CFR Cluj s-a calificat în primăvara europeană, după 3-1 cu Sporting Braga în Liga Campionilor

CFR Cluj şi-a asigurat matematic prezenţa în primăvara europeană, după ce a învins, marţi, pe teren propriu, cu scorul de 3-1, formaţia portugheză Sporting Braga, în grupa H a Ligii Campionilor. Prezenţa în primăvara europeană este o premieră pentru gruparea din Gruia.
Romania TV
20 nov. 2012, 07:10
CFR Cluj s-a calificat în primăvara europeană, după 3-1 cu Sporting Braga în Liga Campionilor

CFR Cluj mai are de disputat un meci în Liga Campionilor, cu Manchester United, însă ardelenii sunt deja siguri de prezenţa în primăvara cupelor europene. Prin victoria din meciul cu Sporting Braga, CFR şi-a asigurat matematic locul trei în grupa H şi, implicit, în 16-imile Europa League.

Tot marţi, în grupa H, Galatasaray a învins cu 1-0 echipa de rezerve a celor de la Manchester United, calificaţi matematic în optimile Champions League, şi este la egalitate cu CFR, cu 7 puncte. Cele două formaţii se vor duela de la distanţă pentru al doilea loc care duce în fazele eliminatorii ale celei mai importante competiţii intercluburi.

Clujenii joacă pe Old Trafford, cu Manchester United, iar Galatasaray întâlneşte pe Braga, formaţie eliminată matematic din cupele europene.

Rui Pedro, omul meciului

Rui Pedro şi-a asigurat titlul de „omul meciului” după ce a reuşit o dublă în primul sfert de oră al partidei (7, 15), dar la doar două minute după golul doi clujenii au greşit în apărare şi au permis lusitanilor să reducă din diferenţă, prin Alan.

După câteva minute de confuzie, în care le-au permis portughezilor să se avânte spre poarta lui Felgueiras, clujenii au reuşit să-şi revină şi să se apere cu exactitate.

Meciul a avut un ritm foarte bun, alert, iar Braga a avut o posesie superioară, de 63%. CFR a fost însă mai eficientă atunci când a avut balonul, dovadă şi golul trei înscris de clujeni, prin acelaşi Rui Pedro, în minutul 33.

Souogou ar fi putut închide meciul în minutul 40, dar nu a reuşit să înscrie pe contraatac. Şi portughezii ar fi putut să mai marcheze, dar Ivo Pinto a intervenit providenţial şi a scos o minge de pe linia porţii.

În prelungirile primei reprize, oaspeţii au rămas în 10, după ce Douglao a văzut direct roşu, pentru un cot în figură aplicat lui Rada.

Două bare pentru CFR în repriza a doua

Cele două echipe au jucat în viteză şi în repriza a doua, în care CFR şi-a mai creat câteva ocazii bune de a marca, prin Ivo Pinto (53), Bastos (58) şi Camora, care a lovit de două ori bara (80, 82), lansat excelent de fiecare dată de Bastos.

Cei de la Braga au mai înscris şi ei o dată, prin Mossoro, dar golul nu a fost validat, deoarece autorul era în ofsaid.

CFR CLUJ – SPORTING BRAGA 3-1
Au marcat: Rui Pedro (5, 15, 33) / Alan 17

Componenţa echipelor:

CFR Cluj: Felgueiras – Ivo Pinto, Cadu, Piccolo, Rada – Luis Alberto, G. Mureşan – Sougou, Rui Pedro, Camora – Bastos. Antrenor: Paulo Sergio.

Sporting Braga: Beto – Leandro Salino, Douglao, Nuno Andre Coelho, Ismaily – Ruben Micael, Custodio, Hugo Viana – Alan, Eder, Amorim. Antrenor: Jose Peseiro.

* Meciul a fost arbitrat de o brigadă din Rusia, condusă la centru de Serghei Karaşev, ajutat de asistenţii Nikolai Golubev şi Tihon Kalugin, de asistenţii adiţionali Aleksei Nikolaev şi Maksim Laiuşkin şi de rezerva Anton Averianov.

Vezi desfăşurarea partidei:

 


Min. 1 A început meciul.

Min. 4 Sougou are şansa să scape periculos spre poarta lui Beto, lansat de Bastos, dar fotbalistul CFR-ului faultează la marginea careului, iar mingea le revine lusitanilor.

Min. 7 GOOOOL CFR. Rui Pedro deschide scorul pentru CFR, după o pasă pe culoar a lui Piccolo şi o deviere cu călcâiul a lui Bastos, care a destabilizat defensiva oaspeţilor. CFR – Sporting Braga 1-0.

Min. 10 Sporting Braga nu îi pune probleme lui Felgueiras.

Min. 15 GOOOOL CFR! Rui Pedro reuşeşte dubla, după o acţiune a lui Sougou. CFR – Sporting Braga 2-0.
Felgueiras a aruncat lung, până la jumătatea terenului, Luis Alberto îl lansează pe Sougou, acesta pătrunde în careu şi pasează la 6 metri pentru Rui Pedro, care reuşeşte dubla.

Min. 17 GOL BRAGA! Alan reduce din diferenţă şi readuce Braga în cărţi, după o fază la care Ionuţ Rada, titular în locul lui Sepsi, accidentat, a pierdut un balon într-o zonă foarte periculoasă.

Min. 21 După primirea golului, clujenii nu au mai ameninţat poarta lui Beto, iar portughezii au prins curaj şi încearcă să restabilească echilibrul pe tabelă.

Min. 24 Rada şi Felgueiras nu se înţeleg, dar din fericire pentru clujeni, niciun adversar nu este prin preajmă pentru a profita.

Min. 25 Cadu respinge foarte bine din faţa lui Ruben Micael, după o pasă foarte bună a lui Hugo Viana.

