CHIRON RETROGRAD iulie-decembrie 2024. Cum ne afectează întâlnirea vindecătorului rănit cu Eris, zeița DISCORDIEI și CERTURILOR

Chiron călătorește retrograd din 26 iulie până în 29 decembrie 2024, în semnul Berbecului. Cum sunt afectate toate zodiile din horoscop.
Alina Costache
26 iul. 2024, 12:22
CHIRON RETROGRAD iulie-decembrie 2024. Cum ne afectează întâlnirea vindecătorului rănit cu Eris, zeița DISCORDIEI și CERTURILOR

CHIRON RETROGRAD iulie-decembrie 2024. Chiron petrece aproximativ cinci luni pe an în retrograd, așa că acest lucru face parte din ciclul său natural. Totuși, ceea ce face acest retrograd deosebit de notabil este adăugarea lui Eris.

Eris este cunoscută drept Zeița Discordiei și Certurilor, și, deși acest nume pare greu de susținut, Eris evidențiază discordia din viețile noastre pentru a putea crea armonie. Eris este considerată sora lui Marte, așa că poartă o amprentă energetică similară. Este neînfricată, nu îi pasă ce cred alții și a fost legată de multe mișcări pentru drepturile femeilor.

Eris este războinica noastră feminină care se opune patriarhatului și celor în poziții de putere pentru a-și face vocea auzită. Eris va influența energiile retrogradului lui Chiron, deoarece cele două corpuri cosmice vor călători aproape împreună. Chiron va retrograda de la 23 de grade din Berbec înapoi la 19 grade, iar Eris va fi și ea în retrograd, oscilând între 23 și 24 de grade din Berbec.

Cele patru zodii care cad în groapa cu noroc, în prima săptămână din august. Vești neașteptate pentru acești nativi

Eris și Chiron călătorind atât de aproape împreună vor modela modul în care experimentăm aceste retrograde. Chiron Retrograd este în general o perioadă foarte vindecătoare în care putem reveni asupra rănilor din trecut și găsi modalități de a le gestiona și de a le face față mai bine.

Adăugarea lui Eris va oferi probabil acestei călătorii de vindecare mai multă putere și foc.
Este posibil să descoperim că suntem chemați să ne apărăm, să ne punem măștile de războinici și chiar să confruntăm ceva sau pe cineva care a avut putere asupra noastră.

Energia noastră feminină poate crește, oferindu-ne putere intuiției și lumii noastre interioare. Putem privi la femeile dinaintea noastră sau la Mama Natură pentru ghidare. Este posibil să realizăm noi potențiale sau oportunități atunci când abordăm lucrurile din perspectiva feminină.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

 

Vindecătorul Chiron intră în retrograd în Berbec: 26-27 iulie 2024. Rana identității se activează. Descoperim cine suntem cu adevărat?

În 26-27 iulie 2024, Chiron intră în mișcare retrogradă la 23° în Berbec. Chiron petrece mult timp în mișcare retrogradă (până la 4-5 luni în fiecare an). Una dintre primele întrebări care apar adesea este: ce înseamnă de fapt să ai Chiron retrograd? Cum este Chiron retrograd diferit de Chiron direct?

Chiron retrograd – Ce înseamnă
O distincție foarte importantă aici – mai ales când discutăm despre planete care se mișcă lent – este că schimbarea direcției, numită și faza staționară, este importantă, nu neapărat retrogradul în sine. Faza staționară se referă la săptămâna specifică (câteva zile înainte și câteva zile după) când o planetă își schimbă direcția, fie de la retrograd la direct, fie de la direct la retrograd.

Citește și: Șase zodii se bucură de succes la sfârșitul lunii iulie. Vor excela pe toate planurile

Această schimbare de direcție este crucială deoarece marchează un punct de cotitură semnificativ și o schimbare de energie care alterează modul în care experimentăm influența planetei. În timpul unei faze staționare, energia planetei devine extrem de concentrată și intensă, adesea eclipsând alte tranzite semnificative. Nu putem să nu acordăm atenție planetei care își schimbă direcția.

