CICLON polar peste România. Vortexul aduce GER, NINSORI şi VISCOL. Iarna ajunge şi la Bucureşti

Vremea se schimbă în acest weekend în România. Meteorologii au anunțat că sunt așteptate ninsori și polei, inclusiv în București, temperaturile fiind în scădere.
Romania TV
03 ian. 2020, 08:54
CICLON polar peste România. Vortexul aduce GER, NINSORI şi VISCOL. Iarna ajunge şi la Bucureşti

PROGNOZA METEO. Sâmbătă, 4 ianuarie, în ţară, cerul va fi variabil, dar începând cu orele serii vor fi înnorări în regiunile nord-vestice, ce se vor extinde treptat şi în restul teritoriului. Pe arii relativ extinse vor fi precipitaţii mixte, iar la munte vor predomina ninsorile. Vor fi condiţii de polei.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări îndeosebi pe creste, dar local şi la cote mai reduse în sud-vest, centru şi nord-est.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 şi 10 grade, iar cele minime între -4 şi 3 grade. Dimineaţa, pe arii restrânse va fi ceaţă.

În cursul zilei, sâmbătă, în Capitală, cerul va fi variabil, iar noaptea se va înnora treptat şi vor fi precipitaţii slabe, mixte. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 7…8 grade, iar cea minimă de -1…0 grade. Dimineaţa vor fi condiţii de ceaţă.

Prognoza meteo pentru duminică

Duminică, în ţară, valorile termice vor scădea uşor faţă de ziua precedentă. Cerul va fi mai mult noros şi local vor mai fi precipitaţii slabe, predominant sub formă de ninsoare. Vor fi condiţii de polei.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona montană, mai ales pe creste, dar la cote mai reduse şi în restul teritoriului.

Temperaturile maxime se vor încadra între 0 şi 6 grade, iar cele minime între -8 şi 1 grad. În zonele joase vor fi condiţii de ceaţă.

La Bucureşti, duminică, cerul va fi mai mult noros, şi îndeosebi în prima parte a intervalului va ninge slab. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 4…5 grade, iar cea minimă de -3…-2 grade.

Iarna îşi intră în drepturi din ianuarie 2020

Potrivit severe-weather.eu, vortexul polar a rezistat factorilor care l-au afectat în ultima perioadă, respectiv valurile de presiune și temperatură. „Vortextul a fost slăbit de încălzirea stratosferei, însă a supraviețuit și se va răzbuna”, susțin specialiștii Severe Weather.

În Banat, intervalul de prognoză va debuta cu un regim termic în general caracterizat de valori apropiate de cele climatologic specifice în această perioadă din an, cu maxime diurne în medie de 2 – 4 grade şi minime de minus 6 – minus 4 grade. După data de 4 ianuarie, estimările prognostice indică o probabilitate mare pentru înregistrarea unor temperaturi uşor mai ridicate decât în mod obişnuit, cu valori maxime de 4 – 6 grade şi minime de minus 4 – minus 2 grade, mediat regional. În cea mai mare parte a intervalului de referinţă, regimul pluviometric va fi deficitar, probabilitatea pentru precipitaţii fiind mai ridicată doar în ultimele zile.

În Crişana, primele zile ale intervalului de referinţă vor fi caracterizate de valori ale temperaturii aerului apropiate de cele climatologic specifice în această perioadă din an, cu maxime diurne în medie de 2 – 4 grade şi minime de minus 6 – minus 4 grade. După data de 4 ianuarie, estimările prognostice indică o probabilitate mare pentru înregistrarea unor temperaturi uşor mai ridicate decât în mod obişnuit (în special valorile diurne), cu maxime de 3 – 6 grade şi minime de minus 4 – minus 2 grade, mediat regional. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi în general redusă pe parcursul intervalului de referinţă, dar cu precădere în prima săptămână.

În Transilvania, în majoritatea zilelor din intervalul de prognoză, valorile termice, deşi cu uşoare variaţii, se vor situa în jurul celor climatologic specifice acestei perioade din an, cu maxime de 0 – 2 grade şi minime de minus 8 – minus 4 grade, în medie. Temperaturi diurne uşor mai ridicate vor fi posibile în jurul datei de 4 ianuarie şi din nou în perioada 8 -10 ianuarie. În prima săptămână a intervalului de referinţă, regimul pluviometric va fi deficitar, apoi probabilitatea pentru precipitaţii va mai creşte, în special în ultimele zile.

În Maramureş, valorile de temperatură vor avea uşoare variaţii de la o zi la alta, dar în mare parte din intervalul de referinţă se vor situa în jurul celor climatologic specifice în această perioadă din an, cu maxime, în medie, de 1 – 3 grade şi minime de minus 5 – minus 3 grade. Temperaturi diurne uşor mai ridicate vor fi posibile în jurul datei de 4 ianuarie şi din nou în perioada 8 -10 ianuarie. În prima săptămână a intervalului de referinţă, regimul pluviometric va fi deficitar, apoi probabilitatea pentru precipitaţii va mai creşte, în special în ultimele zile.

