În 2006, Sandu Cocoșatu’ și-a deschis propria afacere, iar micii lui fac și acum furori în rândul bucureștenilor. Vestea celor mai delicioși mici s-a răspândit în fiecare colțișor al țării, iar rețeta patronului a fost vânată de toți pofticioșii. Până de curând, nimeni nu a reușit să se apropie de celebra rețetă.
Recent, Sandu Cocoșatu’ a dezvăluit cel mai mare secret al micilor săi. Deși folosește în principiu aceleași ingrediente obișnuie, detaliile fac diferența. Potrivit bucătarului, mititeii se fac numai din carne de vită și porc și se lasă la macerat 48 de ore înainte de a fi puși pe grătar.
„Micii sunt făcuți numai din carne de vită și porc și stau 48 de ore la macerat. Sunt extrem de importante și condimentele folosite, precum și felul în care sunt gătiți. Secretul este însă la grătar: micii trebuie întorși ori de câte ori este nevoie și trebuie ‘bătuți’. Dacă sar pe grătar, sunt gata în proporție de 90%”, a dezvăluit Sandu Cocoșatu’, la Chefi la Cuțite, în urmă cu un an.
Citește și: De câte ori e bine să întorci micii pe grătar. Metoda simplă prin care rămân suculenți și savuroși
Dacă vrei să încingi grătarele de 1 Mai și să faci niște mici la fel de delicioși ca cei de la nea Sandu, ai nevoie de următoarele ingrediente: carne de vită, piper măcinat, cimbru uscat, ienibahar, coriandru, chimion turcesc, anason stelat uscat, bicarbonat de sodiu, zeamă de lămâie, ulei, usturoi..
Prepararea micilor dureză trei zile. Mai întâi se fierbe o zeamă de oase de vită cu măduvă, cu care se va frământa carnea tovată, timp de o oră, iar pe parcurs trebuie adăugate condimentele și sucul de lămâie, dar fără mujdei.
După ce s-a frământat carnea foarte bine, se pune la frigider și se lasă la rece timp de o zi întreagă. Apoi, carnea se frământă, din nou, de această dată cu zeama de usturoi. Compoziția de mici merge la frigider, din nou, pentru încă o zi. Abia în cea de-a treia zi se formează micii și se ung cu puțin ulei înainte de a fi puși pe grătar.