Cîmpeanu: Există sprijinul Guvernului pentru o iniţiativă legislativă, care să diferenţieze concursurile de promovările pe post

Președintele Consiliului Național al Rectorilor, Sorin Cîmpeanu, a declarat, luni, că există sprijinul Guvernului pentru o inițiativă legislativă care să diferențieze concursurile de promovările pe post, fapt care va duce la "eliminarea ipocriziei din sistemul de învățământ superior".
Filip Stan
28 aug. 2017, 12:55
Cîmpeanu: Există sprijinul Guvernului pentru o iniţiativă legislativă, care să diferenţieze concursurile de promovările pe post

Alături de alți reprezentanți ai Coaliției Naționale pentru Modernizarea României (CNMR), Sorin Cîmpeanu a participat, luni, la Palatul Victoria, la o întâlnire cu premierul Mihai Tudose și cu alți membri ai Guvernului.

„Au fost aspecte deosebit de importante care au fost agreate. Menționez (…) eliminarea ipocriziei din sistemul de învățământ superior, generată prin aceste concursuri didactice, având în vedere că în ultimii cinci ani la concursurile didactice s-au prezentat în proporție de 95% candidați unici. Există sprijinul Guvernului pentru o inițiativă legislativă, care să diferențieze concursurile de promovările pe post”, a declarat Sorin Cîmpeanu la finalul întâlnirii.

El a dat exemplu cazul unui asistent universitar care merită să fie promovat pe post.

„În condițiile în care un asistent, spre exemplu, și-a făcut datoria vreme de 10 ani, și-a adus aportul științific, financiar, instituțional la dezvoltarea universității, este normal să te gândești la promovarea lui pe post. Nu are rost să inventăm concursuri, repet, cu o doză importantă de ipocrizie, în condițiile în care ai posibilitatea transformării acestui post într-unul superior”, a spus Cîmpeanu.

Potrivit acestuia, există disponibilitatea Executivului și pentru realizarea unei analize referitoare la domeniile de dezvoltare strategică pentru România.

„Un al doilea punct foarte important în care există disponibilitatea Guvernului este acela al unei analize făcute în parteneriat cu Consiliul Rectorilor și Coaliția, făcută de Guvern, vizavi de domeniile de dezvoltare strategică pentru România, analiză pe baza căreia să se facă începând cu anul viitor repartiția locurilor bugetate. Este vorba de cele 62.000 de locuri bugetate la nivel de licență în fiecare an”, a spus Cîmpeanu.

Un alt subiect discutat la întâlnirea de la Palatul Victoria vizează fondurile plătite de studenți pentru a beneficia de servicii educaționale pe întregul an universitar.

„În condițiile în care un student vine și-și plătește taxa de studii la 1 octombrie, el și-o plătește pentru a beneficia de servicii educaționale pe întreg anul universitar. La data de 31 decembrie acei bani rămân în sold și teoretic nu-i mai poți folosi, deși studentul ți-a plătit pentru servicii și pe următoarele nouă luni. Există disponibilitate și în această situație din partea Guvernului pentru identificarea unei soluții legislative, prin care veniturile proprii provenite din fonduri care n-au nicio legătură cu bugetul de stat să nu intre sub incidența prevederilor bugetului general consolidat”, a mai afirmat Cîmpeanu.

DailyBusiness
Atenție, șoferi! Ce nu trebuie să ignori înainte de a închiria o mașină în UE
Spynews
Țara din Europa ce construiește un zid la granița cu statul vecin. Nimeni nu va avea voie să treacă
Bzi.ro
Cătălin Botezatu, țeapă mare luată de Crăciun! „Așteptam puțină iubire, nu mi-a pus-o sub brad!“
Fanatik.ro
Acesta este cel mai murdar obiect din bucătăria ta. Atrage bacteriile ca un magnet, dar puțini știu acest lucru
Capital.ro
Călin Georgescu are interzis la prezidențiale. Cine vrea să-l elimine: Sunt persoane foarte puternice
Playtech.ro
Ce este interzis să faci în prima zi din an. Atragi ghinionul dacă nu respecți aceste tradiții pe 1 ianuarie
DailyBusiness
Ambulanța București a primit mii de solicitări în ultimele zile. Alis Grasu, managerul SABIF: „S-ar putea să înceapă să crească”
Adevarul
Ion Țiriac, numit reprezentant al vechilor securiști. Magnatul, învins în instanță în ultimele ore din 2024
wowbiz.ro
El este Cosmin, adolescentul de 17 ani care a murit călcat de autobuz în Valea Lupului. Părinții au cedat când și-au văzut băiatul fără viață și s-au prăbușit pe asfalt, lângă trupul neînsuflețit al acestuia. Scene dramatice după tragedie
Spynews
Jador și Oana Ciocan, dansul mirilor de la nuntă. Cei doi s-au căsătorit în mare secret pe 27 decembrie / VIDEO
Spynews
Unde trebuie depozitate bananele ca să reziste un timp îndelungat. Sfaturile simple de pus în practică
Evz.ro
Vladimir Lipaev, ambasadorul Rusiei la București, găsit inconștient
Ego.ro
Anastasia Lazariuc, de nerecunoscut! Imaginile au ajuns pe internet
Prosport.ro
FOTO. Cum arată una dintre cele mai râvnite femei din lume
kanald.ro
Ce se va întâmpla cu cutiile negre ale aeronavei prăbușite în Kazahstan. Autoritățile au făcut anunțul oficial!
Cancan.ro
Cum s-a aranjat Măruță pentru Revelion! L-am surprins pe prezentatorul PRO TV în acțiune: a făcut-o pe ultima sută de metri! Copiii i-au fost alături
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Bomba anului despre Călin Georgescu. S-a aflat planul lui Donald Trump în România: Are nevoie de el
StirileBZI
Cum se impozitează pensiile românilor în 2025: Milioane de pensionari sunt vizați de decizia Curții Constituționale
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume, imagini incendiare în costum de baie, de Revelion
stirilekanald.ro
"Nu avem liniște” Ce a apărut la mormântul Andreei Cuciuc, la 40 de zile de la moartea sa! Părinții fetei, devastați în cimitir
substantial.ro
Atac cu drone asupra Kievului în noaptea de Anul Nou: trei răniți și daune în două districte
MediaFlux
TRADIȚII și OBICEIURI de SF. VASILE! CE este INTERZIS ASTĂZI să ÎȚI MEARGĂ BINE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Ultimul mesaj de An Nou al lui Nicolae Ceaușescu: imagini de arhivă (VIDEO)