Cele șapte trucuri prin care să mențineți căldura în casă iarna. Facturile la gaze vor fi mult mai ieftine

Experții arată că, prin utilizarea a mai multe trucuri, putem deveni eficienți energetic și avea confort în casă, simțindu-ne mult mai bine fără a da mulți bani pe facturi. Prin următoarele șapte trucuri puteți să plătiți mult mai puțin la gaze și curent electric.
Mircea Filipescu
06 nov. 2024, 19:59
Cele șapte trucuri prin care să mențineți căldura în casă iarna. Facturile la gaze vor fi mult mai ieftine

Să stați confortabil în această iarnă, fără a vă goli buzunarele pe banii la căldură, pare o misiune imposibilă, dar poate fi mult mai ușor decât credeți, după ce experții au vorbit despre mai multe trucuri prin care căldura poate fi menținută în casă.

Dacă iarna aceasta este la fel de grea ca în anii precedenți, mii de oameni se vor confrunta cu o dilemă. Ei vor trebui să aleagă dintre căldură sau o creștere masivă a facturilor. Majoritatea experților sunt de acord că în casă trebuie să păstrăm o temperatură între 18 și 21 de grade Celsius, însă această măsură poate aduce costuri suplimentare.

Cele șapte trucuri pentru a menține căldura în casă și a reduce costul facturilor

Mutați mobila

Dacă încă simțiți frigul, există mai multe trucuri pe care le puteți lua în cosniderare pentru a vă încălzi, fără a regla constant termostatul. Această măsură poate părea ciudată, însă dacă, spre exemplu, canapeaua este împinsă până în perete, căldura de la calorifer ar putea fi irosită.

Schimbarea mobilierului astfel încât să nu blocheze caloriferul vă poate ajuta să simțiți căldura atunci când centrala sau caloriferele sunt pornite, precum și minimiza mucegaiul ce poate apărea pe pereți.

Experții de la Wayfair UK susțin că mutarea mobilierului la un centimetru de perete poate crea suficient flux de aer pentru a minimiza formarea mucegaiului în casă, astfel că va fi mult mai greu ca mucegaiul să se formeze.

Încălziți-vă corpul

Acest lucru nu înseamnă că încălzirea trebuie oprită complet, deoarece ar putea duce la probleme costisitoare, însă folosirea unor pături electrice sau a unor sticle cu apă caldă poate oferi căldură suplimentară, fără a sparge banca.

Citește și : Regula de trei metri la parcare! Șoferii care nu respectă restricțiile riscă să fie sancționați dur

Folosirea unei pături electrice de 100W pentru o oră costă numai 8 bani, astfel că în 10 ore se vor consuma numai 80 de bani, sau 0,8 lei. Într-o lună, folosirea unei pături electrice timp de 10 ore pe zi nu duce la costuri mai mari de 24 de lei.

Blocați fluxul de aer pe sub ușă

Pornirea încălzirii poate fi inutilă dacă aerul cald este evacuat imediat din casă, astfel că unul dintre trucuri aflat la îndemână este identificarea locurilor pe unde poate ieși aerul din cameră. Pentru a identifica acest lucru, puteți să vă plimbați pe lângă locurile pe unde credeți că se poate infiltra aerul rece cu o lumânare.

Puteți cumpăra apoi o bandă specială care blochează frigul și se pune pe sub ușă sau la geamuri, la un preț foarte ieftin. Astfel, veți economisi mult mai mulți bani pe termen lung.

Izolare

Dacă există o izolare completă și corectă a casei, puteți economisi sute de lei anual la facturile de la energie.

Citește și : Un client Kaufland a adunat sticle reciclabile timp de doi ani. De necrezut ce sumă de bani a obținut pentru ele

„Investiția într-o izolație adecvată are rezultate prin reducerea consumului de energie și menținerea locuinței mai calde pentru mai mult timp. Este o mișcare înțeleaptă, mai ales în fața creșterii prețurilor la energie”, spun experții britanici de la Funeral Guide.

Obțineți eficiență energetică

Menținerea eficienței energetice a casei dumneavoastră necesită întreținere regulată. Astfel, aveți grijă să aerisiți frecvent caloriferele, pentru a elimina orice aer prins și a permite apei calde să circule eficient.

