Cinci fete din Sibiu au obținut cele mai mari note la BAC din județ: „Într-o lume în care se crede că reușita este condiționată de meditații, notele mele sunt dovada că se poate și altfel”

Cinci fete din Sibiu au devenit mândria județului după ce au obținut medii demne de lăudat la examenul de Bacalaureat de anul acesta. Toate sunt mândre de rezultatele obținute și se gândesc să urmeze facultăți de top din țară și din lume.
Filip Stan
10 iul. 2024, 08:41
Cinci fete din Sibiu au obținut cele mai mari note la BAC din județ: „Într-o lume în care se crede că reușita este condiționată de meditații, notele mele sunt dovada că se poate și altfel”

Cinci fete, eleve în Sibiu, au obținut cele mai mari medii la examenul de Bacalaureat de anul acesta. Sunt cu toate fericite și încântate de rezultatele obținute și doar una dintre ele se gândește să depună contestație.

Citește și: Povestea brăileanului care a luat peste 9 la Bacalaureat, deși se află într-un centru de detenție. La Matematică a luat 10

Cinci fete din Sibiu au obținut cele mai mari note la BAC din județ

Teodora Gabriela Crișan a terminat Științe Sociale la Colegiul Național „Octavian Goga”. Eleva a obținut la bacalaureat, alături de o altă elevă de la Noica, cea mai mare medie înainte de contestații. 9,96 este nota finală a celor două fete. Teodora spune că pe parcursul anilor de liceu s-a îndrăgostit de cunoaștere și a participat la fazele naționale ale mai multor olimpiade unde a avut, de asemenea, rezultate lăudabile.

„Din acest considerent rezultatele nu sunt o surpriză, deși am resimțit emoțiile la aceeași intensitate ca orice alt elev. Emoțiile cele mai mari au fost la Limba și Literatura Română, fiindcă acolo se face simțită cel mai mult subiectivitatea corectorilor”, spune tânăra.

Teodora ste pasionată de limbile clasice și studiază greaca veche: „În clasa a X-a am participat la tabăra de limbă elenă de la mănăstirea Oașa, iar din acel moment am fost fermecată de moștenirea lumii clasice și, implicit, de limbile clasice, în special de greacă veche. Studiul lor m-a preocupat pe toată durata liceului, alături de filosofie. În rest, timpul liber l-am dedicat cititului sau scrisului de poezii”.

În ceea ce privește viitorul, în sufletul Teodorei se dă o luptă, căci nu știe ce își dorește mai mult. Totuși, are încredere că divinitatea o va ajuta: „Aceea de a alege între suflet și rațiune, între Teologie și Filosofie sau Drept, dar sunt sigură că Dumnezeu mă va lumina, așa cum a făcut-o și până acum”.

Eleva nu va contesta notele de la bacalaureat, dar are un mesaj pentru generația sa.

„Într-o lume în care se crede că reușita la BAC este condiționată de meditații, notele mele sunt dovada că se poate și altfel. Ele nu sunt roadele meditațiilor, fiindcă profesorii de la clasă și-au îndeplinit onorabil rolul, dar pot spune că meditațiile luate de mine au fost rugăciunile, iar dascălul meu a fost credința în Dumnezeu. De aceea, îi încurajez pe tinerii de astăzi să creadă! Să creadă în ei și să creadă că niciodată nu sunt singuri!”, spune Teodora.

Alexia Maria Estela Răulea a terminat la liceul Constantin Noica din Sibiu și este, alături de Teodora, eleva cu cea mai mare medie obținută la examenul de Bacalaureat. Alexia spune că este foarte fericită și-i mulțumește lui Dumnezeu pentru reușita sa.

„Sincer, sunt foarte emoționată pentru că nu mă așteptam la note atât de mari.”

Alexia a dat Bacalaureatul la istorie, română și geografie și recunoaște că a avut emoții mari la română. Acum își dorește să studieze arhitectura la Sibiu, pe conservare și restaurare.

„Mă consider o persoană creativă. Îmi place să desenez și să încerc lucruri noi. După facultate mi-aș dori să aprofundez design-ul interior și să merg pe filiera asta”, spune Alexia.

Adolescentei îi plac drumețiile și ieșirile în natură cu prietenii și spune că după ce se va termina toată agitația și cu înscrierea la facultate își va dedica tot timpul activităților sale preferate. Admiterea ei la facultate constă într-un portofoliu cu opt desene și 30% media de la bacalaureat. Alexia le transmite tinerilor din generația ei să fie ei înșiși: „Mereu, în orice situație. Și le mai spun că este important să se străduiască și să dea tot ce este mai bun din ei”.

Beatrice Cristea a obținut o medie de 9,95. Ea a terminat profilul mate – info la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu, iar parcursul ei a fost unul anevoios, cu foarte multă muncă, dar frumos. Beatrice s-a născut și a crescut la Mediaș, dar în clasa a IX-a s-a mutat la Sibiu pentru a studia la Lazăr. Este îndrăgostită de matematică și de fizică și a reușit să-l facă pe profesorul Gabriel Negrea, directorul colegiului la care învață, să spună despre ea că este unul dintre cei mai buni elevi pe care școala i-a avut vreodată. Imediat după aflarea rezultatelor, tânăra a plecat la mare.

„Sunt obosită, îmi doresc foarte mult să mă relaxez, pentru că până acum toate vacanțele le-am muncit, dar în același timp sunt încântată că am încheiat liceul frumos”, a afirmat Beatrice.

