Cercetătorii au descoperit cum ne îmbolnăvim de Covid-19. Descoperirea ZONEI VULNERABILE va ajuta la găsirea unui tratament eficient

Oamenii de știință au descoperit cum ne îmbolnăvim de Covid-19. Responsabile sunt două tipuri de celule din cavitatea nazală.    
Filip Stan
24 apr. 2020, 09:26
Cercetătorii au descoperit cum ne îmbolnăvim de Covid-19. Descoperirea  ZONEI VULNERABILE va ajuta la găsirea unui tratament eficient

Oamenii de ştiinţă au descoperit că două tipuri de celule prezentau niveluri ridicate ale proteinelor de intrare pe care le foloseşte COVID-19 pentru a pătrunde în corpul uman, relatează Agerpres.

Potrivit specialiştilor, identificarea acestor celule ar putea explica rata mare de transmitere a acestui virus.

În plus, cercetarea a demonstrat că celule din ochi şi din unele organe conţin, de asemenea, proteine de pătrundere virală.

Cele două celule au fost descoperite pentru că prezentau niveluri foarte ridicate ale proteinelor de intrare pe care le folosește de obicei Covid-19 pentru a pătrunde în corpul uman. 

Astfel, rata mare de transmitere a acestui virus ar putea fi explicată după mai multe luni în care oamenii de știință nu aveau prea multe indicii.

Mai mult, cercetătorii au concluzionat că unele organe conțin proteine de pătrundere virală, ochii fiind o altă „ușă” pe unde coronavirusul poate intra foarte ușor în organism.

Un lucru cert, după ce au prelevat probe de la sute de persoane bolnave, concentrațiile virale sunt mult mai mari în nas, comparativ cu cele din gât. Descoperirea va avea mari implicații în viitor atunci când oamenii de știință vor încerca să găsească un tratament eficient contra bolii.

Mai rea decât COVID-ul. Boala care poate provoca 700.000 de decese într-o singură regiune, la adăpostul pandemiei de coronavirus 

Între timp, specialiștii au concluzionat că boala afectează cel mai mult plămânii, însă poate afecta și alte organe precum inima și rinichii. Totodată, Covid-19 ar provoca cheaguri de sânge care pot fi fatale.

Modul în care boala se transmite prin strănut, tușit sau vorbit îi va ajuta mult pe specialiști când vor încerca să dezvolte un vaccin, conform sursei citate.

“Am descoperit că proteina receptor ACE2 şi proteaza TMPRSS2 care pot activa intrarea SARS-CoV-2 sunt exprimate în celule din diferite organe, inclusiv celule de pe mucoasa interioară a nasului. Am dezvăluit apoi că celulele ce secretă mucus şi celulele ciliate din nas prezentau cele mai ridicate niveluri ale ambelor proteine virale de COVID-19 dintre toate celulele din căile respiratorii. Acest lucru face ca aceste celule să fie cea mai probabilă cale iniţială de infecţie pentru acest virus”, a dezvăluit doctorul Waradon Sungnak, autorul studiului, de la Wellcome Sanger Institute. 

Medicul olandez Martijn Nawijn de la Centrul Medical Universitar din Olanda crede că descoperirea e revoluționară: “Este pentru prima dată când aceste celule din nas au fost asociate cu COVID-19. Deşi există numeroşi factori care contribuie la transmisibilitatea virusului, descoperirile noastre sunt în concordanţă cu ratele de infectare rapidă ale virusului, observate până în prezent. Localizarea acestor celule, pe suprafaţa internă a nasului, le face foarte accesibile virusului şi, de asemenea, poate contribui la transmiterea către alte persoane”.

Cercetarea a fost realizată de Wellcome Sanger Institute, Centrul Medical Universitar Groningen, Universitatea Coasta de Azur, Centrul Naţional Francez de Cercetări Ştiinţifice (CNRS). Specialiștii au analizat țesuturi diferite de la peste douăzeci de persoane neinfectate.

DailyBusiness
Vești proaste pentru o categorie de români. Crește vârsta de pensionare
Spynews
Ce este Gold Card, viza lansată de Donald Trump. De când va fi disponibil și cât costă cardul de aur
Bzi.ro
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
Fanatik.ro
Câte ouă trebuie să pui în aluatul pentru cozonacul moldovenesc, de fapt. Secretul gospodinelor care-l face fin și aromat
Capital.ro
Fiica lui Bruce Willis și Demi Moore a dat vestea tristă. A fost o mare suferință
Playtech.ro
Actul care te lasă fără moştenire, în 2025. Ce trebuie scris pe document exact
DailyBusiness
Românii, luați la control! Amenzi de până la 1.500 de lei între 1 și 6 aprilie
Adevarul
Mesajele înfiorătoare trimise de Andrew Tate fostei iubite: „Ce rost să te am dacă nu te bat?”
wowbiz.ro
Regele Charles, la spital! Palatul Buckingham a făcut anunțul cu privire la starea de sănătate a monarhului
Spynews
Imagini savuroase cu Serghei Mizil în tinerețe! Cum arăta concurentul de la Asia Express la prima nuntă | FOTO
Spynews
Șacalul și-a recunoscut crimele, după un an de negare! Răsturnare incredibilă de situație în dubla tragedie din Constanța
Evz.ro
Ripostă după dezvălurile despre Băsescu și Elena Udrea. Cine a sărit în apărarea fostului președinte
Ego.ro
Andreea Bălan și Loredana au dat lovitura! Nici Bogdan de la Ploiești nu se lasă mai prejos! EXCLUSIV
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume s-a iubit cu colega ei
kanald.ro
Ce pensie primește un român care a muncit 15 ani! Diferența pe care o acoperă statul
Cancan.ro
Indecente la piscină! Le-am prins trăgând de bikinei, până când nu a rămas mai 'nimic' din ei. Recunoști protagonistele?
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Mașinile, complet interzis. Decizie în România. Intră în vigoare luni, 7 aprilie, ora 15:00
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cum arată arbitra la care s-au dat fotbaliștii pe teren: „Unii mi-au scris pe Instagram”
stirilekanald.ro
„Te vei trezi fără inimă”: Cum a semănat Jack Spintecătorul teroare în București
Descoperire șocantă în casa unei rude de a lui Petre Roman
MediaFlux
Scad pensiile pentru sute de mii de pensionari! Instanța a decis. Lovitură pentru seniori
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
O farsă medievală cu urne moderne: ce ar fi trebuit să fie campania prezidențială și ce a ajuns