De asemenea, instalarea unui termostat inteligent poate ajuta la gestionarea mai precisă a încălzirii. Această tehnologie vă permite să programați încălzirea să pornească la orele preferate și să reduceți căldura chiar de pe propriul telefon.

Folosiți-vă de soare

Un truc pentru a maximiza căldura naturală pe care o primim, chiar și iarna, este să folosim lumina soarelui. În rarele zile însorite, asigurați-vă că perdelele sunt deschise pentru a lăsa caldura să intre în casă.

„Odată ce soarele apune, închide perdelele pentru a prinde căldura în interior”, sugerează experții Funeral Guides.

„Perdelele groase, termice oferă o izolație mai bună decât cele standard și pot preveni pierderile de căldură prin ferestre. Chiar și ajustările simple ca aceasta vă pot face casa să se simtă vizibil mai caldă, fără a crește consumul de energie.”, adaugă aceștia.

Mai îmbrăcați o haină

Dacă ați fost crescut într-o casă în care vi s-a recomandat, de părinți, să mai puneți o haină pe dumneavoastră, nu trebuie să evitați deloc acest sfat.

Dacă sunteți mai sensibil la scăderea temperaturii decât alții, este foarte recomandat să purtați haine calde, șosete pufoase, pulovere din lână, ceea ce vă va face să vă simțiți puțin mai confortabil. De asemenea, când vă așezați pe canapea și vă uitați la televizor, folosiți-vă de o pătură moale pentru a rămâne cald.

DailyBusiness
Busu, la un pas de moarte. Cine l-a salvat pe prezentatorul de la Pro TV: „Mi-a rupt cinci coaste și îi mulțumesc”
Spynews
Anunț ANM de ultimă oră! A fost emis cod galben de vreme severă. Zeci de județe, sub atenționare
Bzi.ro
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
Fanatik.ro
Video. Denis Rifai i-a arătat cartonașul galben lui Nicușor Dan la Testul Puterii! Ce s-a întâmplat la emisiunea maraton de pe Fanatik
Capital.ro
Documentul devine obligatoriu de azi, 2 aprilie. Toți românii trebuie să îl prezinte. Expiră în 2 ani
Playtech.ro
Cât ar costa Metrorex siguranța călătorilor. Costurile dotării stațiilor de metrou cu un sistem de protecție EXCLUSIV
DailyBusiness
Se schimbă data plății pensiilor în aprilie! Anunț oficial pentru toți pensionarii din România
Adevarul
Reacția lui Piedone în timpul unui control la o măcelărie plină de icoane: „Intrăm in biserică”. Patru restaurante din Sectorul 5 au fost închise
wowbiz.ro
Regele Charles, la spital! Palatul Buckingham a făcut anunțul cu privire la starea de sănătate a monarhului
Spynews
Insula din Grecia perfectă pentru familii. Priveliștile sunt spectaculoase, iar apele calme sunt ideale pentru înotătorii începători
Spynews
Cine sunt și cum arată surorile lui chef Alexandru Sautner. Doina Militaru și Cristina Iacob au gătit pentru jurați și au primit cuțitul de argint
Evz.ro
Icoana care îndeplinește dorințe. Biserica asaltată de credincioși
Ego.ro
Dana Budeanu... abia o mai recunoști! Cum arăta vedeta acum 15 ani
Prosport.ro
FOTO. Îi face concurență celei mai frumoase femei din lume
kanald.ro
O adolescentă s-a aruncat în fața metroului din București! Incidentul a creat haos pe magistralele 1 și 3
Cancan.ro
A apărut o nouă infracțiune în Codul Rutier. Ți se suspendă permisul de conducere instant, dacă faci asta
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Lovitură cumplită pentru Elena Udrea. E de negăsit! Anunțul a venit în cel mai prost moment
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume s-a iubit cu colega ei
stirilekanald.ro
Presimțirea sumbră a soției căpitanului Bătănoiu, comandatul de la manșa avionului prăbușit la Balotești
Florin Busuioc, internat de urgență la spital: „A fost o formă urâtă de gripă, m-a dărâmat complet”
MediaFlux
Întârzieri la plata pensiilor! Românii așteaptă și două luni să primească banii
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Tragedia care a îndoliat Craiova. Tatăl și fiica de 7 ani, morți într-un accident în Serbia. „Daria, vei continua să dansezi printre îngeri“