Urarea ”să ai o zi bună!” o auzim extrem de des. În ciuda celor cinci cuvinte amabile, nu prea ne iese întotdeauna.
S-a aflat însă ce trebuie să facem pentru a ne asigura că vom avea o zi dacă nu excelentă, măcar bună. S-au ocupat de această problemă cercetătorii americani de la Harvard, care, ancorați oarecum în zicala ”ziua bună se cunoaște de dimineață”, au descoperit cinci lucruri esențiale. Cinci lucruri care, odată făcute dimineața, ne ajută să avem o zi cât mai aproape de ce ne dorim.
Potrivit cercetătorilor, obiceiurile de dimineață, imediat după trezire, pot influența semnificativ ziua, notează click.
1.Trezește-te devreme
De ce? Ca să ai mai mult timp pentru activitățile zilei, să nu fie nevoie de grabă. Conform experților, creierul este mai alert la primele ore ale dimineții, ceea ce ajută la concentrare și productivitate. sporită. Mai mult, acest obicei ar micșora stresul și ajută să fii calm.
2. Fă o activitate plăcută
Nu te apuca din prima de obligațiile zilei. Rezervă-ți câteva minute pentru a face ceva care îți aduce bucurie: citește, ascultă muzică, ocupă de orice alt hobby. Astfel, îți poate crește nivelul de dopamină, ceea ce înseamnă stare de bine și motivație pentru restul zilei.
Citește și La ce sunt atenți românii atunci când își cumpără o mașină
3. Fii recunoscător
Mai clar, dedică un timp scurt, măcar câteva momente, pentru reflecție. Gândește-te la lucruri pentru care ești recunoscător. Astfel, cu timpul, ți se vor schimba mentalitatea și modul în care percepi ziua. Recunoștința duce la o atitudine pozitivă și ajută la reducerea stresului și la întărirea relațiilor personale.
4. Planifică-ți ziua
Acordă-ți timp să îți organizezi sarcinile și prioritățile. Un plan clar reduce anxietatea și îmbunătățește eficiența. Vei observa cum activitățile se desfășoară mai armonios pe parcursul zilei.
5. Fă exerciții fizice
Nu invoca lipsa timpului, trebuie să le faci și pe astea! E vorba despre o plimbare scurtă, un exercițiu de yoga sau câteva exerciții mai intense. Activitatea fizică de dimineață stimulează producția de endorfine și astfel vei avea mai multă energie pentru restul zilei.