Cele mai PUTERNICE antibiotice NATURALE. Le poţi lua fără reţetă şi vei avea un sistem imunitar de oţel

Mama natură are grijă de sănătatea noastră de zi cu zi. Trebuie doar să ne formăm bunul obicei de a consuma bunătăţile cu efecte terapeutice.
Alina Costache
30 nov. 2021, 22:06
Cele mai PUTERNICE antibiotice NATURALE. Le poţi lua fără reţetă şi vei avea un sistem imunitar de oţel

Antibioticele omoară bacteriile, însă nu fac diferența între bacteriile bune și bacteriile rele. Bacteriile bune stimulează sistemul imunitar și contribuie la prevenirea bolilor cronice. Dar de fiecare dată când iei antibiotice, bacteriile benefice din intestine sunt distruse. Pentru a proteja bacteriile bune din organism, poți inlocui antibioticele clasice cu antibioticele naturale care nu au efecte secundare.  Iată care sunt cele mai eficiente:

1. Mierea de albine
Mierea a fost folosita ca agent antibacterian cu mult inainte de aparitia  antibioticelor sintetice. Astazi, a fost stiintific demonstrat ca mierea are proprietati antibacteriene si poate trata arsurile si iritatiile pielii. De asemenea, curata dintii si gingiile de bacterii. Atunci cand tratati ranile si inflamatia este foarte important sa alegeti tipul potrivit de miere. Cea mai inchisa la culoare are proprietati antibacteriene mai puternice.

Oregano combate cu succes infecţiile respiratorii. Iată plantele miraculoase care îţi uşurează respiraţia şi au şi efect antiviral
2. Ceaiul verde
Ceaiul verde este plin de antioxidanti si nutrienti. Ceaiul verde scade colesterolul, imbunatateste circulatia sangelui ,protejeaza impotriva bolilor de inima si recent, cercetatorii au descoperit ca poate ajuta la dezvoltarea unor medicamente impotriva cancerului. O substanta extrasa din aceasta bautura-minune poate combate boala, potrivit specialistilor de la Institute of Bioengineering and Nanotechnology, Singapore. Ceaiul verde este o sursa importanta de catehine, printre care EGCG (Epigallocatechin Gallate). Cercetatorii cred ca efectul anti-cancerigen al ceaiului se datoreaza acestora.

3. Ulei de oregano
Uleiul de oregano distruge bacteriile patogene fara sa afecteze bacteriile benefice. In plus, este antiviral si antifungic. Ingredientul-cheie antimicrobian din uleiul de oregano este carvacrolul. Ca sa fie eficient trebuie sa contina 70% carvacrol. Uleiul de oregano poate fi amestecat cu dezinfectat pentru maini sau se poate gasi sub forma de pilule. O pastila pe zi este eficienta impotriva parazitilor stomacali.

Care e cel mai indicat ulei de măsline şi cum îl păstrezi ca să nu îşi piardă proprietăţile nutritive
4. Echinaceea
Aceasta planta este folosita de sute de ani in lupta cu bacteriile si virusurile, ajutand in acelasi timp sistemul imunitar. Cea mai eficienta parte a plantei este radacina, din ea se extrag siropuri si uleiuri. Florile si semintele sunt cel mai des folosite pentru ceaiuri.

5. Usturoiul
“Usturoiul contine compusi sulfurati, dintre care alicina este cea mai activa substanta.  Acesti compusi sunt cunoscuti de foarte multa vreme pentru efectele lor terapeutice: scaderea tensiunii arteriale, scaderea colesterolului rau, efect antimicrobian, combaterea micozelor cutanate, prevenirea racelilor, stimularea imunitatii (ca si alte plante similare, hrean, ceapa etc.)”. Usturoiul te salveaza daca ai infectii cu stafilococi. Datorita alicinei, substanta cu efect antibacterian, usturoiul este indicat in infectiile produse de stafilococi (bronsite, furunculi, abcese). In cazul bronsitelor este indicat ca, dimineata, sa intinzi pe o felie de paine un amestec format din doi catei de usturoi pisati, cu patrunjel tocat si o lingura de ulei de masline. Usturoiul pisat, aplicat pe furunculi, grabeste vindecarea. Usturoiul isi demonstreaza proprietatile de antibiotic si in cazul amigdalitei. Seara, inainte de culcare, pisezi trei-patru catei de usturoi, ii pui intr-un saculet de bumbac si ii aplici pe gat. Eficienta in cazul parazitilor intestinali este o cura de trei saptamani cu decoct de usturoi. Pisezi trei catei de usturoi si apoi torni o cana de apa fiarta. Lasi la macerat pe timpul noptii. Bei acest amestec in fiecare dimineata, pe stomacul gol. Cand nu este recomandat: Medicii avertizeaza ca usturoiul nu este recomandat persoanelor care sufera de gastrita, de ulcer sau de dermatoza.

