Cercetătorii din China, avertisment de o nouă pandemie: „COVID-19 a suferit o mutaţie! Noul virus rezistă şi 49 de zile” VIDEO

O echipă de cercetători din China a avertizat că a găsit o nouă versiune a noului coronavirus, ce a suferit mutații. Această nouă tulpină de COVID-19 poate rămâne în organismul uman timp de aproape două luni.
Filip Stan
02 apr. 2020, 18:51
Cercetătorii din China, avertisment de o nouă pandemie:

Cercetătorii militari din China au descoperit noua tulpină la un bărbat de vârstă mijlocie, care a avut coronavirus în organism timp de 49 de zile – mult mai mult decât cei mai mulți pacienți infectați cu COVID-19.

În ciuda perioadei îndelungate în care COVID-19 a fost în organismul lui, bărbatul, originar din China, al cărui nume nu a fost dezvăluit, a avut doar simptome medii. Bărbatul ar fi fost tratat cu transfuzie de plasmă de la oameni care s-au vindecat de COVID-19 și au dezvoltat anticorpi.

Cercetătorii susțin că acest caz ar putea sugera faptul că noul coronavirus a suferit mutații. „Atenție mare! Cea mai bună veste despre COVID-19, de la OMS, e falsă!”. Coronavirusul se transmite prin aer! „Te infectezi și fără să stai lângă un bolnav”

Studii anterioare au arătat că pacienți care s-au infectat cu noul coronavirus au fost testați pozitiv cu COVID-19 timp de 20 de zile, în medie, cea mai lungă perioadă fiind de 37 de zile, într-unul dintre cazurile analizate.

Mai exact, în cazul chinezului care a avut coornavirus în organism timp de 49 de zile, cercetătorii chinezi, dintre care unii și din Wuhan, consideră că ar fi putut di vorba despre o „relație simbiotică pe care virusul a format-o cu gazda lui”.

Astfel, specialiștii au subliniat că descoperirea lor ar putea însemna că a apărut o nouă tulpină COVID-19, ce ar putea fi mai greu de eliminat, deși poate nu este la fel de contagioasă.

Cercetătorii au avertizat că alți astfel de pacienți cu simptome ușoare și medii care nu primesc tratament ar putea continua să răspândească noul coronavirus, ducând la o nouă izbucnire. Astfel, ar trebui să fie luate toate măsurile de precauție.

Noul coronavirus poate fi transmis şi de persoanele vindecate. Studiul îngrijorător, publicat în plină pandemie

Analiză BBC. Toate lucrurile importante pe care încă nu le ştim despre Covid-19 

În ciuda eforturilor susţinute ale oamenilor de ştiinţă din întreaga lume, există încă multe necunoscute legate de noul coronavirus. Cu toţii suntem, practic, în acest moment, parte a unui experiment la scară planetară, în care se încearcă găsirea unui răspuns la această problemă globală adusă de Covid-19, se arată într-un material BBC.  

Iată care sunt marile întrebări la care savanţii şi specialiştii încă încearcă să găsească un răspuns clar.

1. Câte persoane sunt, de fapt, infectate?

E una dintre întrebările cele mai banale, dar, totodată, esenţiale. La nivel global, sunt confirmate oficial, în acest moment, peste 600 de mii de cazuri. Bilanţul e în continuă creştere, dar aceste cifre reprezintă doar o parte din numărul total de persoane infectate, care încă rămâne necunoscut.

În plus, acest mister este sporit de aşa-numitele persoane asimptomatice: acestea pot fi deja infectate, fără să aibă habar de asta.

 

Dezvoltarea unor teste specifice care să detecteze prezenţa anticorpilor i-ar ajuta pe savanţi să afle dacă cineva a avut acest virus. Doar atunci se va şti precis cât de mult şi de uşor se propagă acesta.

2. Cât de mortal este, în realitate, Sars-Cov-2?

Atâta vreme cât nu cunoaştem exact numărul persoanelor infectate, devine imposibil să determinăm cu precizie rata mortalităţii.

