Concret, pe când plutonul, compact, se afla la circa 9 kilometri de linia de sosire, amplasată pe promenada de la malul mării, autobuzul echipei australiene Orica GreenEdge a încercat să treacă linia de sosire, dar, din cauza înălţimii, s-a blocat în construcţia de deasupra, nu un simplu banner, ci solidă, cu instalaţii de cronometraj şi altă aparatură. În acel moment, în plutonul care rula cu peste 50 km/h, precum şi în caravană, s-a anunţat scurtarea cu 3 kilometri a etapei, dar linia de sosire a fost din nou amplasată nefericit, imediat după ieşirea dintr-un sens giratoriu. În timp ce cicliştii se apropiau vertiginos de sosire, autocarul a dat cu spatele, reuşind să deblocheze şoseaua, astfel că s-a revenit la vechea linie de sosire, informează Agerpres.
Deruta totală apărută, în urma comunicărilor contradictorii, între ciclişti a dus la o căzătură de proporţii, dintre cei peste 30 de rutieri implicaţi aflându-se şi unii dintre cei mai buni sprinteri ai cursei de anul acesta, cum sunt britanicul Mark Cavendish şi slovacul Peter Sagan. Pe drum s-au mai pierdut şi alţii, inclusiv spaniolul Alberto Contador, unul dintre favoriţii la victoria finală, astfel că finalul a fost unul după principiul „scapă cine poate”. De situaţie a beneficiat Kittel, care a fost cronometrat în 4h54′, urmat de norvegianul Alexander Kristoff (Katiuşa) şi olandezul Danny Van Poppel (Vacansoleil), cel mai tânăr ciclist participant la Marea Buclă de după război, la numai 19 ani.
La 10 minute după incredibila păţanie, organizatorii au anunţat că întregul pluton va primi acelaşi timp cu învingătorul, această decizie fiind oficială.
Duminică este programată etapa a 2-a, Bastia-Ajaccio, 156 km, cu un profil vălurit, în care sunt favorizaţi, a priori, atacanţii.