6. Extractul de frunze de maslin
Extractul din frunze de maslin contine oleuropeina, al carei ingredient activ, acidul eleonlic are proprietati puternice antibacteriene si efecte antivirale. S-a demonstrat ca este eficient in lupta impotriva infectiilor, a herpesului, a oboselii cronice dar si a alergiilor si problemelor de piele. Pentru ca functioneaza ca un antibiotic de spectru larg, se lupta, deci, si cu racelile si gripele, cu problemele respiratorii si sinuzita. Il poti cumpara din farmaciile specializate.

 7. Ghimbirul
In ayurveda, medicina traditionala indiana, ghimbirul are statut de medicament. Asta pentru ca acest condiment-minune a dovedit ca are numeroase beneficii pentru sistemul digestiv si s-a aratat de folos in tratarea a numeroase probleme ale organismului.

8. Uleiul de cocos
Mary G. Enig, un biochimist cu doctorat in nutritie, este cea care a descoperit potentialul uleiului de cocos. Ea spune ca organismul nostru foloseste un ingredient-minune din acest ulei – monolaurin – pentru a se lupta cu diferite boli si infectii, virusuri si bacterii. A fost chiar un caz foarte mediatizat in SUA, prin care un bebelus nascut cu HIV, a scapat de virus, dupa ce a fost hranit cu formula de lapte bogata in ulei de cocos. Recent, un medic din Florida a observat rezultate excelente cand a tratat pacientii cu helicobacter – o bacterie periculoasa prezenta in stomac. Luau o lingurita de ulei de cocos virgin de trei ori pe zi. Medicul a recunoscut ca uleiul de cocos a fost mult mai eficient decat alte antibiotice pe care obisnuia sa le prescrie. Il poti cumpara din farmaciile specializate.

 9. Scortisoara
Intr-un studiu condus de un grup de chirurgi s-a descoperit ca scortisoara omoara majoritatea bacteriilor care se gasesc in spitale. O alta cercetare a demonstrat ca acest condiment distruge bacteriile rezistente la antibiotice.

10. Chimenul
Cultivat originar in zona Marii Mediteraneene, chimenul este unul din acele condimente care are o aroma distincta si un gust destul de puternic. Uleiul esential extras din acest condiment are un continut mare de compusi antibacterieni, care pot oferi ajutorul sistemului imunitar. De asemenea, condimentul folosit in preparate culinare cat mai des poate preveni racelile de sezon. Il poti cumpara din orice hypermarket, uleiuri si extracte din farmaciile specializate.

11. Lamaia
Lamaia te ajuta in caz de: Acnee: in cazul acneei, o infectie a pielii, amesteca zeama de la o lamaie cu o lingura de miere si aplica aceasta „alifie” pe zona afectata, un sfert de ora, in fiecare seara, timp de doua saptamani. Infectii urinare: Fiindca este o sursa bogata de vitamina C, lamaia ajuta la vindecarea infectiilor tractului urinar. Este bine sa consumi cate trei-patru fructe pe zi. Paraziti intestinali: Te vei vindeca daca dai pe razatoare coaja de la o lamaie, apoi pui o lingura de miere si 100 ml de apa si lasi la macerat patru-cinci ore. Bei acest amestec inainte de culcare, timp de o luna. Cand are un efect rapid: Durerea cauzata de infectiile in gat se diminueaza rapid daca bei o cana cu apa calduta, in care ai adaugat sucul de la o lamaie si o lingurita de sare de mare.

12. Propolisul
Propolisul este util in: Pneumonie, infectii respiratorii si urinare: Cum studiile de specialitate au aratat ca distruge circa 30 de tipuri de virusuri, o cura cu tinctura de propolis este eficienta in aceste afectiuni. Ca sa o obtii, pui 100 de grame de propolis maruntit in 250 ml de alcool de 60 de grade si lasi la macerat, timp de o saptamana. Se administreaza de trei ori pe zi. Pui o lingurita intr-un pahar cu apa. Efect rapid: Daca ai perles (crapaturi la colturile buzelor), tamponeaza locul afectat cu tinctura de propolis, in fiecare seara, pana la vindecare.