Rata deceselor diferă şi ea, de la ţară la ţară. În acest moment, conform oficialilor guvernamentali britanici, în jur de 1% din persoanele care iau virusul mor. Dar în Italia, acest procent este de peste 10%.

Conform OMS, la nivel global, acest procent este de 3,4%. 

Dacă sunt luate în considerare şi numărul de cazuri asimptomatice (care rămân „sub radar”, nedetectate), atunci procentul ar fi mai mic.

3. Care sunt toate simptomele pe care le provoacă noul coronavirus?

Principalele simptome ale acestei boli sunt febra şi tusea seacă. Durerile în gât, durerile de cap şi diareea au fost, de asemenea, raportate în anumite cazuri. De asemenea, pierderea gustului ori a mirosului sunt, şi ele, posibile semne ale infectării cu SARS-CoV-2.

Cea mai importantă chestiune, rămasă în dezbatere, este dacă simptomele uşoare de răceală, precum strănutul sau curgerea nasului pot fi luate în considerare.

4. Ce rol au copiii în răspândirea bolii?

În mod clar, copiii pot contracta noul coronavirus. Cu toate acestea, ei dezvoltă simptome uşoare şi, până în prezent, s-au înregistrat cazuri puţine de decese în rândul copiilor, comparativ cu alte grupe de vârstă.

Copiii pot răspândi extrem de rapid bolile (se adună împreună, în spaţiile de joacă, au contact direct cu multe persoane, din toate categoriile de vârstă etc.), dar, în acest moment, nu este clar cât de mult pot răspândi Covid-19.

5. De unde vine coronavirusul?

Virusul a fost detectat pentru prima oară în regiunea Wuhan din China, la finalul anului 2019, unde s-au înregistrat mai multe cazuri în apropierea unei pieţe de animale.

Coronavirusul, oficial denumit SARS-CoV-2, este înrudit cu o categorie de viruşi care infectează liliecii. Se crede că acest virus a făcut trecerea de la liliac la un alt animal, apoi la om. Dar care este acel animal misterios, până la urmă? Această verigă lipsă rămâne, în continuare, o mare necunoscută şi ar putea fi sursa unor infecţii viitoare.

6. Cât de mult va fi afectat virusul de sezonul cald?

Oamenii răcesc sau fac gripă mai des în timpul iernii, decât vara. În cazul noului coronavirus nu se ştie precis dacă sezonul cald va reuşi să oprească răspândirea acestuia.

Nu se ştie dacă vorbim, şi în acest caz, de o boală sezonieră, aşa cum se întâmplă în cazul gripei banale.

Dacă vremea caldă va diminua, totuşi, pandemia de Covid-19, există atunci pericolul creşterii îmbolnăvirilor, odată cu venirea sezonului rece. Iar omenirea să se confrunte cu un al doilea val al crizei provocate de noul coronavirus.

7. De ce unele persoane prezintă simptome mai severe?

Pentru majoritatea oamenilor, Covid-19 nu înseamnă decât o infecţie uşoară. Cu toate acestea, în jur de 20% dintre persoanele care contractează boală dezvoltă simptome mai severe. De ce?

O parte a răspunsului ţine de starea sistemului imunitar al fiecărui individ în parte. Astfel, un sistem imunitar de bună calitate ne ajută să trecem prin boală, dar nu ne protejează contra infectării. La mijloc, ar putea fi şi anumiţi factori genetici. A înţelege mai bine cum stau lucurile în această privinţă, i-ar putea ajuta pe oamenii de ştiinţă să găsească metode de a avea mai puţini bolnavi care să necesite terapie intensivă.

8. Poţi deveni imun? Cât durează imunitatea faţă de această boală? Te poţi îmbolnăvi a doua oară?

În privinţa dezvoltării imunităţii faţă de această boală, avem multe speculaţii şi puţine dovezi. 

În cazul persoanelor care s-au vindecat, se presupune că acestea au reuşit să dezvolte un răspuns imun la boală, din moment ce au reuşit să se recupereze.

