Cele mai uimitoare minuni săvârșite de Sfânta Cuvioasă Parascheva. Mărturiile credincioșilor care i-au cerut ajutorul

Sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva este una dintre cele mai importante de pe parcursul anului pentru creștinii ortodocși români. Pe parcursul ultimelor zile, s-a desfășurat cel mai mare pelerinaj de la noi din țară, cu ocazia acestei sărbători. Iată mărturisirile credincioșilor care au fost martorii minunilor Cuvioasei.
Alina Costache
13 oct. 2023, 16:54
Cele mai uimitoare minuni săvârșite de Sfânta Cuvioasă Parascheva. Mărturiile credincioșilor care i-au cerut ajutorul
Cele mai uimitoare minuni săvârșite de Sfânta Cuvioasă Parascheva. Mărturiile credincioșilor care i-au cerut ajutorul: „

De câteva zile, în Iași a început cel mai mare pelerinaj din țară și din estul Europei, unde zeci de mii de credincioși au venit pentru a se închina la racla Sfintei Cuvioase Parascheva și a-i adresa cele mai fervente rugăciuni.

Citește și: Rugăciunea pentru Sfânta Parascheva care va aduce bogăția, armonia și iubirea în viața ta. Rostește aceste cuvinte cu inima deschisă

În decursul timpului, au circulat numeroase relatări despre minunile atribuite Sfintei Parascheva, venerată de Biserica Ortodoxă Română în data de 14 octombrie. Aceste povestiri au contribuit la întărirea credinței și curiozității pelerinilor.

În România, există multe legende și anecdote legate de moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva, iar multe dintre acestea au ajuns și la cunoștința părintelui Alexandru Lungu de la Parohia Așezământul de Bătrâni Sfântul Apostol Andrei din Fălticeni. Acest preot a decis să le împărtășească publicului online, pe pagina sa de Facebook.

Una dintre ele este mărturisirea unei femei care a simțit, pe propria piele, ajutorul venit de la Sfânta Parascheva.

„Citind toate mărturiile cu minunile Sfintei Parascheva, vreau să povestesc și eu că Sfânta a fost mereu lângă noi. Acum 6 ani fetița cea mare făcea crize de epilepsie și ni s-a recomandat să îi facem un RMN la Iași și să mai consultăm un medic neurolog. Auzisem ca este un medic bun la Iași, dar avea liber tocmai în mai, iar pt RMN era programată în martie. Am fost la RMN, după am mers să ne închinăm la Cuvioasa, după ce am ieșit din biserică ne-au sunat de la doctor că s-a eliberat un loc fix în ziua în care eram în Iași și după ce am primit rezultatul de la RMN. Fetița nu a mai făcut crize de atunci. Iar cea mai recentă minune este că fetița cea mică s-a vindecat de cancer. La 3 săptămâni de la naștere a fost diagnosticată cu neuroblastom gradul 3, tumoarea având 10 cm. Am ajuns la Iași pe 14 noiembrie, iar de atunci am simțit ca Sfânta Parascheva a fost alături de noi, trimițând oameni care ne-au fost de mare ajutor. Când a fost operată prima dată, stăteam la Terapie Intensivă cu ea, iar o doamnă doctor a venit la mine, m-a întrebat dacă sunt ortodoxă și mi-a dat acatistul Sfintei să îl citesc. A trecut aproape un an de la diagnostic, fetița a făcut chimioterapie, a suferit 3 operații, dar cu ajutorul Lui Dumnezeu, al Sfintei Parascheva și al Sfintei Ecaterina, fetița este bine acum. Cred că nimic nu este întâmplător și că ar trebui să avem mai multă credință. Doamne ajută și sănătate la toată lumea!”, a relatat femeia.

O altă postare făcută de preotul din Fălticeni surprinde povestea unei femei ce a primit o veste greu de suportat din partea medicilor.

„Simt că vreau să vă spun și eu minunea mea pe care mi-a făcut-o Sfânta Parascheva. La a doua sarcină aveam probleme și se stabilise ca în timpul operației de cezariană, după ce medicul scoate copilul, să mi se scoată uterul și ovarele deoarece riscam să fac hemoragie și să rămân acolo pe masă. A fost cam greu de digerat tot ce auzeam de la medic, dar am spus că asta este, important e să fie bine copilul, să nasc și să ajung acasă pe picioarele mele pentru că acasă eram așteptată de celălalt copil al meu. Am fost la Iași pentru morfologie și de acasă am plecat cu gândul ca după controlul medical să mergem la Sfânta. Ajunsă la Ea, am rugat-o să mă ajute să duc sarcina cu bine până la capăt, să imi dea doar gânduri bune și dacă se poate, să rămân întreagă. Părinte, la următorul control, medicul a încremenit. M-am speriat, mă pregăteam psihic pentru o veste rea, dar dintr-o dată am auzit: „Doamnă, rămâneți și cu uter și cu ovare la naștere, nu mai este nici urmă de problemă”. Am început să amețesc când am auzit, am făcut cruce și cu ochii la acel monitor am mulțumit Sfintei. Mă doare sufletul când văd cât de jigniți sunt oamenii care merg în aceste zile în pelerinaj la Sfânta Paraschiva”, mărturisește ea.