În Moldova, în cea mai mare parte a intervalului de prognoză, valorile termice diurne vor fi apropiate de cele climatologic specifice în această perioadă din an, cu maxime de 1 – 4 grade. În 31 decembrie, dar şi în jurul datelor de 4 şi 8 ianuarie maximele temperaturii aerului se vor situa peste cele normale, respectiv 4 – 6 grade, în medie. Regimul termic nocturn va fi caracterizat de valori în marea lor majoritate mai ridicate decât normele climatologice, astfel că minimele se vor încadra într-un ecart mediu de minus 5 – minus 1 grad. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi relativ redusă în mare parte din interval, exceptând ultimele zile.

În Dobrogea, valorile termice, deşi vor avea uşoare variaţii, se vor situa în jurul celor climatologic specifice pentru această perioadă din an în cea mai mare parte a intervalului de prognoză, cu maxime de 3 – 5 grade şi minime de minus 3 – minus 1 grad, în medie. Temperaturi diurne uşor mai ridicate vor fi posibile în jurul datelor de 1 şi 4 ianuarie. Regimul termic nocturn va fi caracterizat de valori în marea lor majoritate mai ridicate decât normele climatologice, astfel că minimele se vor încadra într-un ecart mediu de -2 – 1 grad. Până în data de 06 ianuarie, precipitaţii slabe vor fi posibile doar izolat, urmând ca probabilitatea ca acestea să fie mai frecvente să crească spre sfârşitul intervalului.

În Muntenia, în majoritatea zilelor din intervalul de prognoză, valorile termice, deşi vor avea uşoare variaţii, se vor situa în jurul celor climatologic specifice în această perioadă din an, cu maxime de 2 – 5 grade şi minime de minus 5 – minus 2 grade, în medie. Temperaturi diurne uşor mai ridicate, cu precădere în zonele deluroase, vor fi în perioada 31 decembrie – 1 ianuarie şi în jurul datei de 4 ianuarie, când media regională va fi de 5 – 7 grade. Regimul pluviometric va fi deficitar în mare parte a intervalului de referinţă, dar în special în prima săptămână, probabilitatea pentru precipitaţii fiind mai ridicată doar în ultimele zile (după data de 8 ianuarie).

În Oltenia, în cea mai mare parte a intervalului de prognoză, valorile termice diurne se vor situa peste cele climatologic specifice în această perioadă din an, îndeosebi în zona deluroasă, cu maxime de 4 – 7 grade, în medie. Regimul termic nocturn va fi caracterizat de valori în marea lor majoritate apropiate de normalul perioadei, astfel că minimele se vor încadra într-un ecart mediu de minus 5 – minus 3 grade. Regimul pluviometric va fi în general deficitar, probabilitatea pentru precipitaţii fiind în creştere doar spre sfârşitul intervalului.

La munte, zilele de 31 decembrie, 3 şi 4 ianuarie vor fi caracterizate de un regim termic diurn peste cel normal al perioadei din an, cu maxime diurne ce vor atinge şi valori pozitive în masivele vestice, dar şi la altitudini de sub 1.400 de metri în restul zonei montane. În celelalte zile din interval, temperaturile maxime se vor situa în jurul celor climatologic specifice perioadei din an şi vor fi, în medie, de minus 5 – minus 2 grade. Minimele nocturne, în general apropiate de normal, se vor situa într-un ecart mediu de minus 10 – minus 5 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi în creştere începând din data de 6 ianuarie.

Spynews
Ultima imagine cu Andrei Versace în viață. Cum s-a afișat și ce mesaj controversat a transmis cel căruia i se mai spunea și "Regele” fițelor | FOTO
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Funcția secretă pe care o are, de fapt, viziera mașinii. Se aplică indiferent de marca autoturismului. Puțini români știu ce poți face cu ea
Capital.ro
Mașinile interzise pe străzile din România. Nu mai au drept de circulație. Legea e lege
Playtech.ro
Primele imagini cu principalul suspect în cazul crimei din Brăila. Noi detalii ies la iveală
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Regele nordului, o perlă puțin descoperită a turismului românesc. Frumusețile nebănuite de la capătul României
Spynews
Adevărul despre averea lui Andrei Versace. Ce afaceri avea, de fapt, influencerul
Spynews
Cine a fost Andrei Versace. Cunoscut ca și ”Regele Fițelor”, tânărul se lăuda cu o viață de lux și locuia într-un apartament de 600.000 euro | FOTO
Evz.ro
Ce umilință! Șoșoacă, pusă la pământ din două vorbe
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune
Cancan.ro
BREAKING | Primele imagini din apartamentul lui Andrei Versace. Casa este deranjată încă de la intrare VIDEO
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Ce făcea dentista din Brăila cu pacienții în cabinet? Era singurul cabinet stomatologic fără camere de supraveghere
Capital.ro
SE VERIFICĂ buletinele de identitate. Legea care este deja OBLIGATORIE în România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Principalul suspect în cazul crimei din Brăila a fost prins
MediaFlux
Schimbări majore privind voucherele sociale! Le scade valoarea și se acordă mai rar. Au anunțat acum
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'