Certificatul sanitar este obligatoriu în sălile de sport, la cinema şi teatru, dar nu în baruri şi restaurante

Certificatul sanitar este obligatoriu în Rio de Janeiro în sălile de sport, foarte frecventate, sau la cinema, teatru şi săli de concerte sau conferinţe, însă nu este cerut nici în baruri, nici în restaurante.
Filip Stan
16 sept. 2021, 10:56
Certificatul sanitar este obligatoriu în sălile de sport, la cinema şi teatru, dar nu în baruri şi restaurante

Certificatul sanitar este obligatoriu în Brazilia. Accesul la situri iconice din Rio de Janeiro, capitala turistică a Braziliei, printre care stânca Pao de Açúcar, dar şi la locuri culturale sau săli de sport este condiţionat începând de miercuri de prezentarea unui certificat sanitar, informează AFP.

La picioarele stâncii Pao de Açúcar coada de aşteptare pentru teleferic avansa miercuri fără probleme, majoritatea vizitatorilor având deja în mână carnetul lor de vaccinare împotriva noului tip de coronavirus sau telefonul lor mobil cu un certificat digital de imunizare, constată un jurnalist al agenţiei de presă franceze.
Intrarea în vigoare a certificatului sanitar ar fi trebuit să aibă loc în Rio de Janeiro la 1 septembrie, însă primăria a amânat-o cu 15 zile, din cauza unor probleme tehnice în aplicaţia Ministerului Sănătăţii care permite prezentarea acestui certificat.

Certificatul sanitar este obligatoriu în sălile de sport, foarte frecventate, sau la cinema, teatru şi săli de concerte sau conferinţe, însă nu este cerut nici în baruri, nici în restaurante. Certificatele de vaccinare din alte ţări sunt de asemenea acceptate.

Raed Arafat: „Certificat verde la restaurant, mall şi nunţi! Riscul să avem valuri peste valuri este unul foarte serios”
Marţi, primarul Rio de Janeiro, Eduardo Paes, a declarat în timpul unei ceremonii oficiale că „paşaportul de vaccinare”, cum este el denumit în Brazilia, este „important pentru ca oraşul să poată reveni la normal, ca oamenii să poată frecventa din nou locuri publice”.

„Trebuie să creăm dificultăţi pentru cei care nu vor să se vaccineze”, mai afirmase el la sfârşitul lui august. Certificatul sanitar este deja în vigoare de la 1 septembrie în Sao Paulo, cea mai mare metropolă a Braziliei care, la fel ca Rio, a plătit un tribut greu noului tip de coronavirus.

Italia, prima ţară din Europa care impune obligativitatea paşaportului Covid, inclusiv pentru angajaţii din sectorul privat. În lipsa sa, lucrătorii ar urma să fie suspendaţi
Spre deosebire de numeroase alte ţări, populaţia Braziliei este într-o foarte mare majoritate în favoarea vaccinării.

Rio de Janeiro deplânge aproape 30.000 de morţi de COVID-19, cu o rată de mortalitate foarte ridicată, 439 la 100.000, mult peste media naţională (280).

Brazilia este, cu aproape 580.000 de morţi, a doua cea mai îndoliată ţară de epidemia de COVID-19, după SUA.

 

Spynews
Dani de la Insula Iubirii o face praf pe fosta iubită, ispita Mădălina! A postat conversația pe Internet: ”Tot adevărul...”
Bzi.ro
Aceasta este relația dintre Cătălin Botezatu și Adrian Nartea, de la Asia Express 2024! Creatorul de modă a recunoscut tot!
Fanatik.ro
Ce să pui în zacuscă pentru ca aceasta să nu mai fie amară și să obții un gust deosebit. Ingredientul secret al bucătarilor de top
Capital.ro
Amendă de 4.000 de lei pentru proprietarii de apartamente. Obligatoriu pentru cei care au termopane
Playtech.ro
Oana Turcu, de nerecunoscut după ce a slăbit spectaculos. Zici că e o altă persoană, cum arată acum
DailyBusiness
Vouchere speciale pentru angajaţi. Se dau 3000 de lei!
Adevarul
Ororile dictaturii mareșalului Antonescu. Ce a însemnat „curățirea terenului” și cum au fost măcelăriți 380.000 de oameni
Spynews
Familia lui Viorel Stegaru, surprinsă de inundația ciclonului Boris! Localitatea Blăgești din Vaslui, puternic afectată de fenomen
Spynews
3 zodii cu noroc la bani în toamna 2024. Nativii scapă de griji și probleme
Evz.ro
Locul din România care atrage străinii ca un magnet. E doar la câteva ore de București
Ego.ro
Bruneta cu 16 ani mai tânără care a înlocuit-o pe Cristina Ich! Imaginile care au scăpat pe internet
Prosport.ro
Ion Țiriac și-a cumpărat avion de peste 60.000.000 de euro
wowbiz.ro
Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria
Cancan.ro
Noi secrete suculente din interiorul amantlâcului care a răvășit Bucureștiul! Cum i-a furat Cristina ICH soțul
Playsport.ro
Apariție INCREDIBILĂ a Iriney Shayk! Cum a fost surprinsă pe stradă fosta lui Cristiano Ronaldo
kanald.ro
O nouă lovitură pentru pensionari, după recalculare! Pensiile acestora vor scădea, chiar dacă au crescut după recalculare
Capital.ro
Este obligatoriu de la 1 noiembrie. Trebuie să aveți anvelope de zăpadă
StirileBZI
Așa poți ieși la pensie cu 5-10 ani mai devreme! Totul este prevăzut în noua lege a pensiilor
Prosport.ro
Sorana Cîrstea a dat vestea cea mare. Ion Ion Țiriac e cel mai fericit
stirilekanald.ro
"Inima și sufletul meu" Durere imensă la înmormântarea Denisei, tânăra ucisă de Șacalul din Constanța! Este condusă pe ultimul drum astăzi, într-un sicriu alb, înconjurată de flori albe, plânsă de familie și prieteni!
substantial.ro
Donald Trump promite expulzări în masă susținând acuzații false la adresa imigranților haitieni
MediaFlux
Pensionarii care vor da bani înapoi, după recalculare. Anunțul Casei de Pensii
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...