‘Sunt două lucruri care se bat cap în cap, în primul rând este declaraţia preşedintelui FMI, Christine Lagarde, care, în ianuarie 2014, transmitea Legislativului şi poporului maghiar cât de benefică este o lege a falimentului personal. În al doilea rând, să ne reamintim gestul pe care reprezentanţii FMI în România l-au făcut la încercarea autorităţilor legislative române de a crea un cadru normal în ţară tăind salariile responsabililor pieţei de capital’, apreciază Cezar Preda într-o declaraţie de presă.
Deputatul Cezar Preda mai afirmă că ‘atunci când România a decis tăierea salariilor şi creşterea cotei TVA, am primit felicitări, nu ni s-a cerut studiu de impact’.
‘Fondul Monetar Internaţional ar trebui să înţeleagă că aici trebuie apărat şi interesul cetăţenilor României, nu numai interesul bancherilor şi al altor categorii foarte reduse de oameni, de persoane care o duc bine. Ar trebui să fie interesul românilor, legislativul român poate decide foarte corect asupra modului în care îşi ajută concetăţenii’, susţine Preda în declaraţia de presă.