Cinci alimente care scad tensiunea arterială

Se estimează că una din trei persoane din țările dezvoltate suferă de hipertensiune. În acest sens, specialiștii trag un semnal de alarmă și spun că orice creștere a valorilor tensiunii arteriale, chiar și una moderată, este asociată cu o speranță de viață mai redusă.
Romania TV
10 mai 2016, 10:17
Cinci alimente care scad tensiunea arterială

Așa că, dacă aveți tensiunea mare, nu ar trebui să neglijați acest aspect. Mergeți la medic, încercați să vă schimbați obiceiurile alimentare și stilul de viață. Iată câteva alimente, recomandate de specialiști, care îți vor scădea tensiunea.

Peștele

Numeroase soiuri de pește (precum somon, macrou, hering și păstrăv) conțin vitamina D. Numeroase studii au dovedit că această vitamină scade tensiunea. 

De aceea, medicii le recomande celor care au această afecțiune să mănânce mai multă carne de pește. De preferat, măcar o dată la două zile. A cesta trebuie preparat la cuptor sau la aburi, în niciun caz să fie consumat dacă este prăjit. Și încă ceva: nu trebuie să-i puneți sare. Dacă vi se pare că nu are gust, adăugați-i puțin busuioc.

Citeşte şi  Ce efecte are de fapt o plimbare de 30 de minute pe zi

Spanacul

Și spanacul este unul dintre alimentele care sunt recunoscute pentru faptul că reduce tensiunea. Acestă legumă are un conținut mic de sodiu, însă are din plin calciu, magneziu și acid folic.

Dacă ai tensiunea mare, acest aliment nu ar trebui să lipsească din alimentația ta zilnică. Fierbe spanacul, toacă-l, adaugă o lingură de iaurt și asta-i tot.

Semințele de in

De asemenea, semințele de in reduc tensiunea. Se știe despre semințele de in că sunt o sursă bogată de acizi grași omega 3. Acestea reduc tensiunea. Cum le poți consuma?

Pune câteva linguri de semințe de in în salată (iată o rețetă: salata verde, puțină ceapă, roșii, castraveți, o linguriță de ulei de măsline, un strop de zeamă de lămâie, 100 de grame de iaurt și semințe de in), iaurt sau pâine (dacă obișnuiești să o prepare în casă).

Citeşte şi  Problema de sănătate pe care o au tinerii care stau prea mult pe net

Ridichiile

Aceste legume au puterea de a regla tensiunea arterial datorită conținutului ridicat de potasiu. În plus, antioxidanții din această legumă scad nivelul colesterolului ceea ce, contribuie, la scăderea riscului de a dezvolta o boală cardiovasculară. Așa că, ai groijă să le mănânci cât mai des.

Sfaturi utile

Specialiștii îți mai recomandă să bei cel puțin 2 litri de apă pe zi, dar și să consumi sucuri proaspete de morcov, sfeclă și pepene. Astfel, vei elimina toxinele și vei îmbunătății circulația sângelui.

În plus, ai grijă ca pe lista alimentelor pe careurmează să le cumperi să se regăsească unele ce conțin acizi grași esențiali ce curăță pereții arterelor. De asemenea, limitează grăsimile, hrana procesată, mai ales carnea de acest fel și semipreparatele.

Află cum poate fi prevenită hipertensiune arterială AICI

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Cei mai bine plătiți angajați de la stat. Și nici nu sunt amenințați de șomaj
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Joe Biden reevaluează candidatura dacă apar probleme medicale, în contextul presiunilor din partid
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'