UPDATE, ora 15.45. Întârzierile trenurilor la sosirea/plecarea din Gara de Nord încep să se diminueze și vor scădea în funcție de normalizarea situației meteo. Personalul feroviar intervine şi la această oră la intrarea în Gara de Nord pentru deszăperirea aparatelor de cale pe tot complexul de linii care asigură intrarea şi expedierea trenurilor în şi din staţie.
Pe ruta București – Constanța se circulă în continuare cu plug antemergător. În cursul dimineții legătura feroviară între aceste orașe a fost asigurată astfel:
>>spre CONSTANŢA:
IR 1583, cu plecare din Bucureşti Nord la 11:03, în loc de 09:30
>>de la CONSTANŢA:
IR 12096, cu plecare din Constanța la 07:30
Următoarele trenuri programate să circule pe această rută sunt:
>>spre CONSTANŢA:
IR 12895, cu plecare din București Nord la ora 20:30
>>de la CONSTANŢA:
IR 12896, cu plecare din Constanța la ora 19:00
Click aici pentru a vedea care sunt trenurile anulate
UPDATE, ora 12.50. – „În Gara de Nord București intrările/expedierile trenurilor se realizează cu dificultate, din cauza stratului mare de zăpadă. Se înregistrează întarzieri estimate intre 60 si peste 100 de minute, atat la sosire cat si la plecare. Aceste intarzieri vor scadea in functie de normalizarea situatiei meteo”, anunţă CFR Călători.
A fost suplimentat numărul personalului care intervine la această oră pentru deszăperirea aparatelor de cale pe tot complexul de linii care asigură intrarea şi expedierea garniturilor în şi din Gara de Nord. Deoarece intervenţiile pentru asigurarea fiecărui parcurs de intrare/expediere din Gara de Nord se operează individual pentru fiecare tren în parte, trenurile care trebuie să ajungă în Gara de Nord staţionează temporar în parcurs, astfel încât personalul feroviar să poată interveni pentru deszăpezirea şi curăţarea aparatelor de cale şi a liniilor.
De asemenea, există dificultăţi şi în pregatirea garniturilor şi scoatrea lor la peron pentru înscrierea în circulaţie.
Pe ruta București – Constanța se circulă cu plug antemergător
„Referitor la circulaţia trenului IR 1862, care circula pe relația Constanța – Fetești – Făurei – Iași, a fost retras în Constanţa la ora 04.50. In cursul nopţii de 10/11 ianuarie, plugul locomotivei s-a rupt în urma impactului cu un corp străin aflat în gabarit, între stațiile Dorobanțu şi Medgidia. Călătorilor li s-a asigurat în gara Constanţa asistență, ceai și alimente. Pentru continuarea călătoriei, pasagerii au fost preluaţi de trenul suplimentar 12096 care a plecat din Constanța în cursul dimineţii, la ora 07:30, spre București, cu plug de zăpadă antemergător, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile”, mai precizează CFR Călători.
UPDATE, ora 12.05. Trenul IR 1862 care circula pe relația Constanța – Fetești – Făurei – Iași a fost retras în stația CF Constanța la ora 4:50, iar pentru continuarea călătoriei pasagerii au fost preluați de trenul suplimentar 12096 care a plecat din Constanța în cursul dimineții, la ora 7:30, spre București, cu plug de zăpadă antemergător, din cauza condițiilor meteo nefavorabile. „Menționăm faptul că, în cursul nopții de 10/11 ianuarie, plugul locomotivei s-a rupt în urma impactului cu un corp străin aflat în gabarit, între stațiile Dorobanțu și Medgidia. Călătorilor li s-a asigurat în gara Constanța asistență, ceai și alimente„, afirmă reprezentanții companiei.
UPDATE, ora 09.54. „Ninge viscolit, condiții meteo extreme / se circulă cu plug antemergător pe ruta București – Constanța„, anunţă CFR Călători. „
„Circulaţia trenurilor va fi adaptată și pe parcursul zilei de miercuri condiţiilor meteo extreme. În funcţie de evoluţia vremii, se fac eforturi pentru ca traficul feroviar să fie asigurat pe magistrale, între marile orașe. In cursul acestei dimineți încercăm să realizăm o legătură dus și una întors de la București (9:30 plecare) către Constanța și retur (7h30 plecare Constanța).