Acest lucru are sens și atunci când ne uităm la gradul la care acea planetă își schimbă direcția. O planetă încetinește semnificativ pe măsură ce își schimbă direcția, făcând-o să zăbovească mult mai mult timp la un anumit grad comparativ cu ritmul său obișnuit în mișcare directă sau retrogradă.

Chiron intră în retrograd la 23° Berbec, așa că va rămâne la acest grad mult mai mult timp decât la 19°, 20° sau 21° Berbec. Asta înseamnă că, dacă cineva are o planetă sau un unghi la 23° (mai ales în Berbec, Rac sau Balanță), atunci acea planetă va experimenta o activare mai intensă de către Chiron în timp ce este staționar la acel grad.

Și apoi, desigur, trebuie să considerăm cum este retrogradul diferit de mișcarea directă. O planetă retrogradă funcționează diferit de una directă.

Chiron retrograd – Închis într-o cameră cu Chiron
O metaforă pe care îmi place să o folosesc pentru a explica planetele retrograde este să îți imaginezi că ești în aceeași cameră cu planeta. Imaginează-te într-o cameră cu Chiron, ușa este încuiată și există o cheie în ușă. Când rotești cheia în sensul acelor de ceasornic, ușa se deschide, iar Chiron iese. Acest lucru este analog cu momentul când o planetă devine directă.

Pe de altă parte, când o planetă devine retrogradă, rotim cheia în sens invers acelor de ceasornic. Ne încuiem înăuntru cu Chiron. A fi în aceeași cameră cu Chiron înseamnă că influența sa devine inevitabilă și devine mai internă și personală, deoarece experimentăm direct prezența sa.

Astronomia susține această metaforă. Când o planetă este retrogradă, de fapt, se află la cel mai apropiat punct față de Pământ în orbita sa. Drept urmare, o planetă retrogradă exercită o influență mai puternică asupra noastră comparativ cu momentul când este în mișcare directă.

De aceea se spune că oamenii devin mai introspectivi când o planetă este retrogradă.

Retrogradul înseamnă a „merge înapoi” și a revizita experiențele noastre trecute. În momentul respectiv, adesea reacționăm fără a procesa complet ce se întâmplă. Nu există suficient timp pentru a ‘digera’ complet experiențele noastre pe măsură ce apar.

Doar când facem un pas înapoi și reflectăm obținem o înțelegere adevărată. În timpul unei perioade retrograde, revizităm experiențele trecute cu o perspectivă mai reflexivă.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

 

Spynews
Răsturnare de situație în cazul crimei din Brăila! Ce s-ar fi întâmplat în cabinet
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Soluția banală care ține praful la distanță. Funcționează rapid și te ajută să păstrezi curățenia mai mult timp
Capital.ro
Se dau bani de la stat direct pe card. Cerere până pe 31 iulie. Ce obligație ai pentru 5 ani
Playtech.ro
Carmen Iohannis, apariție de NOTA 10 în Paris! Câte MII DE EURO a costat ținuta ei: Geanta, mai SCUMPĂ decât rochia
DailyBusiness
Noua Comisie Eropeană va fi condusă tot de Ursula von der Leyen. Care sunt candidații propuși de guvernele țărilor din UE?
Adevarul
Sporuri și concedii medicale acordate abuziv pentru minerii din Valea Jiului. S-au întocmit dosare penale
Spynews
Cât costă un mic dejun la Eforie Nord, în plin sezon estival. Pentru o banală omletă cu șuncă plătești 30 lei
Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Evz.ro
Burgeri de milionari în Aeroportul Otopeni. Prețul este uluitor
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Ce s-a descoperit în trupul lui Sorin Nazîru? Filmul morţii fostului portar de la Dinamo
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un polițist din București a ajuns viral pe internet după ce s-a afișat în fustă mini! Reacția surprinzătoare a colegilor lui: „Mi-au spus că am picioare frumoase”
Capital.ro
Mașinile au primit interzis. Decizie aprobată într-un mare oraș din România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel
substantial.ro
Evgheni Serebriakov, acuzat de atentat la Moscova, declară că a cooperat cu servicii speciale din Ucraina
MediaFlux
PENSIONARII trebuie să depună DOCUMENTELE în URMĂTOARELE 14 ZILE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!