Cele șapte trucuri prin care să mențineți căldura în casă iarna. Facturile la gaze vor fi mult mai ieftine

Experții arată că, prin utilizarea a mai multe trucuri, putem deveni eficienți energetic și avea confort în casă, simțindu-ne mult mai bine fără a da mulți bani pe facturi. Prin următoarele șapte trucuri puteți să plătiți mult mai puțin la gaze și curent electric.
Mircea Filipescu
06 nov. 2024, 19:59
Cele șapte trucuri prin care să mențineți căldura în casă iarna. Facturile la gaze vor fi mult mai ieftine

Să stați confortabil în această iarnă, fără a vă goli buzunarele pe banii la căldură, pare o misiune imposibilă, dar poate fi mult mai ușor decât credeți, după ce experții au vorbit despre mai multe trucuri prin care căldura poate fi menținută în casă.

Dacă iarna aceasta este la fel de grea ca în anii precedenți, mii de oameni se vor confrunta cu o dilemă. Ei vor trebui să aleagă dintre căldură sau o creștere masivă a facturilor. Majoritatea experților sunt de acord că în casă trebuie să păstrăm o temperatură între 18 și 21 de grade Celsius, însă această măsură poate aduce costuri suplimentare.

Cele șapte trucuri pentru a menține căldura în casă și a reduce costul facturilor

Mutați mobila

Dacă încă simțiți frigul, există mai multe trucuri pe care le puteți lua în cosniderare pentru a vă încălzi, fără a regla constant termostatul. Această măsură poate părea ciudată, însă dacă, spre exemplu, canapeaua este împinsă până în perete, căldura de la calorifer ar putea fi irosită.

Schimbarea mobilierului astfel încât să nu blocheze caloriferul vă poate ajuta să simțiți căldura atunci când centrala sau caloriferele sunt pornite, precum și minimiza mucegaiul ce poate apărea pe pereți.

Experții de la Wayfair UK susțin că mutarea mobilierului la un centimetru de perete poate crea suficient flux de aer pentru a minimiza formarea mucegaiului în casă, astfel că va fi mult mai greu ca mucegaiul să se formeze.

Încălziți-vă corpul

Acest lucru nu înseamnă că încălzirea trebuie oprită complet, deoarece ar putea duce la probleme costisitoare, însă folosirea unor pături electrice sau a unor sticle cu apă caldă poate oferi căldură suplimentară, fără a sparge banca.

Citește și : Regula de trei metri la parcare! Șoferii care nu respectă restricțiile riscă să fie sancționați dur

Folosirea unei pături electrice de 100W pentru o oră costă numai 8 bani, astfel că în 10 ore se vor consuma numai 80 de bani, sau 0,8 lei. Într-o lună, folosirea unei pături electrice timp de 10 ore pe zi nu duce la costuri mai mari de 24 de lei.

Blocați fluxul de aer pe sub ușă

Pornirea încălzirii poate fi inutilă dacă aerul cald este evacuat imediat din casă, astfel că unul dintre trucuri aflat la îndemână este identificarea locurilor pe unde poate ieși aerul din cameră. Pentru a identifica acest lucru, puteți să vă plimbați pe lângă locurile pe unde credeți că se poate infiltra aerul rece cu o lumânare.

Puteți cumpăra apoi o bandă specială care blochează frigul și se pune pe sub ușă sau la geamuri, la un preț foarte ieftin. Astfel, veți economisi mult mai mulți bani pe termen lung.

Izolare

Dacă există o izolare completă și corectă a casei, puteți economisi sute de lei anual la facturile de la energie.

Citește și : Un client Kaufland a adunat sticle reciclabile timp de doi ani. De necrezut ce sumă de bani a obținut pentru ele

„Investiția într-o izolație adecvată are rezultate prin reducerea consumului de energie și menținerea locuinței mai calde pentru mai mult timp. Este o mișcare înțeleaptă, mai ales în fața creșterii prețurilor la energie”, spun experții britanici de la Funeral Guide.

Obțineți eficiență energetică

Menținerea eficienței energetice a casei dumneavoastră necesită întreținere regulată. Astfel, aveți grijă să aerisiți frecvent caloriferele, pentru a elimina orice aer prins și a permite apei calde să circule eficient.

