Legea anti-fumat are hibe, scrie urbology.ro. Şi nu are, deocamdată, nici norme metodologice de aplicare. Iar dacă ele nu se vor publica până pe 16 martie, puteţi fuma fără grijă în pub-uri.
Legea anti-fumat defineşte spaţiul public închis: o structură „care are un acoperiș, plafon sau tavan și care este delimitat de cel puțin doi pereți”. Adică inclusiv o staţie de autobuz.
Citeşte şi LISTA LOCURILOR unde NU se va mai putea fuma din 16 martie
Pentru patronii „smart” cu ceva bani de investit şi care nu vor să-şi piardă clienţii fumători, urbology.ro vine cu câteva idei de proiectare care fentează legea anti-fumat.
CLĂDIREA CIRCULARĂ
Acest tip de construcţie are acoperiş – plafon – tavan, dar are un singur perete: cel circular. Deci nu doi, cum scrie la lege. Invitaţi legiuitorul să vă demonstreze că spaţiul are doi pereţi. Cât el încearcă asta, bucuraţi-vă liniştiţi de clienţii voştri fumători.
CLĂDIREA STIL „DOM”
Practic, e cam aceeaşi situaţie precum cea expusă mai sus. Numai că aici poţi invita legiuitorii să-ţi arate şi unde se termină pereţii şi începe tavanul.
Citeşte şi Legea antifumat a fost publicată în Monitorul Oficial. Câte zile se mai pot bucura fumătorii
CORTUL INDIAN
Aici putem avea pereţi, dar nu prea e… tavan.
TERASA CU ACOPERIŞ ŞI PEREŢI-CORTINĂ DE AER CALD
Asta e una dintre cele mai mişto variante, dar necesită şi o investiţie pe măsură. Practic îţi construieşti în afara clădirii doar o copertină, cât vrei de mare. Pe marginile ei (în afară de cea lipită de zidul de susţinere) îţi instalezi sisteme performante de ventilaţie care să „sufle” în jos, continuu, aer cald. Dacă nu te zgârceşti la investiţie, cortina de aer cald va izola şi păstra foarte bine în interior temperatura dorită, chiar dacă afara e ger.