Dar această boală este una extrem de „tânără”, care şi-a făcut apariţia abia în urmă cu câteva luni, prin urmare, nu există date statistice acumulate pe termen lung. Informaţiile, neverificate oficial, despre pacienţi care s-au infectat şi a doua oară, ar putea avea ca explicaţie testele defectuoase (care să fi indicat iniţial, greşit, că pacientul s-a vindecat, când, de fapt, nu a fost cazul).

În orice caz, chestiunea imunităţii este considerată a fi una vitală în a înţelege ce se va întâmpla, pe termen lung, cu noi şi cu această boală.

9. Va suferi acest virus o mutaţie?

Virusurile suferă tot timpul mutaţii, dar acestea, în marea lor majoritate, nu produc diferenţe semnificative.

Ca regulă generală, se presupune că viruşii devin, cu timpul, mai puţin letali. Dar această regulă nu e bătută în cuie. Principala îngrijorare este dacă acest coronavirus va suferi o mutaţie, iar sistemul nostru imunitar nu îl va mai „recunoaşte”, iar un vaccin specific nu va mai avea efecte asupra lui.

DailyBusiness
Cea mai căutată meserie. Salariul este 10.000 de lei!
Spynews
”Ei știu că noi aveam un plan”. Ce mesaj le transmite Adriana Bahmuțeanu copiilor ei. Vedeta luptă în continuare să îi ia acasă, după moartea lui Silviu Prigoană
Bzi.ro
Adriana Bahmuțeanu, mesaj înduioșător pentru fiii cei mari ai lui Silviu Prigoană: ”Să le trimită dramul de înțelepciune!”
Fanatik.ro
Care este cea mai lungă peșteră din România. Are 52 de kilometri, dar turiștii pot vizita doar 800 de metri
Capital.ro
Cerere nebună în căsătorie pentru Teo Trandafir: „Mi-a pus banii pe piept. Erau atât de grei!”
Playtech.ro
Silviu Prigoană și-a făcut singur parastasul de 40 de zile acum 16 ani: ce spun preoții despre acest obicei neobișnuit
DailyBusiness
Contribuțiile pensionarilor nu mai sunt recunoscute integral!
Adevarul
Presupușii criminali ai milionarului din Arad s-au îmbogățit peste noapte după îndeplinirea misiunii
wowbiz.ro
Văduva lui Silviu Prigoană îi dă replica Adrianei Bahmuțeanu: "Copiii nu vor să o vadă: «"Știm ce i-ai făcut lui tati»"
Spynews
Imagini de colecție cu Silviu Prigoană și Adriana Bahmuțeanu în ziua nunții. S-au căsătorit pentru prima dată în 2003
Spynews
Războiul continuă! Anamaria Prodan l-a dat în judecată pe Dinte, martorul lui Laurentiu Reghecampf
Evz.ro
Doi concurenți s-au logodit în secret, în timpul filmărilor Asia Express
Ego.ro
Atac la Silviu Prigoană, chiar și după ce a murit! ”L-am blestemat!”
Prosport.ro
FOTO. Cum arată femeia cu care toți bărbații vor să aibă o relație
kanald.ro
Incendiu într-un bloc din Sectorul 3 al Capitalei! Două bătrâne au fost salvate la timp din calea flăcărilor amenințătoare
Cancan.ro
Adriana Bahmuțeanu, atac la adresa Mihaelei Botezatu și a lui Honorius: „Am fost sunată de Maximus, care în cele 3 zile nu…”
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
România a pierdut un mare actor. Durere de nestins după moartea sa: Ne rămân amintirile
StirileBZI
Românii plătesc din noiembrie o nouă taxă! Este deja inclusă în facturi și nu o poți evita
Prosport.ro
S-a despărțit cuplul anului din tenisul mondial. Gestul rusoaicei Anna Kalinskaya, după ce Jannik Sinner a dat o declarație ciudată despre relația lor
stirilekanald.ro
Mike Tyson vs. Jake Paul: Când (ora României) și unde se difuzează online meciul?
substantial.ro
Descoperire macabră la Timișoara: oseminte umane găsite în timpul unor lucrări de excavare
MediaFlux
PARTIDUL care CÂȘTIGĂ ALEGERILE PARLAMENTARE. Dispută acerbă pentru podium
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
DHS va fabrica mașini electrice la Deva