O altă poveste impresionantă vine de la o credincioasă, care i-a mărturisit părintelui Alexandru Lungu cum viața bunicului ei a fost salvată în pandemie, când medicii nu îi mai dădeau șanse de supraviețuire.

„Părinte, vreau să dau și eu mărturie despre o minune făcută de Cuvioasa Parascheva chiar în ajunul zilei ei. Acuma 2 ani, bunicul s-a îmbolnăvit de Covid, a făcut o formă extrem de gravă. După 21 de zile de stat în spital, doctorița lui ne-a spus să îl luăm acasă, ca măcar să moară în patul lui, înconjurat de familie. Era într-o stare extrem de rea“, povestește femeia.

Familia a cumpărat aparate de oxigen și îl ținea conectat pe bunic la trei aparate. Bătrânul avea numai răni în gură și în gât de la oxigen, delira, vorbea cu morții, i s-au atrofiat mușchii și nu cântărea mai mult de 50 kg.

„Noi așteptam în orice clipă să moară. Nu înțelegeam de ce rugăciunile nu ne sunt ascultate, nu înțelegeam de ce în momentul în care începeam să ne rugăm, bunicul gemea de dureri. Am luat legătura chiar și cu un pustnic ortodox (american) și îl întrebam de ce rugăciunea noastră îi face rău (așa credeam pe atunci). Răspunsul lui a fost „another level, another devil” (alt nivel, alt demon – n.r.)) și să continuăm să ne rugăm. Într-o noapte (cea a sărbătorii Cuvioasei Parascheva), bunicul s-a trezit și se uită la aparatul de oxigen. Îl întreb dacă are nevoie de ceva și el ne spune: „Aerul ăsta vine de la Iași, de la prietena mea”. Inițial nu am înțeles ce vrea să spună, crezând că delirează iar. Încercăm să îi explic că aerul vine din acel aparat și că noi ne aflăm în casă la el, nu la Iași. El tot îmi repetă că vine de la prietena lui de la Iași. Abia dimineață am realizat ce voia el să îmi zică“, afirmă nepoata.

Citește și: Tzancă Uraganu, în pelerinaj la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva. Manelistul i-a mulțumit că l-a făcut tată pentru a treia oară: „I-am cerut ceva anul trecut și anul ăsta ne-a dat. Pe Anastasia”

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Monica Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță se căsătoresc! Dana Budeanu a spus când va avea loc nunta
Fanatik.ro
Încep lucrările de modernizare la un obiectiv important al României. Hidroelectrica a făcut anunțul
Capital.ro
NOUL Cod Rutier. Îți pierzi permisul auto. În 3 ZILE trebuie să-l predai
Playtech.ro
ȘOC! Ce spune Emily Burghelea despre ACCIDENTUL cumplit care a DESFIGURAT-O
DailyBusiness
Val de scumpiri în piețe! Care este cea mai scumpă piață din Capitală
Adevarul
Armata lui Kim Jong Un era să-și distrugă propria Capitală. Ce s-a întâmplat cu o rachetă trasă de la 100 de km de Phenian
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Elena Udrea, strigăt de disperare. Urmărită încă de Kovesi și Coldea
Impact.ro
ȘOC! Alexandra Stan, DEZBRĂCATĂ pe net! Chiloții minusculi au lăsat la vedere TOT. Ce posterior apetisant are
Prosport.ro
FOTO. Imagini hot! Cum arată Doina, românca superbă care l-a cucerit pe milionarul olandez de la EURO!
wowbiz.ro
Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare
Cancan.ro
Scandal monstruos la o nuntă! Florin Salam l-a dat afară pe Bogdan de la Ploiești chiar în timp ce cânta
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Tichetele de masă și indemnizația de hrană nu vor fi incluse calculul pragului de 4.000 de lei. Anunțul făcut de Guvernul României
Capital.ro
Nu ai voie să tai acest copac! Interzis prin lege pentru românii care au casă la curte
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
stirilekanald.ro
Polițistă din penitenciar, filmată în timp ce se iubește cu un deținut periculos, în celula acestuia
substantial.ro
Doi polițiști implicați într-o altercație în sediul Biroului de Poliție Autostrada A2
MediaFlux
ATENȚIE! Anunț pentru toți elevii care dau bacul de la edu.ro
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?