Ceea ce mâncăm poate avea un impact uriaș asupra corpului și sănătății noastre, motiv pentru care trebuie să fim atenți și să alegem cele mai bune alimente posibile. Există multe beneficii pe care mâncatul sănătos le are și de care nu ne dăm seama.
Nutriția proastă este atunci când nu primim suficienți nutrienți de care avem nevoie din dieta noastră. Acest lucru se poate întâmpla din mai multe motive, cum ar fi urmarea unei diete care nu conține alimente sănătoase și nutritive. De altfel, poate apărea și când urmăm o dietă în care consumăm excesiv grăsimi, sare, zahăr.
Pulpele de pui
Pulpele de pui sunt deseori lăsate deoparte în favoarea pieptului de pui, iar cei ce țin dietă le evită datorită faptului că au pieliță, care conține grăsimi. Totuși, diferențele dintre piept și pulpe sunt foarte mici, conform nutriționiștilor.
Citește și : Cleopatra Stratan a renunțat la muzică pentru școală. Ce sfat le oferă tinerilor care vor să-și urmeze visul
Pulpele de pui fără piele au, totuși, puțin mai multă grăsime decât pieptul de pui, chiar și atunci când nu au pieliță. Este important să consumăm pulpe pentru că acestea au un conținut mai mare de fier, benefic mai ales persoanelor în vârstă.
Ele nu se usucă la fel de repede ca pieptul, nu necesită o pregătire foarte mare și pot fi gătite mai ușor.
Strugurii
Deși lumea crede că nu sunt sănătoși, pentru că sunt plini de zahăr, zahărul acestora nu provoacă aceleași fluctuații ale glicemiei ca zahărul adăugat.
Consumul responsabil de struguri poate ajuta la prevenirea bolilor, mai ales a diabetului.
Ei sunt o sursă importantă de vitamina K și fibre, care sunt esențiale sănătății oaselor și inimii. Conțin resveratrol, un antioxidant puternic, care poate reduce riscul de boli de inimă, cancer sau Alzheimer.
Pâinea cu maia
Pâinea cu maia este mai sănătoasă decât cea tradițională, deși este preparată cu făină albă. Pâinea cu maia folosește un amestec de făină și apă fermentată care conține drojdie naturală, față de drojdia din comerț.
Nutriționiștii atenționează că drojdia nu trebuie să apară în dreptul ingredientelor notate pe alimente, acest lucru indicând că este folosită o drojdie comercială.
Amestecul cu drojdie naturală absoarbe amidonul, astfel că pâinea cu maia nu crește glicemia la fel de repede cum o crește pâinea obișnuită.
Resturile de paste, cartofi și orez
Resturile de paste, cartofi și orez nu trebuie aruncate deoarece procesul de răcire schimbă structura amidonului. Noul amidon rezultat este descompus în intestinul gros și hrănesc bacteriile benefice, reușind să reducă riscul de diabet și de creștere în greutate.
Orezul alb gătit lăsat să se răcească o zi are de 2,5 ori mai mult amidon rezistent, adică noul amidon benefic, față de cel proaspăt gătit, lucru care poate aduce beneficii sănătății.
Popcornul
Fără mult unt și sare, popcornul este extrem de sănătos conform nutriționiștilor. El este bogat în fibre care încetinesc digestia și te mențin sătul pe o perioadă lungă, oferă o cantitate importantă de fibre și este o sursă excelentă de antioxidanți. Acești antioxidanți contribuie la prevenirea diabetului și a bolilor de inimă.
Pentru a fi sănătos, popcornul poate fi pregătit acasă în aragaz sau aparat de făcut popcorn și condimentat cu ulei de avocado, unt, sare. Este de evitat popcornul pentru microunde, plin de grăsimi nesănătoase și substanțe dăunătoare.
Salata Coleslaw
Salata Coleslaw este una care se prepară simplu, cu varză, morcovi și un dressing de maioneză. Are puține calorii și este bogată în vitamine datorită faptului că varza are fibre, vitamina C și este un aliment alcalin.
Consumul de varză poate reduce riscul de cancer colorectal iar maioneza folosită în Coleslaw are foarte puține grăsimi.
Kimchi
Este un aliment foarte consumat în bucătăria coreeană, preparat de obicei din varză și pastă de ardei iute, având un gust picant și acrișor. Este fermentat și bogat în probiotice, bacterii care reduc inflamația și îmbunătășesc digestia.
Kimchi duce la scăderea colesterolului, grăsimii și tensiunii arteriale și poate fi folosit ca condiment în preparatele cu orez și ouă, sau în sandvișuri.