Cele mai TRĂZNITE superstiţii ale fotbaliştilor. ADRIAN MUTU este în TOP

Fotbalul şi superstiţiile merg foarte bine împreună, nu puţini fiind jucătorii care apelează la diverse ritualuri în timpul unor competiţii ori în momente importante dintr-un meci.
Filip Stan
27 feb. 2016, 08:00
Cele mai TRĂZNITE superstiţii ale fotbaliştilor. ADRIAN MUTU este în TOP

Iată o listă a celor mai cunoscute sau interesante superstiții ale fotbaliștilor:

Laurent Blanc. Înaintea primului meci de la CM din 1998 l-a sărutat pe cap pe coechipierul său din poartă, Fabien Barthez. După prima victorie, actualul antrenor al lui PSG a continuat cu același ritual până în finală, pe care Franța a câștigat-o împotriva Braziliei (3-0).

CITEŞTE ŞI: TOP 10 sportivi URIAŞI şi hobby-urile lor INCREDIBILE

Kolo Toure. Ivorianul are o superstiţie stranie. De fiecare dată vrea să fie ultimul jucător care intră pe teren. Superstiţia lui Toure a ieşit la iveală într-un meci de Liga Campionilor pe care l-a jucat pentru Arsenal şi a fost avertizat pentru că a intrat pe teren fără permisiunea arbitrului, deşi meciul începuse.

Romeo Anconetani. Fostul preşedintele clubului italian Pisa arunca cu sare pe gazon înainte de fiecare meci, pentru a-i aduce noroc. Împotriva unui meci important cu Cesena, a aruncat pe teren nu mai puţin de 26 de kilograme de sare!

Adrian Mutu. Superstiţia „Briliantului” este  de a purta chiloţii pe dos în timpul meciului.

John Terry, căpitanul lui Chelsea şi al naţionalei Angliei, are în jur de 50 de superstiţii. Printre cele pe care le-a dezvăluit sunt acelea că ascultă în maşină, în drumul spre stadion, acelaşi CD cu Usher, parchează în acelaşi loc la terenul de antrenament al lui Chelsea, stă pe acelaşi scaun în autocar şi a purtat vreme de zece ani aceeaşi pereche de jambiere.

Citeşte şi Cele mai IDIOATE întrebări pe care femeile le pun în timpul MECIULUI

Gică Popescu se fereşte de ziua de marţi, 13. „Când eram fotbalist, mă închinam înainte de a intra pe teren. Cele mai ciudate superstiţii mi s-au părut să nu îţi tai unghiile înainte de meci sau să nu fluieri în vestiar. Chestia cu superstiţiile nu am întâlnit-o decât la fotbaliştii români, nu şi în străinătate. Ba nu, şi la turci! Şi jucătorii turci sunt foarte superstiţioşi. La Galatasaray, imi aduc aminte că aproape toţi îşi ţineau ghetele cu crampoanele în sus, ca să le poarte noroc”, a declarat Gică Popescu.

Gary Lineker avea şi el capricii pe măsură. Nu şuta niciodată la poartă la încălzirea de dinainte de startul partidelor, iar dacă nu marca în prima repriză îşi schimba tricoul la pauză. Dacă perioada în care nu înscria se prelungea era forţat să treacă la masuri extreme şi să se tundă.

CITEŞTE ŞI TOP 10. Cele mai CIUDATE cupluri din sport FOTO

Rică Răducanu, fostul portar al echipei naţionale, se fereşte de pisica neagră şi nu dă niciodată bani în ziua de luni pentru a nu-i merge prost.

Sergio Goycochea, fostul portar al Argentinei, urina în pantaloni înaintea fiecărui penalty pe care trebuia să îl apere. I s-a întâmplat să facă asta o dată, de emoţie, a parat lovitura, iar de atunci a făcut în aşa fel încât să păstreze ritualul pentru tot restul carierei. „Eram foarte subtil, nimeni nu s-a plâns”, avea să spună portarul mult mai târziu.

Carlos Bilardo, directorul tehnic al Argentinei la Mondialele din 1986 si 1990, nu-şi lăsa jucătorii să mănânce carne de pui, despre care le zicea că aduce ghinion, în schimb îi obliga să consume carne de vită, care produce acid uric.

Anghel Iordănescu nu le dă voie femeilor în autocarul echipei, deoarece crede că aduc ghinion.

Johan Cruyff avea o superstiţie în perioada în care evolua la Ajax. Cruyff îi dădea o palmă peste abdomen portarului Gert Bals înainte de fiecare meci. Mai mult, înainte de startul meciului, Cruyff îşi scuipa guma în terenul adversarilor.

Raymond Domenech, fostul selecţioner al Franţei şi-ar fi ales jucătorii selecţionaţi şi pe baza horoscopului. Poate de asta, Robert Pires nu a fost niciodată selecţionat în mandatul lui.

Silvio Berlusconi a interzis imnul clubului „Milan, Milan” pe motiv că transmitea unde malefice care blocau picioarele fotbaliştilor. În 1987, Berlusconi a solicitat un nou imn, care s-a intitulat „Milan dei nostri cuori”.

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Cine este patronul lanțului de patiserii Luca. Simigeriile au împânzit Bucureștiul și au ajuns chiar și în Polonia
Capital.ro
Ungaria e blocată. Viktor Orban a dat ordinul peste graniță. Este oficial
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
Lovitură pentru bărbaţii cu vârste cuprinse între 18 şi 27 de ani. ARMATA DEVINE OBLIGATORIE!
Adevarul
Armata ucraineană a publicat înregistrări video cu operaţiunile din primele ore ale ofensivei în provincia Kursk VIDEO
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Mulți români fac asta și riscă. Amenda e de 45.000 de lei
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Cauza morții regizorului Bogdan Budes. Ce s-ar fi întâmplat cu el, în timpul nopții. Detalii
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Serviciul militar se reintroduce din ianuarie 2025. Vor fi recrutați bărbații de peste 18 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Armata ucraineană distruge un pod cheie în regiunea Kursk, izolând orașul Glușkovo
MediaFlux
A ÎNCEPUT DISTRIBUIREA PENSIILOR MAJORATE! Vine POȘTAȘUL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...