
Să le savurați cu poftă! Poftă bună!
Sursa: delicatese.net
Cui nu îi plac clătitele? Ceea ce e minunat la acest preparat nu e doar gustul dar și versatilitatea. Pot fi preparate cu umpluturi sărate, cu legume în special, sau dulci, după preferințe, poate fi o mâncare de zi cu zi dar și de ocazie.
Sunt multe nume pentru salamul de biscuiţi: rulou de biscuiți cu cacao, desert de salam, prăjitură cu salam, cârnat cu biscuiţi, dar există o singură descriere: bucurie simplă. Dacă adaugi un blat şi o glazură de cacao, vei obţine o prăjitură deosebită, care este permisă şi în post.
Cacao, biscuiţi, nuci crocante – ce poate fi mai bun decât această combinaţie simplă? Îţi propunem un desert pe care îl poţi face din câteva ingrediente pe care le ai la îndemână în casă.
Salamul de ciocolată este un desert italian popular, unde este cunoscut sub numele de salame di cioccolato sau salame dolce. Este la fel de comun în Portugalia, Sicilia și Rusia, unde este cunoscut sub numele de salame de chocolate, salame turco și shokoladnaya kolbasa.
În toate variantele sale, rulada dulce își datorează numele formei sale care arată ca salamul, care este doar un desert cu nuci, cu glazură de cacao sau acoperit cu zahăr pudră.
Ingrediente pentru şase porţii:
Pentru blat:
250 ml apă
1 vârf de cuţit sare
60 ml ulei
2 linguri cacao
1 cană zahăr
1 plic praf de copt
300 g făină
Pentru umplutură:
500 g biscuiţi
300 g nuci
1 lingură gem
50 g stafide
150 ml apă
50 g cacao
1 plic zahăr vanilat
esenţă de rom, după gust
Pentru glazură:
4 linguri zahăr pudră
2 linguri cacao
1 linguriţă ulei
2 ½ linguri apă clocotită
Cum să faci prăjitură cu salam de biscuiţi
Laşi stafidele la hidratat o jumătate de oră. Pentru blat, amesteci apa, sarea şi uleiul. Separat, combini cacaua, zahărul, praful de copt şi făina pe care le înglobezi treptat în amestectul lichid. Pui compoziţia într-o tavă de chec, tapetată, pe care o introduci în cuptor pentru 30 de minute.
Pentru umplutură, macini un sfert din cantitatea de biscuiţi, iar pe restul îi rupi în bucăţi. Prăjeşti nucile zece minute, apoi le zdrobeşti. Amesteci zahărul cu apa pe foc mic până când se topeşte zahărul.
Ce să nu comandăm niciodată la restaurant. Chef Florin Dumitrescu face dezvăluiri: „Eu nu mai mănânc ciorbe în cârciumi”
Dai deoparte şi adaugi cacaua, stafidele scurse, gemul, biscuiţii, nucile şi omogenizezi. Pui blatul pe o folie alimentară, apoi îl acoperi cu compoziţia de biscuiţi. Înfăşori totul în folie şi formezi un rulou pe care îl dai la rece.
Pentru glazură, topeşti zahărul, apoi adaugi cacaua, uleiul şi apa. Amesteci viguros şi adaugi glazura peste prăjitură după ce îndepărtezi folia şi o aşezi pe un platou.