De asemenea, ea se gândește dacă să depună contestație la română, pentru că se aștepta la 10. În ceea ce privește facultatea pe care o va urma, ea va pleca la Paris pentru a urma cursurile Institutului Politehnic.

Teodora Murgoci este absolventă a Colegiului Național Pedagogic „Andrei Șaguna” din Sibiu, filologie-bilingv. Fata a obținut la examenul de bacalaureat media 9,91 și este extrem de fericită pentru că nu se aștepta la un astfel de rezultat.

„Sincer și eu și părinții mei suntem în stare de șoc. Dacă la istorie și la geografie eram foarte sigură pe notele pe care urma să le iau, la română nu. Nu mă așteptam să iau o notă așa de mare”, spune Teodora.

Din toamnă și-ar dori să urmeze cursurile Facultății de Drept din Sibiu sau Brașov.

„Când eram în clasa a V-a am fost să vizităm facultatea și la tribunal să vedem cum decurge un proces. Atunci mi-a încolțit în minte dorința de a da la drept. Pe parcurs m-am mai gândit și la psihologie, dar nu atât de mult încât să mă facă să mă răzgândesc”, mai afirmă Teodora.

Acum, că toate emoțiile examenelor s-au terminat, tânăra își dorește să înceapă școala de șoferi pe care nu a putut să o facă din cauza învățatului, să călătorească și să se gândească la viitor. Tinerilor din generația ei le dorește să aibă încredere în ei.

„În propriile lor puteri și să muncească pentru ceea ce-și doresc. Eu nu am avut tot timpul încredere în mine și de multe ori m-am subestimat, dar viața mi-a dovedit că totul este bine și acum sunt mulțumită”, încheie Teodora.

Gabriela Steliana Banciu a terminat și ea Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu, profilul științe ale naturii. Este de loc din Tilișca și a făcut naveta toți cei patru ani de liceu. Gabriela spune că se aștepta la note bune, însă nu chiar atât de mari. Fata nu va depune contestație. A dat Bacalaureatul la română, matematică și anatomie. Spune că avut emoții, dar că au fost constructive.

Încă nu s-a decis ce face mai departe, căci oscilează între facultatea de inginerie și cea de drept, dar spune că se va decide până la admitere.

„Îmi place mult matematica dar aș opta și pentru un mediu mai activ. Voi decide într-un final”, spune Gabriela.

Restul vacanței îl va petrece, cel mai probabil, cu familia. Tinerilor din generația ei le transmite să se bazeze pe munca individuală.

„Le-aș spune să nu se bazeze mult pe meditații, ci pe munca individuală, sa fie constanți în învățare și atenți la ore. De asemenea este important să se înconjoare de oameni care-i ajută să se dezvolte”, spune fata, mulțumindu-le pentru toate cele învățate profesorilor săi.

Citește și: Rezultate Bacalaureat 2024 Cluj. Numărul elevilor care au obținut nota de trecere la cel mai important examen din viața lor. Doar două medii de 10!

Spynews
Dana Roba este în stare de șoc! Ce a aflat, abia acum, de la fiicele sale, la un an distanță de la bătaia soră cu moartea primită
Bzi.ro
Carmen Harra a spus totul despre căsnicia lui Smiley cu Gina Pistol: „El este un independent!“
Fanatik.ro
Capcana în care pică turiștii români din Bulgaria. Mulți au fost amendați cu 500 de euro: ”La noi trebuie să știi legea”
Capital.ro
Banii de care trebuie să te ferești în România. Alertă pentru cu bani cash. Trebuie predați
Playtech.ro
Cea mai neobișnuită atracție turistică din România. Intri într-o lume fantastică, chiar pe tărâmul vrăjitoarelor
DailyBusiness
Anunțul momentului de la BNR pentru toți românii cu credit în LEI
Adevarul
Cum să folosești corect aerul condiționat de la mașină. Sfaturi pentru economia de combustibil: „nu mori, va fi rece mașina” VIDEO
Spynews
Accuweather ne-a anunțat când o să plouă prima oară în București după canicula care a „topit” România. Mai avem de îndurat 7 zile de chin
Spynews
Betty Salam clarifică situația căsniciei și relația pe care o are cu soțul ei, Cătălin Vișănescu. Artista neagă că există alt bărbat în viața ei: "Nu voi divorța" | VIDEO
Evz.ro
Impozitarea pensiilor. Calculele pentru 2025
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Mireasa lui Ianis Hagi a luat microfonul de la Pavel Bartoș și a descris în 7 cuvinte ce înseamnă pentru ea nunta cu fiul lui Gică Hagi!
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
Acuzații GRAVE la adresa iubitului Dianei Maria, fata ucisă de urs în Bucegi. „Adevărul??? Am împins-o pe Diana în râpă ca să...
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Intoxicație suspectă la un Hotel de 5 Stele din Olimp! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție după ce mai mulți turiști au acuzat stări severe de rău
Capital.ro
Amendă de 500 de euro. Șoferii români au interzis să intre cu mașina. Este ilegal
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. S-a lăsat de bătăi în cușcă pentru a face avere din imaginile cu ea dezbrăcată
stirilekanald.ro
Trump, lovit de Secret Service: Agenții m-au lovit atât de tare încât...
substantial.ro
Mai Mult de 90% Dintre Turiștii care Solicită Ajutorul Salvamontiștilor Nu Știu Cum să Reacționeze în Fața Animalelor Sălbatice
MediaFlux
CUM afli PENSIA din septembrie. Ministrul Muncii ARATĂ decizia
Shtiu.ro
Cum e mai bine să procedăm în zile caniculare? Ținem geamul închis sau deschis?