În cadrul sondajului realizat de D&D Research pentru Storia, repondenții au fost rugați să puncteze nivelul siguranței din orașul lor pe o scară de la 1 la 100. Oradea a primit nota medie de 73,89 din partea cetățenilor care au participat la sondaj.
Al doilea cel mai sigur oraș din top, potrivit precepției repondenților este Brașov, cu o notă de 73,75, pe locul trei find Cluj-Napoca cu nota 73,39.
Potrivit vocea.biz, Bucureștiul se clasează pe locul nouă, cu un punctaj de 68,38 obținut din partea repondenților.
Alexandria este orașul în care cetățenii se simt cel mai puțin siguri, potrivit percepției cetățenilor, care au acordat un punctaj de 59,77. De asemenea, Suceava şi Satu Mare se află în topul celor mai nesigure orașe din ţară.
Urmează Crișana, cu un scor de 68,67 și București – Ilfov, cu un punctaj de 68,38.
În cadrul sondajului, repondenții au notat la capitolul siguranță și cartierele în care locuiesc. Astfel, cel mai sigure cartiere din țară conform punctajului au ieșit Grigorescu, din Cluj-Napoca, cu un punctaj de 87,66, Aviației din București, cu un punctaj de 83,69 și Ghorghieni, din Cluj-Napoca cu un punctaj de 83,11.
Cele mai nesigure cartiere din România sunt percepute a fi Ițcani, din Suceava, cu un punctaj de 45,33, Brestei din Craiova, cu un punctaj de 47,37 și Alecu Russo din Bacău, cu un punctaj de 48,75.
La nivelul Bucureștiului, cele mai sigure cartiere sunt considerate a fi Aviației, Tineretului și Titan, urmate de Băneasa, Baba Novac și Balta Albă.Cartiere nesigure ale Bucureștiului sunt considerate a fi Ferentari, Bucur Obor, Baicului și Rahova. Vezi şi: TOP 5: Cele mai sigure ţări în care poţi călători