Centura sudică de ocolire a Craiovei a fost inaugurată, deşi lucrarea nu a fost recepţionată

Ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, şi directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cătălin Homor, au inaugurat, luni, centura sudică de ocolire a municipiului Craiova, deşi lucrarea nu a fost recepţionată, informează Mediafax. 
Alina Costache
05 dec. 2016, 17:23
Centura sudică de ocolire a Craiovei a fost inaugurată, deşi lucrarea nu a fost recepţionată

Varianta de ocolire Craiova Sud face legătura între Craiova-Timişoara şi Craiova-Piteşti şi are o lungime de 6,291 km. Conform CNAIR, aceasta se desprinde din DN 6 –km 216+150 (Km 0 CS) trece prin partea de Sud-Vest a Craiovei până la DN65 km 9+360 şi DC 87.

„Este foarte important ca în oraşul Craiova, ca orice alt oraş mare şi municipiu, să fie descongestionat traficul greu. Acesta nu are ce căuta în oraş şi nu face decât să degradeze viaţa oraşului şi a cetăţenilor, să strice drumurile. Nu contează atât timpul parcurs, cât posibilitatea de a direcţiona traficul greu pe alte căi, cum este normal, în aşa fel încât calitatea vieţii să fie alta. Mă bucur că reuşim să inaugurăm această variantă ocolitoare acum, înaintea sezonului de iarnă, cât traficul este şi mai dificil, şi mai complicat, şi din cauza zăpezii. (…) Lucrarea a fost întârziată din cauza problemelor de calitate, deci nu am vrut să facem rabat la calitate. Când am văzut că nu este calitate, am cerut să se refacă totul în aşa fel încât totul să corespundă la standarde”, a declarat presei ministrul Transporturilor, Sorin Buşe.

Întrebaţi de jurnalişti despre licitaţia pentru revizuirea studiului de fezabilitate al autostrăzii Craiova-Piteşti, care nu a fost încă publicată în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), cei doi au susţinut că licitaţia este demarată.

Ministrul Transporturilor a dat şi el asigurări ca licitaţia a fost lansată, adăugând că procedura este în termen.

„După cum ştiţi, procedura de achiziţie publică s-a schimbat. Din punctul meu de vedere, nu a fost întârziat (n.r. proiectul)”, a afirmat ministrul.

În ceea ce priveşte vechea procedură de concesiune pentru drumul expres/autostrada Craiova-Piteşti, lansată în martie 2013, cei doi oficiali au spus că procedura s-a anulat. Pentru noua autostradă Craiova-Piteşti ar urma să fie revizuit vechiul studiu efectuat pentru drum expres, directorul CNAIR spunând că există anumite elemente, precum studiul geotehnic care va fi menţinut, dar verificat.

„În faza iniţială a fost drum expres, acum s-a impus să fie autostradă, deci în mod evident vor fi modificări de traseu. Sunt raze mai mari, autostrada are un coridor de exproprieri mai mare. SF-ul are o componentă foarte importantă, studiul geotehnic, care este valabil pentru orice tip de drum. Sunt calcule hidraulice şi aşa mai departe Litografia pământului nu se schimbă, nici într-un an, nici în doi, nici în 100. Elemente care au fost studiate la vremea respectivă. Dacă au fost executate corect”, a precizat Homor. 

Autostrada Craiova-Piteşti a fost cuprinsă în strategia de implementare a Masterplanului General de Transport al României pe lista lungă, în prima perioadă de implementare (2016-2018).

Acest sector are o lungime de 124.30 km şi valoare estimată de 645.47 milioane euro fără TVA.

Pentru construcţia acesteia, autorităţile de la Bucureşti au avansat un termen de trei ani.

DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Spynews
Alina Eremia a ajuns să se îmbolnăvească din cauza standardelor. Ce spune artista despre schimbările prin care a trecut
Bzi.ro
Ce va face Irinel Columbeanu de Sărbătorile Pascale: Ce meniu special va avea la azilul de bătrâni
Fanatik.ro
Băutura care are rolul de a preveni apariția unui AVC. E una dintre cele mai consumate din lume și e recomandată de medicul Vlad Ciurea
Capital.ro
Amendă pentru românii care folosesc numerar. Obligația legală când ai bani cash. Fiscul nu mai iartă
Playtech.ro
Oraşul din afara ţării populat de români. Aici sunt peste 500.000 de cetăţeni de-ai noştri
DailyBusiness
Vouchere de vacanță 2025. Guvernul aprobă normele de accesare! Ce trebuie să facă bugetarii pentru decontare
Adevarul
Orban o abandonează pe Lasconi și n-o mai susține în alegeri: „N-are nicio șansă”. Pe cine mizează acum
wowbiz.ro
Al patrulea deces la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași! Gabriela Ștefănescu este doctorița care a fost găsită moartă după ce a participat la un simpozion medical. Ce au arătat rezultatele venite de la INML
Spynews
Noua teorie a lui Alex Bodi despre femeile independente. Cum îi pune afaceristul la punct pe bărbații care au uitat să fie stâlpul familiei
Spynews
Când va avea loc priveghiul lui Rareș Ion, tânărul mort la doar 20 de ani. Familia lui urmează să își ia rămas bun de la el
Evz.ro
BCR, sfaturi financiare de Sărbători. Cum pot românii să economisească
Ego.ro
Ce a pățit Armin. Nicoară, imediat după ce a devenit tată! Probleme cu botezul și... EXCLUSIV
Prosport.ro
Despărțirea anului între milionari! Prietena Soranei Cîrstea a rupt mariajul de 9 ani cu fostul celebru fotbalist
kanald.ro
Criminalul din Băleni, care a ucis și batjocorit o femeie de 80 de ani, a fost trimis în judecată! Ce a făcut acesta după ce i-a luat viața bătrânei
Cancan.ro
Bianca Drăgușanu, GOALĂ în public! S-a dezbrăcat în fața celor prezenți și apoi și-a... GALERIE FOTO
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Marele actor de care românii s-au despărțit cu durere. A fost cel mai bun. Nu poate fi uitat
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cum arată iubita afaceristului care a plătit 400.000.000 de dolari pe 1.000 de apartamente
stirilekanald.ro
Imagini cutremurătoare cu Rareș Ion, tânărul care a murit după supradoză, filmate de Maru. Se vede clar cum i-a procurat substanțe interzise, deși neagă că ar avea o implicare. Prietena lui Rareș rupe tăcerea: "Își bătea joc de el"
Cât de periculoasă este vopseaua de ouă. Atenționarea specialiștilor pentru sănătatea noastră
MediaFlux
Taxa ”ascunsă” la plata cu cardul. La ce trebuie să fim atenți
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
„Farmacia verde” din curte. Cristela Georgescu dezvăluie secretele unei plante-minune: Uscați sau faceți ceai