Chef Dorina Burlacu, mai tare ca Scărlătescu, Dumitrescu şi Bontea la un loc, a absolvit Harvard Medical School

Chef Dorina Burlacu a obținut la Harvard Medical School specializarea “Health and Wellness: Designing a Sustainable Nutrition Plan”.
Filip Stan
20 iul. 2024, 13:03
Chef Dorina Burlacu, mai tare ca Scărlătescu, Dumitrescu şi Bontea la un loc, a absolvit Harvard Medical School

Chef Dorina Burlacu a obținut o nouă recunoaștere internațională: a absolvit cursul de specializare “Health and Wellness: Designing a Sustainable Nutrition Plan” la Harvard Medical School.

Cursul organizat de Harvard Medical School, una dintre cele mai importante universități de medicină din lume, s-a axat pe medicina stilului de viață care promovează comportamentele sănătoase necesare a fi adoptate pentru prevenirea și tratarea bolilor.

Cursul Harvard Medical School a dezvoltat principii și tehnici de îmbunătățire a dietei, de dobândire a unui stil de viață mai activ și de gestionare a stresului.

Planuri nutriționale personalizate

“Am învățat să concep, pornind de la bazele științifice ale Harvard Medical School, planuri nutriționale personalizate și tehnici de motivare menite să-i ajute pe oameni să-și schimbe în bine stilul de viață și apoi să-și menține obiceiurile sănătoase”, spune Chef Dorina Burlacu.

Chef Dorina Burlacu a primit „5 stele de aur ale gastronomiei” italiene. Povestea de succes a româncei plecate dintr-un sat din Bacău

Programul Harvard Medical School este conceput pentru medici, nutriționiști, antrenori și instructori internaționali. Acestora le livrează instrumente avansate pentru a-și îmbunătăți cunoștințele și competențele oferindu-le un suport personalizat și mai eficient în beneficiul clienților și pacienților.

Integrarea nutriției și gastronomiei cu studiul

“Obiectivul meu este să integrez nutriția și gastronomia cu studiul și cercetarea științifică, pentru a înțelege mai bine relația dintre alimentație și anumite tipuri de boli și de a concepe astfel rețete pentru a ne îmbunătăți stilul de viață și sănătatea. Sunt și mai determinată să fiu un exemplu de bucătar de top, poziționat pe acea parte a în care pe primele locuri sunt sănătatea clienților și sustenabilitatea, nu doar gustul”, spune Chef Dorina Burlacu.

Chef Dorina Burlacu, premiată de două ori cu “Cinci stele de aur” ale bucătăriei italiene

Chef Dorina Burlacu este stabilită de peste trei decenii în Italia unde are a studiat gastronomia și a lucrat cu unii dintre cei mai mari bucătari precum Massimo Bottura sau Gualtiero Marchesi, considerat tatăl bucătăriei italiene moderne. Inventivitatea și pasiunea pentru gastronomie i-au fost recunoscute Chef Dorina Burlacu de cei mai mari maeștri bucătari ai Italiei, care i-au acordat, de două ori consecutiv, premiile “Cinci stele de aur ale bucătăriei”.

Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu, schimb de replici acide. Ce și-au reproșat jurații de la MasterChef: „Dacă așa vede el, așa o fi, cu pârjol”

Tot de la Asociația Bucătarilor Italieni-Associazione Italiana Cuochi, a primit recent și “Aurul pentru cariera în gastronomie”.Chef Dorina Burlacu este primul bucătar de origine română care primește această înaltă distincție, în semn de recunoaștere a activității de cercetare și inovare în domeniul gastronomiei, a anunțat juriul Associazione Italiana Cuochi.

Legătura dintre dietă, stilul de viață și boală

“De la Brusturoasa, Bacău, apoi la Reggio Emilia și acum la Harvard, visele devin realitate. Vreau să-i învăț și pe români să trăiască mai bine, mai mult, să fie mai sănătoși. Să se bucure de mâncare mai bună, mai sănătoasă și gustoasă”, spune Chef Dorina Burlacu. De altfel, unul dintre modulele cursului Harvard Medical School a fost despre legătura dintre dietă, stilul de viață și boală și despre cum se pot face pași importanți pentru o viață mai sănătoasă.

Chef Dorina Burlacu are master în nutriție culinară la Cucina Evolution Academy și a participat la numeroase cursuri de specializare. În Italia, este de asemenea lector formator susținând cursuri de nutriție alimentară concepute atât pentru profesioniști ai gastronomiei cât și pentru pasionați sau începători care doresc să învețe o meserie. Colaborează cu doctori nutriționiști și psihologi susținând împreună cu aceștia cursuri dedicate gastronomiei sănătoase și îmbunătățirii stilulului de viață.

 

 

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Cui aparține, de fapt, terenul de sub casă. Milioane de români sunt în această situație. Puțini știu ce au de făcut
Capital.ro
Vladimir Putin a ordonat retragerea. Umilință pentru Rusia: A însemnat o batjocură
Playtech.ro
Cele mai norocoase zodii în toamna 2024. Vor avea parte de mulți bani și iubire adevărată
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
ANALIZĂ. Cât de afectată este imaginea României de scandalul Dianei Șoșoacă în Parlamentul European
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
Bătaie între Harry și William. Până unde s-a ajuns
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
De ce și-a plimbat bărbatul iubita moartă cu căruciorul, vineri seara, în Sectorul 5. Ce le-a spus polițiștilor că s-ar fi întâmplat cu ea, de fapt
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Ce făcea dentista din Brăila cu pacienții în cabinet? Era singurul cabinet stomatologic fără camere de supraveghere
Capital.ro
Amendă de 500 de lei. Este lege pentru toți șoferii: Trebuie să fie vizibil
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Primul focar de pestă a micilor rumegătoare din România confirmat în Tulcea: Autoritățile impun măsuri drastice
MediaFlux
RĂSTURNARE de SITUAȚIE! JOE BIDEN a CONFIRMAT OFICIAL
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'