„În prima noastră intervenție, primul mesaj a fost către sinistrați, oamenii care au mari probleme din cauza calamităților. Și acum plouă torențial în Banat, în zona Aradului. Eu cred că domnul prim-ministru s-a ocupat de reforma clasei politice, iar noi, partidele reformate, ne-am ocupat de sinistrați. Ar fi bine să inversăm puțin rolurile și fiecare să-și vadă de rolurile lui. E dreptul domniei sale să-și exprime un punct de vedere, dar eu mi-aș fi dorit — și PNL — să fim acolo unde oamenii o duc greu, unde au nevoie de sprijinul autorităților, unde oamenii suferă cumplit acum. Cred că ăsta e rolul prim-ministrului și al Guvernului, mai ales că e tehnocrat”, a spus Cezar Preda, citat de Agerpres.
El a susținut că nu trebuie băgată toată clasa politică „în aceeași oală”.
„Despre celelalte afirmații cu reformarea partidelor, ne rezervăm dreptul să începem discuțiile de mâine și cu domnia sa, de cum se reformează unii și nu se reformează alții. Nu poți să bagi toată clasa politică în aceeași oală. Nimeni în această țară nu are dreptul să judece democrația autentică, care înseamnă partide politice. Poți să le judeci reformarea sau nu, iar discursul domniei sale, din câte am înțeles eu, se referea tocmai la această ofertă electorală, că nu este corespunzătoare. Nu pot să-i reproșez, pentru că e corect, dar pot să spun că eu aș fi adăugat și cine n-a făcut o ofertă corespunzătoare. Așa e corect, dar poate nu avea voie să pronunțe nume de partide și atunci s-a oprit la prima frază”, a adăugat liberalul.
Întrebat dacă PNL nu e mulțumit de modul în care Guvernul a gestionat criza inundațiilor, Cezar Preda le-a răspuns jurnaliștilor printr-o întrebare retorică: „Ce-ați auzit dumneavoastră de la pupitrul Guvernului vizavi de aceste inundații? (…) Ce-au făcut, câte sunt la ora asta, câte case mai sunt sub apă, câți oameni și-au pierdut domiciliul, câți au murit, ce s-a întâmplat, de ce nu s-au luat măsuri, ce măsuri se iau acum?”.
Purtătorul de cuvânt al PNL București a punctat, însă, că această critică adusă Guvernului este „constructivă” și a menționat, întrebat dacă liberalii ar putea susține o moțiune simplă împotriva ministrului de Interne, că liberalii nu „șantajează” Guvernul, ci îl susțin.
Premierul Dacian Cioloş a mers să voteze, duminică dimineaţă, la Zalău, împreună cu soţia sa, Valerie Ciolos-Villemin. Şeful Executivului s-a arătat oarecum dezamăgit de „oferta” de candidaţi de la acest scrutin.
„Dincolo de ce putem face pe parcursul mandatelor, acum este momentul să ne spunem punctele de vedere cel mai consistent. Ştiţi, chestiile astea că am votat pentru democraţie, prosperitate şi aşa mai departe mi se par generalităţi. Am votat pentru oameni vizavi de care sper că pot să facă din oraşul acesta mai mult decât este, deci am votat oameni în care am încredere, chiar dacă, drept să vă spun, m-aş fi aşteptat la mai multă regenerare, să spun aşa, a resurselor umane ale partidelor care au propus candidaţi. Sper să avem o dinamică mai bună pentru alegerile parlamentare„, a afirmat Cioloş.