China produce, la scară largă, un vaccin experimental împotriva COVID-19 pe bază de patogeni inerţi

Unul dintre cele patru laboratoare chineze autorizate să efectueze teste clinice a anunţat că este pregătit să producă 100 de milioane de doze pe an din vaccinul său experimental împotriva noului coronavirus. În 2009, laboratorul a luat-o înaintea concurenţei şi a devenit primul din lume care realizat un vaccin împotriva gripei porcine, relatează AFP.
Romania TV
30 apr. 2020, 10:53
China produce, la scară largă, un vaccin experimental împotriva COVID-19 pe bază de patogeni inerţi

Laboratorul Sinovac dă asigurări că a obţinut rezultate încurajatoare pe maimuţe, înainte de a administra serul pentru prima oară unui număr de 144 de voluntari, la jumătatea lui aprilie. Specialiştii nu au anunţat, însă, data la care injecţia va putea fi comercializată.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, producerea unui vaccin poate dura între 12 şi 18 luni.

Laboratorul speră să obţină la sfârşitul lunii iunie primele rezultate referitoare la securitatea produsului său, în cadrul unor teste în fazele 1 şi 2, a declarat directorul pentru Afaceri Internaţionale Meng Weining pentru AFP.

Citeşte şi Studiu: un spray nazal antiviral ar putea împiedica noul coronavirus să pătrundă în organism

Aceste teste presupun verificarea faptului că vaccinul nu este periculos pentru om. Pentru a se asigura că este eficient, este necesar să se efectueze un test în faza 3 asupra unor purtători ai noului coronavirus. Problema care ar putea apărea, însă, ar fi faptul că, în perioada următoare, nu vor mai fi înregistrate prea multe cazuri de infectare cu coronavirus în China zilnic. Dacă nu va avea loc un al doilea val de infectare cu COVID-19 în China, laboratorul va fi nevoit să testeze vaccinul pe persoane testate pozitiv în alte ţări.

În prezent suntem în contact cu mai multe ţări din Europa şi din Asia. Un test în faza 3 include câteva mii de persoane. Nu este uşor să obţii aceste cifre în nicio ţară”, precizează Meng Weining.

Oamenii de ştiinţă construiesc, în sudul Beijingului, o instalaţie de producţie cu o capacitate de 100 de milioane de doze, care urmează să intre în funcţiune până la sfârşitului anului.

Citeşte şi Un medicament administrat în tratamentul ulcerului gastrointestinal ar putea fi eficient în infecţia cu noul coronavirus

Raportat la populaţia planetei, un eventual vaccin nu va fi suficient să protejeze toţi oamenii. Însă Meng dă asigurări că grupul său este pregătit să colaboreze cu parteneri străini, cărora deja le vinde vaccinurile sale împotriva gripei sau hepatitei.

Primim mult sprijin din partea Guvernului chinez. Nu atât de mulţi bani”, declară Meng. Acesta adaugă că ajutorul oferit de guvern constă în cooperări cu institute publice de la care laboratorul se aprovizionează cu tuplini virale.

Pe lângă testele realizate de laboratorul Sinovac, Beijingul a mai aprobat testarea clinică a altor trei vaccinuri experimentale – unul lansat de Şcoala Militară de Ştiinţe Medicale şi grupul de biotehnologie CanSino, altul de către Institutul de produse Biologice şi Institutul de Virusologie din Wuhan, oraşul în care a apărut nou coronavirus, iar al treilea de către grupul China Biotics, care a angajat marţi teste asupra a 32 de voluntari.

DailyBusiness
Lidia Fecioru, remediul natural pentru a preveni răcelile și probleme digestive. Nu mai arunca cojile de la portocale și mandarine
Spynews
El este Sergiu, tânărul de 23 de ani care a murit în accidentul tragic din Alba. Șoferul ar fi presimțit că își pierde viața | FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Marin a spus adevărul despre intervențiile estetice: „Este un subiect tabu!”
Fanatik.ro
Cum să adormi repede și să ai un somn odihnitor. Ce este musai să ai în dormitor
Capital.ro
Victorie imensă pentru Călin Georgescu. A venit verdictul astăzi, 27 ianuarie
Playtech.ro
Peștele considerat cel mai toxic din lume, consumat și de români: Bogat în Omega-3 și alți nutrienți, dar o problemă numită...
DailyBusiness
Cele două zodii care își găsesc iubirea vieții lor în ianuarie 2025. Soarele răsare pe strada amorului pentru acești nativi
Adevarul
Istoria clanului Remmo, cea mai temută organizație criminală din Germania. Legătura cu furtul tezaurului dacic din Olanda
wowbiz.ro
Violeta Bănică, declarație ȘOC despre mama sa, în direct: „În ultimul timp e foarte obraznică. Te rog frumos să te oprești”
Spynews
Dana Roba, declarații șocante despre fetițele ei, „Nu voi accepta niciodată să-l viziteze pe tatăl lor, care a vrut să mă omoare!”
Spynews
De ce nu o acceptă Narcisa pe noua iubită a lui Alberto Guță! Ar fi intrat în datorii pentru el: ”Am cheltuit tot”
Evz.ro
Alertă! Coca-Cola dispare din magazine. Conține un produs periculos
Ego.ro
Imaginile cu Daciana Sârbu de nerecunoscut! Cum arăta înainte să îl cunoască pe Victor Ponta
Prosport.ro
FOTO. Ludovica e una dintre cele mai frumoase soții de fotbalişti și are peste 4.000.000 de fani pe Instagram
kanald.ro
Laura Vicol, adevărul despre idila cu Leo de la Strehaia! Avocata a dat cărțile pe față: „Ne iubim”
Cancan.ro
Ce umilințe a trăit Alina Sorescu alături de Alexandru Ciucu! Ce îi făcea: „Șantaj emoțional, dispreț față de…”
Playsport.ro
WOW! Corina Caragea a renunțat de tot la haine! Apariție unică pe net
Capital.ro
Marele actor a murit. Toată țara îl plânge. Nu va fi uitat niciodată
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Noua iubită a lui Bellingham e un model strălucitor, cu un trecut amoros bogat. A fost în relație cu actorul Michael B. Jordan
stirilekanald.ro
Alin Stratan, găsit mort! Șocanta descoperire a paralizat România
substantial.ro
Crin Antonescu atrage atenția asupra impactului furtului artefactelor asupra extremismului
MediaFlux
Horoscopul lunii Februarie 2025. Zodiile cărora le surâde, din plin, norocul
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Încă un tezaur românesc furat după spargerea unui zid