Așa că, dacă aveți tensiunea mare, nu ar trebui să neglijați acest aspect. Mergeți la medic, încercați să vă schimbați obiceiurile alimentare și stilul de viață. Iată câteva alimente, recomandate de specialiști, care îți vor scădea tensiunea.
Peștele
Numeroase soiuri de pește (precum somon, macrou, hering și păstrăv) conțin vitamina D. Numeroase studii au dovedit că această vitamină scade tensiunea.
De aceea, medicii le recomande celor care au această afecțiune să mănânce mai multă carne de pește. De preferat, măcar o dată la două zile. A cesta trebuie preparat la cuptor sau la aburi, în niciun caz să fie consumat dacă este prăjit. Și încă ceva: nu trebuie să-i puneți sare. Dacă vi se pare că nu are gust, adăugați-i puțin busuioc.
Citeşte şi Ce efecte are de fapt o plimbare de 30 de minute pe zi
Spanacul
Și spanacul este unul dintre alimentele care sunt recunoscute pentru faptul că reduce tensiunea. Acestă legumă are un conținut mic de sodiu, însă are din plin calciu, magneziu și acid folic.
Dacă ai tensiunea mare, acest aliment nu ar trebui să lipsească din alimentația ta zilnică. Fierbe spanacul, toacă-l, adaugă o lingură de iaurt și asta-i tot.
Semințele de in
De asemenea, semințele de in reduc tensiunea. Se știe despre semințele de in că sunt o sursă bogată de acizi grași omega 3. Acestea reduc tensiunea. Cum le poți consuma?
Pune câteva linguri de semințe de in în salată (iată o rețetă: salata verde, puțină ceapă, roșii, castraveți, o linguriță de ulei de măsline, un strop de zeamă de lămâie, 100 de grame de iaurt și semințe de in), iaurt sau pâine (dacă obișnuiești să o prepare în casă).
Citeşte şi Problema de sănătate pe care o au tinerii care stau prea mult pe net
Ridichiile
Aceste legume au puterea de a regla tensiunea arterial datorită conținutului ridicat de potasiu. În plus, antioxidanții din această legumă scad nivelul colesterolului ceea ce, contribuie, la scăderea riscului de a dezvolta o boală cardiovasculară. Așa că, ai groijă să le mănânci cât mai des.
Sfaturi utile
Specialiștii îți mai recomandă să bei cel puțin 2 litri de apă pe zi, dar și să consumi sucuri proaspete de morcov, sfeclă și pepene. Astfel, vei elimina toxinele și vei îmbunătății circulația sângelui.
În plus, ai grijă ca pe lista alimentelor pe careurmează să le cumperi să se regăsească unele ce conțin acizi grași esențiali ce curăță pereții arterelor. De asemenea, limitează grăsimile, hrana procesată, mai ales carnea de acest fel și semipreparatele.
Află cum poate fi prevenită hipertensiune arterială AICI