CHELSEA este câştigătoarea CHAMPIONS LEAGUE 2012, după 5-4 cu Bayern Munchen, după penalty-uri

Chelsea a câştigat Champions League pentru prima oară în istorie, după ce a învins, la loviturile de departajare, pe Bayern Munchen, chiar pe Fussball Arena din Munchen. Bayern a dominat autoritar ostilităţile, în timp ce Chelsea s-a mulţumit să aştepte ocazia de a lovi. Scorul a rămas alb până în minutul 83, când Thomas Muller a adus-o pe Bayern în avantaj. Drogba a egalat în minutul 89. În prelungiri, Robben a ratat un penalty, iar la loviturile de departajare, după un suspans de nedescris, cei care s-au impus au fost englezii.
Romania TV
19 mai 2012, 18:22
CHELSEA este câştigătoarea CHAMPIONS LEAGUE 2012, după 5-4 cu Bayern Munchen, după penalty-uri

Chelsea a învins cu 5-4 pe Bayern Munchen, după loviturile de departajare, în finala Champions League, ediţia 2011-2012. După 90 de minute, scorul a fost egal, 1-1. Penalty-urile de departajare au fost un drum de la agonie la extaz pentru Chelsea, care a câştigat Champions League pentru prima oară în istorie.

Bayern Munchen a fost echipa care a reuşit să-şi creeze mai multe ocazii în prima repriză, în timp ce Chelsea l-a întrebuinţat doar o dată serios pe Neuer. În timp ce nemţii munceau pentru a desface apărarea adversă, câştigând teren şi executând corner după corner, reduta Chelsea s-a încăpăţânat să reziste, exact ca în meciurile din semifinale cu Barcelona, în care a stat „la cutie”, dar a lovit fix atunci când trebuia.

Scenariul s-a repetat şi în repriza secundă, cu Bayern atacând în valuri şi cu Chelsea aşteptând ocazia perfectă pentru a puncta. Pe măsură ce timpul trecea părea că englezii erau mulţumiţi cu rezultatul şi că aşteptau prelungirile şi chiar loviturile de departajare. A venit însă golul lui Thomas Muller din minutul 83, care a aruncat pur şi simplu în aer Fussball Arena din Munchen. Nemţii se vedeau deja cu trofeul în vitrină, însă Didier Drogba nu a fost întru totul de acord. Aflat foarte probabil la ultimul său meci în tricoul lui Chelsea, ivorianul a restabilit egalitatea pe tabela de marcaj înscriind cu capul, în minutul 89, la singurul corner de care Chelsea a beneficiat în acest meci.

Tot Drogba a avut în vârful bocancului şansa de a încheia conturile în ultimele secunde de timp suplimentar, însă a irosit o lovitură liberă din poziţie extrem de favorabilă, iar meciul a intrat în prelungiri.

Ziua neagră a lui Robben

După ce în primele 90 de minute le-au lăsat iniţiativa celor de la Bayern, englezii au început tare prelungirile şi au încercat să ţină cât mai mult de minge. Nu pentru mult timp, însă, pentru că Bayern a urcat din nou în atac, iar Drogba, eroul celor de la Chelsea în finalul partidei, nu a găsit altă soluţie mai bună de a opri un atac condus de Ribery decât să-l faulteze pe francez în careu. Centralul Proenca a indicat fără ezitare punctul de la 11 metri, însă Drogba a fost salvat de Cech, care a apărat penalty-ul executat de Arjen Robben (95).

În repriza a doua a prelungirilor, Bayern a ratat din nou uluitor la o fază la care Olici şi Van Buyten nu s-au înţeles (108).

Ruletă rusească la penalty-uri

Loteria penalty-urilor a început prost pentru Chelsea, Juan Mata executând prost, direct în Neuer, în timp ce pentru Bayern au marcat Lahm şi Mario Gomez.

Au înscris apoi David Luiz şi Lampard, pentru Chelsea, şi Neuer pentru Bayern, înainte ca Petr Cech, sărbătoritul zilei de 20 mai, să apere execuţia li Ivica Olici.