13. Ceapa
Ceapa este un leac bun in: Infectii urinare, bronsita, laringita: Decoctul de ceapa este un  antibiotic natural foarte eficient in aceste afectiuni. Ca sa-l prepari, trebuie sa fierbi trei cepe potrivite, fara a le decoji, intr-un litru de apa, timp de 20 de minute. Se bea cate o cana, de doua ori pe zi. Abcese: Tai marunt cateva felii de ceapa, pui totul intr-un tifon, dupa care aplici pe locul dureros. Vinul de ceapa creste imunitatea: Pentru a te feri de infectii, poti face o cura cu vin din ceapa, timp de trei saptamani. Peste trei-patru cepe taiate marunt, torni un litru de vin alb si 100 de grame de miere si lasi la macerat 14 zile. Iei cate trei linguri pe zi, inainte de masa.

DailyBusiness
Gigi Becali, scut pentru David Popovici. Mesaj dur pentru CTP: „Trebuie să bagi capul în pământ și să nu sufli în fața campionului olimpic!”
Spynews
Marius Niţă i se alătură Geaninei Ilieş la pupitrul Ştirilor Antena Stars
Bzi.ro
Cum arată Andreea Esca în costum de baie, la 52 de ani! Vedeta și-a lăsat fanii mască! – FOTO
Fanatik.ro
Cel mai simplu fel de mâncare pentru mic dejun. Îți ia câteva minute să-l faci, este nutritiv și poate fi păstrat 3 zile la frigider
Capital.ro
EL îl va înlocui pe Călin Georgescu. Decizia care detonează România: Nu concurent, în locul lui!
Playtech.ro
Tratament inuman la centrele de minori din Târgu Mureș: copiii cu dizabilități sunt încuiați pe dinafară, li se dau medicamente expirate
DailyBusiness
Metoda finlandeză de încălzire. Cum poți avea o casă călduroasă fără a cheltui prea mulți bani pe facturi
Adevarul
Călin Georgescu continuă să împrăștie informații false: i-a zis unui fost contractor CIA că NATO va ataca Rusia de la baza Kogălniceanu din România
wowbiz.ro
Detalii bombă despre bebelușul Monicăi Gabor și al lui Mr. Pink! Când a născut, de fapt, fosta soție a lui Irinel Columbeanu și cum arată acum? | EXCLUSIV
Spynews
Ce cuvinte trebuie să rostești pentru a atrage banii în viața ta. Cum poți manifesta abundența
Spynews
Cum arată mașina care poate sări peste gropile din asfalt. Cu cât se vinde un astfel de vehicul
Evz.ro
Irina Loghin, în scaun cu rotile. Ce a pățit regina muzicii populare
Ego.ro
Cum arată casa Ilinei Pârvu de la Visuri la Cheie, după ce a fost renovată de PRO TV
Prosport.ro
FOTO. Andreea Bălan, ce apariție în Australia! Vedeta a atras toate privirile
kanald.ro
El este George, tânărul de 37 de ani din Tulcea care și-a pus capăt zilelor din cauza singurătății. Bărbatul se certase cu soția și avea ordin de restricție
Cancan.ro
Alertă „freezing rain” în București. Pe ce dată plouă cu gheață, potrivit meteorologilor Accuweather
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Decizie pentru românii care alimentează cu motorină. 30 martie, ultima zi. Ordin la Guvern
StirileBZI
Câți bani îți trebuie ca să faci nuntă în 2025: Prețurile au crescut enorm!
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume, imagini în costum de baie
stirilekanald.ro
Andrei, băiatul de 15 ani ucis în bătaie de prieteni, dus pentru ultima dată acasă. Bunica îl plânge cu lacrimi amare: „A fost abandonat de mamă și de tată”
substantial.ro
Aproape 1.300 de ucraineni din Europa se alătură unei legiuni de voluntari în Polonia
MediaFlux
CINE IESE la PENSIE în 2025! TABELUL VÂRSTEI de PENSIONARE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cutiuța muzicală: marii chitariști ai rockului