De asemenea, și după-amiază încercăm să realizăm legătura dintre aceste orașe: către Constanța (19h00 plecare din București Nord) și către București Nord (20h30 plecare din Constanța).
Se intervine constant cu utilaje și echipaje feroviare pe raza Regionalelor București, Craiova, Galați, Constanța„, mai anunţă CFR Călători.
// LISTA trenuri anulate anulate în prezent pentru data de 11 ianuarie 2017:
https://docs.google.com/…/14QQuSH8T2uFju2EByAt_TqJXR2…/edit…
ŞTIREA INIŢIALĂ. „Din cele 1.300 de trenuri ale CFR Călători care circulă zilnic în România s-a luat decizia de a anula sub 10% dintre acestea pentru facilitarea accesului utilajelor și a echipelor de intervenții și pentru evitarea unor situații neplăcute pentru pasageri„, precizează compania.
SITUAŢIA TRENURILOR care tranzitează GARA DE NORD. Întârzieri în alte gări
Lista publicată de CFR Călători cu trenurile anulate pentru data de 11 ianuarie 2017, ora 6:00, arată un număr de 80 de trenuri, însă compania precizează că ea va fi actualizată periodic în funcție de evoluția condițiilor meteo și de situația din teren.
„Circulația este adaptată condițiilor nefavorabile cu temperaturi extrem de scăzute pe raza a 4 regionale: București, Craiova, Galați și Constanța. Unele curse pot înregistra întârzieri la destinație, determinate de necesitatea atașării locomotivelor Diesel pe anumite intervale de stații din jumătatea de sud a țării, de reducerea vitezei de circulație sau de intervenția cu pluguri. Se intervine constant cu utilaje și echipaje feroviare. În cursul acestei zile legătura pe calea ferată între București și Constanța și retur este asigurată„, au precizat reprezentanții CFR Călători.
Șase județe din zona Moldovei se află miercuri sub Cod portocaliu de ninsori și viscol, iar. Astfel, în noaptea de marți spre miercuri (10/11 ianuarie) și în prima parte a zilei de miercuri (11 ianuarie), în județele Călărași, Ialomița, Brăila, Galați, Buzău și Vrancea, temporar viscolul va fi puternic, viteza vântului va atinge 70 — 80 km/h, troienind zăpada și reducând vizibilitatea sub 50 de metri.
Pe de altă parte, începând din seara zilei de marți, ora 21:00, și până miercuri, ora 21:00, va fi în vigoare un Cod galben de fenomene meteo extreme. În intervalul respectiv, aria ninsorilor se va extinde dinspre extremitatea sud-estică și va cuprinde treptat jumătatea de est a țării. În cea mai mare parte a Munteniei și a Moldovei, în zona Carpaților de Curbură și, temporar, în Dobrogea, vor fi ninsori moderate cantitativ, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 50 — 60 km/h, viscolind și spulberând zăpada.
Județele avertizate cu Cod galben sunt: Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmbovița, Giurgiu, Teleorman și Capitala. ANM precizează că unele intensificări ale vântului vor fi și în Oltenia, spulberând trecător zăpada.
Totodată, pe durata zilei de marți, se menține avertizarea Cod portocaliu de ger persistent în 37 de județe, inclusiv în București, respectiv Cod galben în alte cinci județe din Crișana și Banat. În intervalul menționat, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova, Transilvania și Maramureș, gerul se va intensifica, astfel încât minimele vor fi cuprinse, în general, între—29 și—15 grade, iar maximele între—15 și—10 grade. În plus, în Crișana și Banat, vremea va fi geroasă îndeosebi în cursul nopților și al dimineților, când valorile termice se vor situa frecvent sub—15 grade.
În funcție de evoluția meteorologică, Administrația Națională de Meteorologie menționează că va actualiza avertizările emise.