De asemenea, instalarea unui termostat inteligent poate ajuta la gestionarea mai precisă a încălzirii. Această tehnologie vă permite să programați încălzirea să pornească la orele preferate și să reduceți căldura chiar de pe propriul telefon.

Folosiți-vă de soare

Un truc pentru a maximiza căldura naturală pe care o primim, chiar și iarna, este să folosim lumina soarelui. În rarele zile însorite, asigurați-vă că perdelele sunt deschise pentru a lăsa caldura să intre în casă.

„Odată ce soarele apune, închide perdelele pentru a prinde căldura în interior”, sugerează experții Funeral Guides.

„Perdelele groase, termice oferă o izolație mai bună decât cele standard și pot preveni pierderile de căldură prin ferestre. Chiar și ajustările simple ca aceasta vă pot face casa să se simtă vizibil mai caldă, fără a crește consumul de energie.”, adaugă aceștia.

Mai îmbrăcați o haină

Dacă ați fost crescut într-o casă în care vi s-a recomandat, de părinți, să mai puneți o haină pe dumneavoastră, nu trebuie să evitați deloc acest sfat.

Dacă sunteți mai sensibil la scăderea temperaturii decât alții, este foarte recomandat să purtați haine calde, șosete pufoase, pulovere din lână, ceea ce vă va face să vă simțiți puțin mai confortabil. De asemenea, când vă așezați pe canapea și vă uitați la televizor, folosiți-vă de o pătură moale pentru a rămâne cald.

DailyBusiness
Un nou concediu pentru această categorie de români. Ce condiții trebuie să îndeplinească
Spynews
Ion Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, adevărul despre separarea de Raluca, după trei ani de relație: „Nu sarcina a fost motivul”. Ce s-a întâmplat între foștii concurenți
Bzi.ro
Oana Roman, de urgență la spital! Imaginea cu care și-a îngrijorat fanii
Fanatik.ro
Leguma care îngrașă mai mult decât ciocolata. Mulți români o consumă în special în perioada postului, dar nici nu știu câte calorii are
Capital.ro
A murit un nume uriaș al României: A fost un vârf al generației sale. Drum lin, maestre!
Playtech.ro
Ce pun moldovencele în aluatul de cozonac ca să iasă mai fraged și mai pufos. Singurul ingredient care face diferența
DailyBusiness
Pensii 2025. Vești proaste pentru milioane de pensionari. Ce se întâmplă cu pensiile din ianuarie
Adevarul
Salariul muncitorilor necalificați din Timișoara stârnește polemici: „N-aveți idee câți oameni cu patru clase nu stau să fie slugile altora”
wowbiz.ro
Ce s-a aflat despre tânărul care a lovit-o mortal pe Beatrice, polițista de 23 de ani care mai avea doar 5 kilometri până ajungea acasă?! Nu el ar fi trebuit să fie la volanul mașinii în noaptea tragediei
Spynews
Ce aduce noroc la bani în noul an. 5 lucruri pe care să le faci de Revelion
Spynews
Soțul franțuzoaicei Gisele Pelicot, condamnat la 20 de ani de închisoare! A fost găsit vinovat pentru toate acuzațiile
Evz.ro
Rețetă de glazură pentru prăjituri. Ai nevoie de doar două ingrediente
Ego.ro
EA este una dintre cele mai importante femei din politica românească! O recunoști?
Prosport.ro
FOTO. Blonda i-a pus pe toți pe jar și a ajuns la peste 800.000 de fani pe Instagram
kanald.ro
38 de persoane au murit după ce un autocar a fost lovit de un camion! Unde s-a produs cel mai grav accident din ultimii 17 ani
Cancan.ro
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
S-a stins din viață marele actor. Lumea toată l-a iubit: Nu e corect, merita mai mult timp!
StirileBZI
Veste bună pentru șoferii români! Plafonarea tarifelor RCA, extinsă până la 31 martie 2025!
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă femeie din lume, dezbrăcată în zăpadă
stirilekanald.ro
VIDEO Diana Șoșoacă i-a pregătit o surpriză lui Klaus Iohannis. "M-a chemat pentru a-mi oferi postul de prim-ministru al României"
substantial.ro
Explozii și acte de vandalism în Rusia: Pensionari folosiți de escroci
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României? CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Topul staţiunilor de schi cu cel mai bun raport calitate-preţ din Europa. Bucureştenii pot ajunge la două dintre ele în 6-7 ore de mers cu maşina