Călin Doboş a susţinut, miercuri, într-o conferinţă de presă, că speculaţiile făcute în legătură cu dreptul său de a profesa ca medic estetician şi declaraţiile apărute în legătură cu cazul său nu au fost întemeiate. El a prezentat un set de diplome de absolvire şi certificate de atestare profesională în baza cărora ar fi avut dreptul să facă operaţii estetice, potrivit Mediafax.
Pe de altă parte, atât Călin Doboş, cât şi avocatul acestuia, Didel Bujeniţă, au avansat ipoteza potrivit căreia atenţia ar trebui îndreptată asupra medicilor chirurgi şi a spitalului în care pacienta decedată a fost tratată după operaţia suferită la clinica particulară a lui Doboş.
„Din punct de vedere medico-legal, cât şi din punct de vedere al medicului chirurg care a intervenit prima dată în cadrul spitalului judeţean asupra pacientei care a decedat nimeni nu a constatat o perforaţie a peritoneului. Este foarte importantă această informaţie pe care nu o putem dezvolta mai mult pentru că ea trebuie să fie lămurită de către organele de urmărire penală”, a declarat avocatul lui Doboş.
VEZI ŞI Familia femeii din Brăila moartă după liposucţie acuză autorităţile că nu pedepsesc vinovaţii VIDEO
Acelaşi avocat a vorbit şi de faptul că decesul putea fi provocat de o infecţie intraspitalicească gravă care provocase moartea altor două persoane la spitalul din Galaţi.
„Am încercat să aflăm ce s-a făcut în fiecare zi (n.r. – de la internarea în Spitalul de Urgenţă Galaţi) faţă de această pacientă. Am constatat că, se pare, s-ar fi intervenit în mod greşit de către medicul care a preluat-o. O să lămurească urmărirea penală acest lucru. Ce este cel mai important este că pacienta care a decedat a suferit multiple intervenţii chirurgicale executate de acelaşi medic chirurg în Spitalul Judeţean, iar aceste lucruri s-au suprapus cu o infecţcie spitalicească. Această infecţie a fost constatată în formă generică de către spital, a fost inserată în raportul de constatare medico-legală şi se pare că a fost contractată în secţia ATI. Este singura secţie în care pacienta a fost adusă după intervenţiile chirurgicale”, a declarat avocatul esteticianului.
VEZI ŞI Clinica din Galaţi, unde o femeie a murit după liposucţie, a fost închisă
Reprezentanţii Spitalului Judeţean Galaţi au declarat că nu pot face declaraţii pe marginea acestui subiect, în condiţiile în care instituţia spitalicească este implicată în acest dosar.
Irina Ciuraru, de 37 de ani, din Brăila, a suferit în luna februarie a acestui an o operaţie estetică de liposucţie la clinica privată Hyperion din Galaţi, iar la trei zile după operaţie starea de sănătate a ei s-a înrăutăţit, femeia intrând în comă ca urmare a unei infecţii generalizate, diagnosticul pus de medicii gălăţeni fiind insuficienţă multiplă de organ.
La aproape trei săptămâni de la operaţia de liposucţie, medicii Secţiei de Terapie Intensivă a spitalului gălăţean au declarat decesul pacientei.
După efectuarea necropsiei, medicii legişti au ajuns la concluzia că moartea pacientei ar fi fost provocată de un „şoc toxico-septic, perforaţie eneterică post lipo-absorbţie abdominală (n.r. – intestinul subţire a fost perforat), bronhopneumonie şi peritonită generalizată”.
Rudele pacientei decedate susţin că operaţia făcută la clinica de chirurgie estetică ar fi trebuit să fie una fără complicaţii, dar că medicul Călin Doboş, care a operat-o, s-ar fi grăbit pentru că avea mai mulţi pacienţi.
În acest caz, procurorii Parchetului Judecătoriei Galaţi au început urmărirea penală împotriva medicului gălăţean Călin Doboş, pentru ucidere din culpă şi exercitarea fără drept a unei profesii, medicul având interdicţia de a părăsi localitatea.