Brânza poate fi o delicioasă sursă de proteine, calciu şi fosfor. În plus, dacă alegi anumite sortimente de brânză, vei avea parte de multe alte beneficii pentru sănătatea ta. Iată cinci branzeturi care ar trebui să se afle pe lista ta de cumpărături:
Brânza Feta
Componenta-cheie în bucătaria grecească, brânza Feta este slabă în grăsimi şi calorii – 28 grame de brânză feta conţin 4 grame de proteine şi numai 74 calorii. Pentru că are o aromă foarte puternică, poţi folosi mult mai puţină brânză, fără ca gustul să fie mai puţin intens. În plus, datorită gustului sărat, brânza Feta este delicioasă în salate şi supe, dar merge foarte bine şi în combinaţie cu pepene roşu sau cartofi dulci.
SFAT: Deşi această brânză se prepară de obicei din lapte de vacă, în Grecia, Feta se produce din lapte de oaie sau de capră, ceea ce o face mult mai sănătoasă pentru persoanele care au probleme digestive.
Parmezan
La fel ca brânza Feta, parmezanul are o aromă foarte puternică şi poate fi folosit în cantităţi puţine – cu alte cuvinte, nu prea ai cum să te îngraşi mâncând acest tip de brânză. Provine din Parma, Italia, şi a fost brânza preferată a scriitorului Boccacio, care în cunoscuta lui opera, „Decameronul”, îşi imagina un munte de „parmezan, macaroane şi ravioli”. Este relativ sărac în calorii, dar bogat în sodiu; prin urmare, ai grijă să îl foloseşti moderat în mâncare.
SFAT: Rade parmezan în salată sau taie-l în bucăţele şi mănâncă-l cu felii de mere sau pere. De asemenea, pastele au un gust nemaipomenit dacă presari parmezan deasupra.
Citeşte pe Cosmopolitan.ro ce tip de brânză de vaca e cel mai bine să mănânci.