Ashley Cole a punctat pentru Chelsea, iar scorul general era din nou egal, 4-4.

Bastian Schweinsteiger a fost ultimul executant al lui Bayern şi a trimis mingea în bară, iar Didier Drogba a spus un frumos „adio!” celor de la Chelsea, înscriind şi aducând în vitrina clubului englez primul trofeu Champions League din istorie.

Meciul Chelsea – Bayern Munchen a fost LIVE TEXT pe RTV.NET.

BAYERN MUNCHEN – CHELSEA 4-5

Au marcat: Muller 83 / Drogba 89

Penaltyuri: Lahm, Mario Gomez, Neuer, Olici (x), Schweinsteiger (x) / Juan Mata (x), David Luiz, Lampard, Ashley Cole, Drogba

Componenţa echipelor:

Bayern Munchen: Neuer – Lahm, Boateng, Timoşciuk, Contento – Schweinsteiger, Kroos – Robben, Muller (Van Buyten 87), Ribery (Olici 97) – Mario Gomez. Antrenor: Jupp Heynckes.

Rezerve: Butt, Van Buyten, Rafinha, Usami, Pranjic, Petersen, Olici.

Chelsea: Cech – Bosingwa, David Luiz, Cahill, A. Cole – Kalou (Torres 84) – Mikel, Juan Mata, Lampard, Bertrand (Malouda 73) – Drogba. Antrenor: Roberto Di Matteo.

Rezerve: Turnbull – Ferreira, Essien, Romeu, Malouda, Torres, Sturridge.

Min. 120 DROGBA ÎNSCRIE PENTRU CHELSEA, CARE CÂŞTIGĂ PRIMA LIGĂ A CAMPIONILOR DIN ISTORIE!

Min. 120 Schweinsteiger (Bayern) RATEAZĂ!

Min. 120 Ashley Cole (Chelsea) înscrie. Bayern – Chelsea 4-4

Min. 120 Olici (Bayern) nu reuşeşte să-l învingă pe Cech

Min. 120 Lampard (Chelsea) înscrie. Bayern – Chelsea 4-3

Min. 120 Portarul lui Bayern, Neuer, bate şi el lovitură de la 11 metri şi îl învinge pe Cech. Bayern – Chelsea 4-2

Min. 120 David Luiz (Chelsea) înscrie pentru Chelsea. Bayern – Chelsea 3-2

Min. 120 Mario Gomez (Bayern) transformă şi el. Bayern – Chelsea 3-1

Min. 120 Juan Mata (Chelsea) bate prost şi Neuer apără.

Min. 120 Philip Lahm (Bayern Munchen) înscrie. Bayern – Chelsea 2-1.

Min 120 Proenca pune capăt reprizei a doua de prelungiri. Câştigătoarea Champions League 2012 se decide la loviturile de departajare.

Min. 119 Fernando Torres (Chelsea) primeşte cartonaş galben pentru proteste.

Min. 116 Robben bate pe poartă o lovitură liberă, dar Cech reţine fără probleme.

Min. 110 Cahill plonjează eroic pentru a respinge un balon din faţa lui Mario Gomez, iar David Luiz trimite în corner. Lovitura de colţ rămâne fără rezultat, dar Bayern continuă să pună presiune.

Min. 108 Bayern ratează uluitor! Olici alege să recentreze pentru Van Buyten în loc să tragă la poartă dintr-o poziţie favorabilă, dar olandezul nu înţelege şi nu reuşeşte să reia în plasă, iar mingea se scurge în aut de poartă.

Min. 106 A început a doua repriză de prelungiri.

Min. 105+1 Lovitură liberă ca un corner scurt pentru Bayern, centrarea îl caută pe Robben, dar Drogba intervine şi îi suflă mingea olandezului. Proenca pune capăt primei reprize de prelungiri.

Min. 95 Petr Cech apără lovitura liberă executată de Arjen Robben.

