Ceea ce este ciudat este faptul că animalele sau păsările care intră pe această suprafață mor iar cadavrele lor nu se descompun, scrie efemeride.ro. Localnicii evită de foarte mult timp zona, considerând-o bântuită.
Nu de aceeași părere au fost cercetătorii care s-au deplasat la fața locului. Cu toate acestea, și ei au avut parte de evenimente pe care nu și le-ar fi dorit. Cei care au intrat în acest perimetru au avut parte de dureri de cap, grețuri, stări de anxietate. Mai mult, echipamentele cu care erau dotați s-au defectat.
Citeşte şi Teorie ŞOC. Fiecare din noi ştim când vom muri. Ce este de fapt moartea
Cercetătorii ruși au fost atrași de această misterioasă zonă, astfel încât, în perioada 1980-1990, au fost organizate trei echipe de specialiști.
Din păcate, membrii celor trei echipe au dispărut fără urmă. În total, 75 de persoane nu s-au mai întors niciodată. Un alt caz este cel al unui grup de turiști care a dispărut fără urmă.
În anul 1991, mai mulți ufologi din Vladivostok au plecat spre Cimitirul Diavolului. Au avut parte de aventura vieții lor. Acul busolei indica numai nordul, toți aveau o stare de anxietate, dureri de cap și de dinți, iar echipamentul radio s-a defectat. Au decis să se reîntoarcă în Vladivostok.
Tomin este unul dintre cercetătorii implicați în cercetarea misteriosului loc. El a declarat că anomaliile care se produc în zonă au legătură cu prăbușirea meteoritului de la Tunguska, din anul 1908.
În anul 1920, un crescător de vite din zonă a avut curiozitatea să cerceteze zona și a observat existența unei găuri în mijlocul suprafeței. A luat o sfoară de câțiva zeci de metri, a prins o greutate în capăt și a aruncat-o în gaură. După câțiva zeci de metri aceasta nu atinsese fundul.
Citerşte şi Rusia va declanşa AL TREILEA RĂZBOI MONDIAL. Moscova vorbeşte de un „conflict militar direct” cu SUA
Cadavrele păsărilor din interiorul zonei nu se descompun și au culoarea roșie, fenomen care i-a determinat pe specialiști să găsească o altă explicație.
Alți cercetători au avansat ideea că în subteran există un foc uriaș generat de zăcămintele de cărbune, care eliberează monoxid de carbon.