Cherecheş: Nu voi contesta decizia de excludere din PNL, deşi contravine statutul partidului

Primarul oraşului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, care a fost exclus, luni, din PNL, afirmă că nu va contesta decizia, menţionând însă că aceasta a fost luată în absenţa sa, ceea ce contravine statutul partidului.
Romania TV
21 ian. 2013, 17:17
Cherecheş: Nu voi contesta decizia de excludere din PNL, deşi contravine statutul partidului

Cătălin Cherecheş precizează, într-un comunicat remis, că a luat act, luni, de decizia Delegaţiei Permanente a Partidului Naţional Liberal, referitor la excluderea sa din rândurile acestei formaţiuni.

Potrivit lui Cherecheş, decizia a fost luată „ca urmare a propunerii Biroului Politic Central şi, în special, la dorinţa domnului Crin Antonescu”.

„Decizia a fost luată în absenţa mea, în condiţiile în care, până la data şedinţei, nu am fost convocat să îmi prezint punctul de vedere, aşa cum prevede statutul partidului. Am transmis preşedintelui PNL şi celorlalţi membri ai conducerii centrale, care sunt obligaţi să vegheze la respectarea statutului, faptul că, în cazul meu, nu s-a respectat punctual regulamentul, mai exact art. 13. Dar am decis să nu contest decizia excluderii mele din partid”, afirmă Cherecheş, care precizează că întreaga activitate de până acum în Partidul Naţional Liberal a fost una pozitivă şi onorabilă, de natură a creşte prestigiul şi autoritatea formaţiunii, dar şi a Uniunii Social Liberale în Baia Mare şi în Maramureş.

El aminteşte că majoritatea băimărenilor au decis să îi acorde în 2012 încrederea şi sprijinul lor pentru un nou mandat de primar.

„La fel ca şi până acum, îmi voi focaliza întreaga energie şi putere de muncă în slujba băimărenilor. Decizia mea fermă este de a menţine strict angajamentul pe care îl am faţă de cetăţenii Municipiului Baia Mare. Sunt un primar independent, dar în comunicare şi colaborare cu toţi cei care doresc să sprijine comunitatea băimăreană în dezvoltarea sa, indiferent dacă ei provin din zona civică sau din cea politică. Îi invit pe toţi consilierii locali, judeţeni, parlamentari şi miniştri, indiferent de apartenenţa lor politică, să susţină proiectele Municipiului Baia Mare, ale judeţului Maramureş, pentru că sunt proiectele României”, mai susţine Cherecheş.

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a fost exclus din PNL, decizia fiind luată de conducerea PNL cu 156 voturi „pentru”, 17 „împotrivă”, iar 5 voturi au fost anulate.

Anunţul a fost făcut de preşedintele PNL, Crin Antonescu, după şedinţa Delegaţiei Permanente a partidului.

În urmă cu o săptămână, Biroul Politic Central al PNL a votat propunerea vizând excluderea din partid a primarului de Baia Mare, Cătălin Cherecheş, decizia finală fiind luată de către Delegaţia Permanentă a partidului.

Spynews
David Popovici a câștigat aurul la Jocurile Olimpice. S-a impus la doar 2 sutimi față de locul secund
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Singura plantă care poate să înlocuiască purificatorul de aer din casă. Îndepărtează poluanții nocivi și e considerată o adevărată ”minune”
Capital.ro
S-a pus limită la banii cash. Anunț pentru cei care retrag numerar la bancomat. Banca te obligă
Playtech.ro
Orașul din România unde locuințele sunt mai scumpe decât în București. Cât costă să-ți cumperi un apartament sau să stai în chirie
DailyBusiness
METEO. ANM anunță ce îi așteaptă pe români în luna august
Adevarul
Pedeapsă exemplară pentru un șofer care a provocat un accident mortal la 160km/h. Mesajul unei tinere pasagere înainte de impact: „Voi muri”
Spynews
Angelina Jolie a angajat un asasin pentru propria moarte. De ce nu a fost dus la capăt planul vedetei
Spynews
Greii stand-up-ului românesc o pun la zid pe Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea. Nelu Cortea și Radu Bucălae o fac praf pe actuala iubita a lui Spike. Nici el nu a scapat
Evz.ro
Regula devine obligatorie pentru toți proprietarii. Mulți români vor strâmba din nas
Ego.ro
Antonia, o nouă imagine ADORABILĂ cu fiica ei, Maya. Cât de mult SEAMĂNĂ cele două
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
David Popovici explică succesul victoriei de la JO 2024. Ce a făcut după startul cursei, asta i-a adus AURUL
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Autorul dublei crime din Buzău, amenințări cu moartea la ieșirea de la audieri: „Puteam să te omor și pe tine”. Bărbatul susține că nu regretă fapta
Capital.ro
Asociația de proprietari nu are niciun drept. Anunț pentru proprietarii de apartament care au câini sau pisici
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
Incendiul devastator din Jasper: Sute de case distruse și mii de oameni evacuați
MediaFlux
SE SCHIMBĂ TOTUL pentru elevi. Fără examene pe caniculă
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!