CEO Bitcoin România, despre prăbuşirea pieţei de criptomonede. George Rotariu a vorbit despre pierderile fără precedent şi spune că nu este prima dată când piaţa trece printr-o astfel de cădere. Acesta sfătuieşte oamenii să nu investească mai mulţi bani decât pot pierde.
Citeşte şi: Bitcoin îşi continuă căderea şi a ajuns la cel mai mic preţ din iulie 2021
„Sunt mai mulţi factori care au dus la prăbuşire. Piaţa criptomonedelor este o piaţă volatilă. Nu este pentru prima dată când trece printr-o astfel de scădere. Întotdeauna oamenii se raportează la maximul istoric şi cifrele par a fi foarte rele pentru criptomonede, însă, să nu uităm că valoarea unui bitcoin este în continuare în jurul preţului de 30.000 de dolari, iar la începutul anului 2020, la începutul pandemiei, se afla în jurul valorii de 4.000 de dolari. Deci, pentru cei care au investit în acea perioadă este de aproape 10X de la investiţia iniţială, deci un randament extrem de bun, din punctul meu de vedere.
Eu întotdeauna le-am recomandat investitorilor să investească cu grijă. Bitcoinul pe termen lung este, din punctul meu de vedere, cea mai bună investiţie. Cei care îşi doresc să ţină banii safe, bitcoin-ul este cea mai safe variantă, chiar daca există aceste fluctuaţii. Dacă investitorii îşi păstrează criptomonedele, investiţia în bitcoin, în mod special, nu vorbim de toate criptomonedele, pentru că este o altă discuţie, nu vor avea de suferit pe termen lung.
În aceste momente de criză, de panică, în care oamenii evită să mai investească, acestea, din punctul meu de vedere, sunt cele mai bune momente pentru a achiziţiona, în funcţie de proiectele care ne plac. Le recomand oamilor să nu investească mai mult decât îşi permit să piardă.
(…) Sunt foarte multe proiecte care apar în fiecare zi şi în fiecare lună. Trebuie să studiem foarte bine echipele care lucrează aceste proiecte, ceea ce au reuşit să facă anterior, ceea ce îşi propun să facă, trebuie să fie proiecte realiste, de care piaţa are nevoie„, a spus George Rotariu, CEO Bitcoin România, la Antena 3.