Cinci greşeli majore pe care le fac gospodinele când gătesc ciorbă. Chiar şi cele mai iscusite gospodine pot face greşeli când gătesc ciorbă. Vă prezentăm cinci greşeli frecvente pe care multe bucătărese le fac.
O greşeală frecventă pe care o fac multe gospodine este că folosesc vegeta sau concentrate de legume din comert pentru a da gust supei. Nu mai face asta! Aceste produse contin, de obicei, mult sodiu si alte arome artificiale.
Supa ta va fi sărată şi va avea un gust neplăcut. Foloseşte legume proaspete şi vei simţi imediat diferenta.
Evită să găteşti supa sau ciorba la foc mare. Acestea trebuie pregatite la foc mic, pentru ca aromele sa aiba timp sa se imbine. Rezultatul final va fi delicios.
O altă greşeală este că multe dintre voi adăugaţi ingredientele în acelaşi timp. Evită să mai faci asta. Mai întâi se fierbe carnea, apoi legumele, pe rând, în functie de textura lor. Prima dată fierbeţi legumele tari cum ar fi morcovii, ardeii, ceapa. Abia aproape de final se fierb cele moi, cum ar fi dovlecelul.
De asemenea, evitaţi să puneţi sare în ciorbă încă de la început. Odata cu procesul de fierbere, zeama va scadea, iar la final vei avea un preparat mai sarat decat trebuie. Cel mai bine este să adaugi sarea şi piperul abia când ciorba este aproape gata.
O lasi sa fiarba prea mult. Aceasta este o altă greşeală pe care multe gospodine o fac.Zeama o să scadă prea mult, iar în loc de ciorbă o să-ţi iasă tocăniţă. Fierbe ciorba la foc mic şi asigură-te că ai pus suficientă apă.
Ai nevoie de următoarele ingrediente: o ceapă, doi morcovi, un ardei roşu, jumătate de ţelină, jumătate de litru de suc de roşii, borş, pătrunjel, sare.
Pentru perișoare ai nevoie de: jumătate de kilogram de carne tocată, 50 de grame de orez, un ou, o ceapă, mărar, sare.
Mod de preparare perişoare
Amestecă carnea tocată cu ceapa tocată mărunt, după care adaugă verdeaţa, oul, orezul şi sarea. Amestecă bine toate ingredientele. Poți pune în carne și o lingură de apă rece. Amestecă bine de tot, până când carnea devine din ce în ce mai pufoasă și mai aerată.
Mod de preparare ciorbă
În primul rând se toacă mărunt toate legumele şi se pun la fiert timp de 15-20 de minute. Adaugă, apoi şi perişoarele. Lăsaţi să fiarbă încă 15-20 de minte. După acest timp verificaţi dacă orezul din perişoare este fiert, apoi adăugaţi sucul de roşii şi borşul. Lăsaţi să dea în fiert, apoi adăugaţi sare după gust. Opriţi focul şi adăugaţi verdeaţa. Asta este tot, poftă bună!