Min. 94 PENALTY PENTRU BAYERN! Proenca indică punctul cu var la un duel Drogba – Ribery, la care ivorianul l-a impiedicat uşor pe francezul lui Bayern.

Min. 93 După ce în primele 90 de minute le-au lăsat iniţiativa celor de la Bayern, englezii au început tare prelungirile şi încearcă să ţină cât mai mult de minge.

Min. 91 A început prima repriză de prelungiri.

Min. 90+3 Drogba trimite mult peste poartă, iar centralul Proenca fluieră finalul celor 90 de minute. Urmează două reprize de prelungiri de câte 15 minute.

Min. 90+3 Juan Mata obţine o lovitură liberă la un duel cu Ribery. Poziţia este ideală pentru Didier Drogba, care are şansa să devină eroul lui Chelsea dacă va marca.

Min 90+1 Din nou corner pentru Bayern, rămas însă fără rezultat.

Min. 89 GOOOOOOL CHELSEA! Didier Drogba înscrie cu capul la primul corner al lui Chelsea din acest meci. Bayern – Chelsea 1-1!

Min. 87 Autorul golului, Thomas Muller, este scos de pe teren şi înlocuit cu Daniel Van Buyten.

Min. 86 Cartonaş galben David Luiz (Chelsea).

Min. 84 Fernando Torres intră în locul lui Kalou, la Chelsea.

Min. 83 GOOOOOL BAYERN! THOMAS MULLER apare excelent la bara a doua la o centrare în faţa porţii şi înscrie cu capul, golul care foarte probabil va aduce trofeul Champions League în vitrina grupării germane. Bayern – Chelsea 1-0.

Min. 82 Thomas Muller reia cu capul, dar Cech reţine pe linia porţii.

Min. 81 Cartonaş galben Ashley Cole (Chelsea).

Min 80 Englezii cer un penalty la o preluare pe piept a lui Ribery în careu, însă reluările arată că arbitrul Proenca a văzut foarte bine faza.

Min 78 Muller este găsit excelent în careu, dar aşteaptă să-i vină mingea pe piciorul drept şi trimite mult alături, ratând deschiderea scorului. Meciul pare că se îndreaptă spre prelungiri.

Min. 73 Prima schimbare în acest meci: Malouda intră în locul debutantului Bertrand, la Chelsea.

Min. 72 Kalou centrează în careul nemţilor, de pe dreapta, dar uriaşul Neuer reţine fără probleme.

Min. 67 Lahm recuperează un balon în apropierea careului lui Chelsea, sprintează până în suprafaţa de pedeapsă „cerşind” un penalty, însă centralul lasă jocul să continue.

Min. 60 Din nou corner pentru Bayern, însă reduta Chelsea continuă să reziste.

Min. 46 S-a reluat jocul.

Min. 45+1 Pauză la Munchen

Min. 45 De la margine s-a arătat un minut de prelungiri.

Min. 42 Mario Gomez iroseşe o nouă şansă de gol, lăsându-se prea mult pe spate în momentul şutului şi trimiţând mult peste poartă.

Min. 39 Bavarezii ajung foarte uşor în careul lui Cech. Atât de uşor încât sunt şi ei surprinşi de o fază care îi putea aduce în avantaj, dar în care Ribery şi Muller au bâlbâit mingea în faţa porţii.

Min. 37 Chelsea are prima sa mare ocazie în această finală, prin Salomon Kalou, dar Neuer intervine excelent şi reţine şutul acestuia la colţul scurt.

Min. 36 Lahm intervine foarte bine si opreşte o acţiune periculoasă a englezilor.

Min. 36 Bayern trece din nou pe lângă deschiderea scorului, la o centrare de pe stânga în careul lui Cech, reluată din voleu, însă alături, de Muller.

Min. 33 Cahill obţine o lovitură liberă de la 20 de metri, uşor lateral dreapta. Fundaşul englez l-a păcălit pe central cu un plonjon spectaculos. Juan Mata trimite însă peste poartă.

Min. 32 Cech reţine fără probleme un şut al lui Robben.

