Certificatul verde, valabil doar 9 luni. Propunere a Comisiei Europene

Pandemia de coronavirus face iar ravagii în Europa, astfel că ar putea urma noi restricţii pentru a obliga populaţia să se vaccineze.
Filip Stan
25 nov. 2021, 15:09
Certificatul verde, valabil doar 9 luni. Propunere a Comisiei Europene

Certificatul verde va fi cu termen redus de valabilitate. Comisia Europeană a propus joi ca începând din 10 ianuarie valabilitatea certificatului verde să fie limitată la 9 luni după vaccinarea anti-COVID-19 cu schema completă şi a deschis de asemenea posibilitatea prelungirii acestei valabilităţi după administrarea dozei booster, relatează agenţiile internaţionale de presă.

Prima ţară din lume care organizează referendum pentru introducerea certificatului verde. Cetăţenii sunt aşetptaţi duminică la urne
”Comisia propune axarea mai pronunţată pe abordarea ‘bazată pe persoană’ pentru măsurile legate de călătorii şi o perioadă standard de valabilitate a certificatelor de vaccinare de nouă luni după schema principală de vaccinare”, transmite Comisia Europeană într-o declaraţie citată de Reuters.

”Comisia ar putea, la nevoie, să propună o perioadă corespunzătoare de valabilitate de asemenea pentru certificatul verde emis după un booster”, adaugă executivul comunitar.

Comisarul european pentru justiţie, Didier Reynders, a prezentat la o conferinţă de presă detaliile acestei recomandări, menţionând că Bruxellesul propune extinderea certificatului de vaccinare şi după vara viitoare ”ca măsură pentru a facilita libera circulaţie în siguranţă” în interiorul UE.

Un reputat medic spune că vaccinarea obligatorie şi certificatul verde nu sunt posibile în România: „Ştiu foarte bine ce este în Germania şi Franţa. La noi nu se poate”
Germania depăşeşte pragul de 100.000 de morţi din cauza covid-19 de la începutul epidemiei

În total 100.119 au murit din cauza covid-19 în Germania de la începutul pandemiei covid-19, anunţă joi Institutul Robert Koch (RKI), care a înregistrat 351 de morţi în ultimele 24 de ore, în plin val al epidemiei, relatează AFP.

RKI a înregistrat, de asemenea, 75.961 de îmbolnăviri de covid-19, un nou ”record”, iar prima economie europeană se teme de o saturare a spitalelor. Rata incidenţei covid-19 în ultimele şapte zile a atins un ”record” de 419,7 de cazuri la 100.000 de locuitori. Această situaţie pune în dificultate noua coaliţie guvernamentală, care urmează să preia conducerea ţării în decembre.

Spitalele din anumite landuri se confruntă deja cu o ”supraocupare acută”, care face necesare transferuri de pacienţi covid-19, a avertizat luni preşedintele Federaţiei germane de Medicină Intensivă Gernot Marx.

Rata incidenţei a depăşit miercuri, pentru prima oară, pragul de 400 de cazuri la 100.000 de locuitori în decurs de o săptămână.

Mai multe landuri au restabilit restricţii stricte împotriva valului patru al epidemiei, cel mai puternic de la aparţia noului coronavirus. Aproximativ 65% din populaţia germană este vaccinată complet, mai puţin ca în alte state membre ale Uniunii Europene (UE).

”Situaţia este gravă”, a recunoscut miercuri Olaf Scholz, viitorul cancelar social-democrat, în urma unui acord de coaliţie cu Verzii şi Partidul Liberal Democrat (FDP), care a promis ”să facă totul” împotriva pandemiei. Guvernul în exerciţiu al Angelei Merkel a prelungit miercuri – până în aprilie 2022 – atât ajutoarele acordate întreprinderlor afectate de închideri sau scăderi de venit, cât şi dispozitivul şomajului parţial.

Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Denisei, una din fetele ucise în Constanța. Tânăra a fost condusă pe ultimul drum | FOTO
Bzi.ro
Aceasta este relația dintre Cătălin Botezatu și Adrian Nartea, de la Asia Express 2024! Creatorul de modă a recunoscut tot!
Fanatik.ro
Afacerea cu care Dan are un succes nebun în România. Produsele se vând ca pâinea caldă, românii adoră să le mănânce, un kilogram costă 25 de lei
Capital.ro
Cea mai rea grupă de sânge. La ce pericol și boli sunt expuși oamenii cu această grupă
Playtech.ro
Imagini BOMBĂ cu Simona Halep. S-a afișat public cu noul iubit? Nu se mai ascunde
DailyBusiness
Unde câștigi cel mai bine în Europa. Iată ce înseamnă un salariu bun
Adevarul
Înălțarea Sfintei Cruci, sărbătorită pe 14 septembrie. Ce nu trebuie să faci în această zi
Spynews
Ce să nu faci de Înălțarea Sfintei Cruci. Sărbătoare importantă pentru creștini pe 14 septembrie
Spynews
Ce a apărut pe cer, în Eforie Nord! Fenomenul care pe mulți i-a speriat: "Ne privește Dumnezeu" / FOTO
Evz.ro
Codul rutier. Toți facem asta la volan, dar riscăm amenzi uriașe
Ego.ro
Bruneta cu 16 ani mai tânără care a înlocuit-o pe Cristina Ich! Imaginile care au scăpat pe internet
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
wowbiz.ro
Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria
Cancan.ro
Cristina ICH i-a spart casa celei mai bune prietene: I-a furat soțul milionar! Ce a făcut nevasta înșelată 😲
Playsport.ro
Apariție INCREDIBILĂ a Iriney Shayk! Cum a fost surprinsă pe stradă fosta lui Cristiano Ronaldo
kanald.ro
Cine sunt femeile implicate în accidentul în care a murit Andrei Piedemonte, pilotul de curse. Acestea se luptă între viață și moarte
Capital.ro
Boala care te lasă fără permis. NU îți mai reînnoiește permisul de conducere
StirileBZI
Poți avea un salariu de 5.000 de lei pe lună, chiar și fără studii superioare! Unde poți găsi aceste locuri de muncă
Prosport.ro
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
stirilekanald.ro
"Inima și sufletul meu" Durere imensă la înmormântarea Denisei, tânăra ucisă de Șacalul din Constanța! Este condusă pe ultimul drum astăzi, într-un sicriu alb, înconjurată de flori albe, plânsă de familie și prieteni!
substantial.ro
Germania solicită amânarea directivei UE privind defrișările
MediaFlux
PENSIILE MICI NU CRESC! Simona BUCURA OPRESCU a CONFIRMAT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...