Păianjenilor li s-a administrat marijuana, cofeină, benzedrină, o substanţă din compoziţia unui drog care te face mai activ şi hidrat de clorură, principala substanţă activă din somnifere. Ulterior, ei au fost lăsaţi liberi pentru a se întoarce la pânzele lor.
Cercetătorii au comparat rezultatele testelor şi au descoperit faptul că atunci când cosumau anumite substanţe, arahnidele nu mai erau în stare să îşi ducă la bun sfârşit pânza. Fotografiile sunt concludente şi arată influenţa pe care o are un drog asupra creierului, potrivit Trinity.edu.
Consumul de marijuana a arătat că păianjenii au fost în stare să înceapă construcţia unei pânze, dar au pierdut concentrarea pe parcurs. Cei care au fost drogaţi cu benzedrină, numit şi drogul vitezei, au început construcţia în forţă, dar au lăsat găuri foarte mari în pânza finală.
Una dintre cele mai mari surprize a fost cofeina şi efectul acesteea. Cofeina este consumată pe scară largă, pe tot globul. După administrarea unei picături de cofeină, micile animale nu au mai fost în stare să construiască nimic, fiind cea mai deformată pânză. Acelaşi efect l-au avut somniferele, arahnidele renunţând înainte de a începe ţeserea pânzei, deoarece au adormit.
Cercetătorii de la NASA au vrut să demonstreze faptul că păianjenii pot fi folosiţi pentru a testa toxicitatea anumitor chimicale folosite în fabricarea medicamentelor. Ei au corelat această toxicitate cu capacitatea arahnidelor de a-şi ţese pânza.