Cercetătorii din România vor avea acces la noi platforme pentru activitatea lor

UEFISCDI pregateste o surpriza mediului cercetatorilor din Romania – in premiera, vor fi facute publice, centralizat, informatii despre cateva zeci de mii de proiecte publice derulate, cu finantare interna si externa.
Romania TV
20 nov. 2017, 19:26
Cercetătorii din România vor avea acces la noi platforme pentru activitatea lor

Este vorba de cea mai mare parte din proiectele in care UEFISCDI a avut un rol – fie de evaluare, fie de finantare. Iar acest efort, gandit in filosofia open data, promovata deja de mai multi ani, are ca scop oferirea de date publice tuturor celor interesati. Efortul de centralizare a acestor date este unul imens, cata vreme vorbim de proiecte foarte diferite, derulate prin instrumente de finantare diferite, precum si cu beneficiari foarte diversi – de la persoane fizice (cercetatori, doctori etc), la institutii publice sau private.

In exclusivitate, am aflat despre cate date este vorba – peste 27.000 de proiecte FP 7 si peste 13.000 de proiecte H2020. Asadar, vorbim de cateva zeci de mii de proiecte diferite, cu informatii despre obiectivele de cercetare, rezultatele obtinute si persoanele implicate. Bazele de date sunt impresionante, una dintre ele fiind cu adevarat speciala.

BrainMap este o comunitate online pentru domeniul cercetare-inovare, care centralizeaza informatii extinse despre cercetatorii din Romania – un hub care poate fi folosit pentru gasirea de parteneri de cercetare, informatii despre proiecte interesante (clasificate pe domenii si regiuni), date despre institutiile de cercetare din Romania si multe altele.

Motorul de cautare atasat bazei va simplifica navigarea prin acest volum mare de date, in care sunt grupati si evaluatorii implicati in proiectele UEFISCDI, dar si beneficiarii de proiecte finantate din fonduri publice. Nu in ultimul rand, accesul la aceasta baza de date ofera informatii si noutati despre zona de cercetare din Romania si din UE – creand un newsfeed cu stiti utile despre joburi, proiecte, oportunitati sau inovatii. Cercetatorii romani vor fi stimulati sa isi faca cont pe aceste platforme, pentru a-si promova activitatea, pentru a avea acces mai usor la informatii si proiecte si pentru a fi recunoscuta mai bine munca lor in viitor.

UEFISCDI nu este la prima realizare a unor platforme de acest tip. Experienta ultimilor ani arata ca s-au creat, cu succes, si alte platforme, dintre care enumeram doar doua – ERRIS este o platforma cu toate infrastructurile de cercetare disponibile in Romania, in care sunt puse pe harta, intr-un model interactiv, date despre infrastructurile din mediul public si privat asociate cu zona de cercetare. De asemenea, Study in Romania este o alta platforma online foarte interesanta, care centralizeaza informatii despre ofertele educationale ale universitatilor romanesti pentru cetatenii straini interesati.

Tot mai multe platforme cu date publice bine structurate, usor de cautat si de folosit, vor ajuta mediul academic si de cercetare din Romania, dar si pe cel antreprenorial. Pana la urma, aceste platforme vor pune in legatura expertiza si nevoia de expertiza – prin solutii tehnice simple si usor de folosit.

DailyBusiness
Atenție, șoferi! Ce nu trebuie să ignori înainte de a închiria o mașină în UE
Spynews
Mai mulți bani pentru copiii din România din 1 ianuarie 2025! Guvernul a decis cu cât cresc alocațiile
Bzi.ro
Cum a apărut Andreea Esca alături de copiii ei. Unde a fost în prima seară de Crăciun
Fanatik.ro
Divorț zguduitor în lumea mondenă din România! Celebrul cântăreț s-a despărțit de soție după 20 de ani
Capital.ro
Obligatoriu pentru cei care au permis de conducere! Trebuie să prezinte aceste documente
Playtech.ro
Ce diferență este între ambulanță și SMURD. E vorba de...
DailyBusiness
Ambulanța București a primit mii de solicitări în ultimele zile. Alis Grasu, managerul SABIF: „S-ar putea să înceapă să crească”
Adevarul
„Le ordonă atacuri fără speranță”. Trupele nord-coreene au suferit pierderi masive pe frontul din Ucraina, anunță Casa Abă
wowbiz.ro
Radu Ille și soția lui divorțează după două decenii de căsnicie! Cei doi au depus deja actele
Spynews
Scandal de proporții la locul de joacă al lui Brigitte Pastramă! Decizia vedetei i-a revoltat pe clienți: ”M-au amenințat că mă distrug”
Spynews
Cuza și-a asumat relația cu noua iubită! Prima poză oficială cu femeia din viața prezentatorului de la Neatza / FOTO
Evz.ro
Omul cel mai gras din istorie. Un caz medical fără precedent
Ego.ro
Artista de muzică populară care a înnebunit internetul la 46 de ani! Abia o mai recunoști
Prosport.ro
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
kanald.ro
Ei sunt pensionarii care vor primi în plus 720 de lei la pensie. Măsura ar urma să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2025
Cancan.ro
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Devine interzis în toată România. Klaus Iohannis a promulgat legea pe final de mandat
StirileBZI
Nu se mai dau 1.400 de lei! Banii se taie de la 1 ianuarie 2025
Prosport.ro
GALERIE FOTO. S-au despărțit de Crăciun! Manechinul a șters toate pozele cu fotbalistul de pe rețelele de socializare
stirilekanald.ro
Sofia, Teodora și Constantin au ars de vii în mașină! Detalii șocante despre ultimele clipe de viață
substantial.ro
Vinicius Jr a câștigat premiul pentru cel mai bun jucător la Dubai Globe Soccer Awards
MediaFlux
NU MAI CRESC PENSIILE! GUVERNUL a DECIS OFICIAL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Când se despodobește, de fapt, bradul. Data exactă la care trebuie să îl scoatem din casă