Min. 27 Hugo Viana îşi încearcă norocul cu un şut din afara careului, dar Felgueiras este pe minge şi reţine fără prea mare efort.

Min. 30 Ocazie foarte mare pentru CFR. Bastos şutează ca din tun de la marginea careului, dar Beto scoate de sub bară cu un reflex extraordinar.

Min. 32 Prima schimbare la Braga: Salino a fost înlocuit cu Barbosa.

Min. 33 GOOOOOL CFR! Rui Pedro reuşeşte hattrick-ul! Luis Alberto îl lansează din nou pe Sougou, care pasează în spate, iar Rui Pedro vine din linia a doua şi înscrie simplu, pentru 3-1.

Min. 36 Jocul a fost întrerupt mai bine de un minut, din cauza unei accidentări a lui Eder, care riscă să nu mai poată continua partida.

Min. 39 Corner pentru Sporting Braga.Ruben Micael bate la prima bară, dar defensiva Clujului respinge.

Min. 40 Sougou trece pe lângă 4-1. Lansat în adâncime, Sougou ţâşneşte ca din puşcă pe contraatac, dar nu reuşeşte să controleze balonul, pe care îl trimite mult peste poarta lui Beto.

Min. 43 Emoţii la poarta lui Felgueiras. Ivo Pinto scoate de pe linia porţii la un atac prelungit al portughezilor.

Min. 45+2 Cartonaş roşu Douglao! Arbitrul rus îl trimite direct la vestiare pe fotbalistul Bragăi, după o lovitură cu cotul aplicată lui Rada într-un moment în care jocul era oprit.

Min. 45+5 Pauză în Gruia.

Min. 46 A început repriza a doua.

Min. 49 Felgueiras, portar venit chiar de la Braga în această vară, este atent şi reţine în faţa unui adversar.

Min. 53 Barbosa încearcă să centreze în careul CFR-ului, dar defensiva Clujului rămâne tare pe poziţii.

Min. 53 Clujenii pleacă pe contraatac, Rui Pedro îi pasează lui Sougou, acesta îl lansează pe Ivo Pinto, dar acesta nu reuşeşte să controleze balonul, care iese în aut de poartă înainte ca fotbalistul CFR-ului să poată centra.

Min. 55 Bastos obţine o lovitură liberă la 30 de metri de poartă. Tot el execută, însă clujenii nu reuşesc să creeze panică la poarta lui Beto.

Min. 56 Lovitură de colţ pentru Braga, Felgueiras iese însă perfect pe centrare şi reţine fără probleme.

Min. 57 Alan îl vede ieşit dintre buturi pe Felgueiras şi încearcă un şut din afara careului, dar mingea nu prinde cadrul porţii.

Min. 57 A doua schimbare la Braga: iese Eder, intră Ze Luis.

Min. 58 Bastos scapă pe contraatac pe stânga, intră în careu şi şutează la colţul scurt, deşi ar fi putut pasa fie la Sougou, fie la Rui Pedro, dar nu prinde cadrul porţii.

Min. 62 Corner pentru CFR Cluj, după ce Ismaily i-a suflat lui Sougou balonul la o fază la care putea scăpa singur cu Beto. Camora bate la prima bară, dar respinge Alan.

Min. 69 Ultima schimbare la Braga: iese Hugo Viana, intră Mossoro.

Min. 70 Cartonaş galben, primul al partidei, pentru Rui Pedro (CFR Cluj).

Min. 72 Cartonaş galben Sougou (CFR), după un atac întârziat asupra lui Alan.

Min. 74 Prima schimbare la CFR: Aguirregaray intră în locul lui Sougou.

Min. 78 GOL ANULAT pentru Braga. Mossoro trimite mingea în poartă, dar reuşita nu este validată, jucătorul portughezilor fiind în poziţie de ofsaid.

Min. 80 BARĂ CFR! Camora şutează de la marginea careului, dar mingea loveşte stâlpul din dreapta lui Beto.

Min. 81 A doua schimbare la ardeleni: Kapetanos îl înlocuieşte pe eroul CFR-ului, Rui Pedro.

Min. 82 A doua BARĂ pentru Camora şi CFR. Lansat tot de Bastos, Camora încearcă de această dată colţul lung, dar mingea loveşte din nou bara.

Min. 83 Godemeche îl înlocuieşte pe Bastos la CFR Cluj.

Min. 84 Cadu vede şi el galben, după un fault la Alan.

Min. 88 Mossoro (Braga) primeşte cartonaşul galben.

Min. 90 Kapetanos trece pe lângă golul patru al CFR-ului.

Min. 90+4 Fluier final. CFR se califică pentru prima oară în istorie în primăvara europeană.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Locul din Grecia unde turiștii sunt jefuiți pe bandă rulantă. Un român a pățit-o deja: ”Nu lăsați nimic la vedere”
Capital.ro
Plan de pace în Ucraina. Anunț istoric din SUA: Războiul se oprește imediat
Playtech.ro
Gest superb! Cum a ”salvat-o” Nadia Comăneci pe Serena WIlliams la ceremonia JO de la Paris
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Viața de playboy a lui Petru Groza, în anii '50. Se fălea cu amantele de lux: „Îmi permit să fiu necredincios, dar numai cu ceva mai tânăr”
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Meghan, atacată cu acid sau cu cuțitul, la Londra. Prințul Harry, scenariu incredibil
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Ce studii are Marcel de la Insula iubirii? Lui 'Maluma' i-a plăcut mai mult 'şcoala vieţii'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Va fi noua ordine mondială! Viktor Orban, anunţ în România: Centrul dominant al lumii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Prăbușirea unui avion Su-34 în Volvograd și un elicopter Mi-28 în Kaluga au avut loc în acest weekend
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!