Primarul oraşului prahovean Urlaţi, Marian Măchiţescu, a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, că la 1 octombrie va fi redeschis fostul Centru de Sănătate Urlaţi, unitate spitalicească închisă prin decizie a Guvernului la 1 aprilie 2011.
Primarul din Urlaţi a precizat că, după redeschidere, spitalul nu se va mai numi Centrul de Sănătate Urlaţi, ci Spitalul Orăşenesc Urlaţi, unitatea sanitară urmând să aibă 67 de paturi, cu 11 mai puţin decât înainte de a fi închisă, şi trei secţii. Astfel, secţia de Interne va avea 40 de paturi, în secţia de Pediatrie vor fi 15 paturi, iar în cadrul secţiei de Chirurgie şi Anestezie-Terapie Intensivă (ATI) vor funcţiona 12 paturi, respectiv 10 paturi pe chirurgie şi două pe ATI.
În plus, pe lângă secţiile cu paturi pentru bolnavii internaţi, în spital vor funcţiona cabinete de ambulatoriu pe specialităţile: medicină internă, pediatrie, obstetrică-ginecologie, dermato-venerice, oftalmologie, ORL şi medicina muncii.
De asemenea, în spital vor funcţiona un laborator de analize medicale, un laborator de imagistică medicală, o farmacie, un bloc operator şi o staţie de sterilizare.
Cheltuielile privind utilităţile spitalului, estimate la 150.000 – 200.000 de lei lunar, vor fi suportate din bugetul local.
Primarul Marian Măchiţescu a mai spus că într-un alt corp de clădire care aparţine spitalului va fi amenajată o secţie de fizioterapie care va avea aproximativ 40 – 50 de paturi şi care va funcţiona începând de anul viitor.
Centrul de Sănătate Urlaţi este unul dintre cele 67 de spitale închise la 1 aprilie 2011, ca urmare a deciziei Guvernului. Între cele 67 de unităţi sanitare închise se numără patru spitale din judeţul Prahova, care funcţionau în localităţile Urlaţi, Plopeni, Bălţeşti şi Buşteni.