Min. 28 David Luiz îl faultează pe Muller la 22 de metri de poarta lui Cech, iar Bayern beneficiază de o lovitură liberă dintr-o poziţie foarte avantajoasă. Robben trimite însă în zid.

Min. 25 Golul pare că pluteşte în aer la poarta lui Cech. Încă un corner pentru Bayern, dar Cech iese foarte bine şi reţine balonul centrat de Ribery.

Min. 23 Robben bate încă un corner pentru Bayern. Drogba respinge de la 6 metri.

Min. 21 Bayern este din nou la un pas de a marca. Robben trimite periculos spre poartă, Cech o vede târziu şi respinge în bară. Mingea revine în teren, dar Lampard intervine salutar şi acordă un nou corner pentru nemţi.

Min. 19 Bayern pune presiune la poarta lui Cech şi, după două cornere consecutive, este la un pas de a trece în avantaj cu ajutorul unui autogol. A fost însă doar un al treilea corner, după care apele s-au mai liniştit pentru moment.

Min. 13 Ribery centrează foarte bine în careul lui Chelsea, dar Mario Gomez trimite cu capul mult în afara cadrului porţii.

Min. 10 Chelsea controlează bine mijlocul terenului şi aşteaptă să găsească culoare spre poarta lui Neuer.

Min. 9 Nemţii mută rapid acţiunea la poarta lui Cech, dar Robben nu nimereşte ţinta.

Min. 8 Kalou întoarce pentru Mata, acesta trimite spre poartă, dar Boateng respinge, iar faza se răceşte.

Min. 7 Drogba centrează în faţa porţii, dar niciun coechipier nu este în careu pentru a încerca să-i pună probleme lui Cech.

Min. 4 Schweinsteiger încearcă să-l surprindă pe Cech cu un şut de la distanţă, dar Cahill se opune şi acordă corner. Bayern rămâne în atac, dar acţiunea este finalizată de Kroos cu un şut alături.

Min. 2 Cartonaş galben Schweinsteiger (Bayern)

Min. 1 A început partida

* Bayern se află în faţa câştigării celui de-al cincilea trofeu al Ligii Campionilor din istorie, performanţă care i-ar permite să şi păstreze trofeul în mărime naturală, englezii de la Chelsea speră să-l aducă pentru prima oară în vitrina clubului, cu toate că în această ediţie a câştigat un singur meci în deplasare, din şase.


Spynews
ADN-ul principalului suspect a fost găsit pe corpul Marinei, femeia ucisă în Brăila. Bărbatul i-ar fi mințit pe anchetatori
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Horoscop zilnic pentru luni, 22 iulie 2024. Oportunități pentru nativul Fecioară
Capital.ro
Mașinile care au interzis. Au interdicție. A intra intrat în vigoare de pe 18 iulie 2024
Playtech.ro
Țeapa pe care și-a luat-o un român într-o benzinărie din Grecia: Aveți mare grijă, verificați pompa
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Gropile săpate în nisipul de pe plaje se pot dovedi mortale. Cazul care a șocat opinia publică din SUA
Spynews
Ilie Pălie și Foca. Ce reprezintă cele două sărbători care vin după Sfântul Ilie
Spynews
”Noi nu suntem criminali”. Mama bărbatului suspectat că a ucis-o pe Marina din Brăila își apără fiul! Femeia spune că cei doi se cunoșteau
Evz.ro
Drum de mare viteză în România. Traseul pornește din București
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar fi plătit suspectul pentru serviciile ei
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Dentista din Brăila a fost ucisă în 33 de secunde! Principalul suspect a fost reținut pentru 24 de ore
Capital.ro
Suspendare permis auto, 30 de zile. Este ilegal în sensul giratoriu, chiar dacă ești singur pe șosea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Kamala Harris anunță că va candida pentru nominalizarea prezidențială democrată
MediaFlux
Se MODIFICĂ VÂRSTA de PENSIONARE! Simona Bucura Oprescu a anunțat EXACT
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'