O anchetă epidemiologică a început în cadrul spitalului în vederea stabilirii contacților. Posibilii contacți sunt plasați în autoizolare și urmează să fie testați.
Citește și: Pandemie CORONAVIRUS. Spitalele din Brăila refuză să primească pacienţi infectaţi cu COVID-19 din Galaţi
„Vineri, 27 martie, la Spitalul Militar de Urgență „Dr. Aristide Serfioti” Galați au fost confirmate pozitiv cu COVID-19 cinci persoane din rândul personalului medical, în urma testării unui număr de nouă persoane cu suspiciune de infecție. În urma acestei situații, s-a dispus efectuarea anchetei epidemiologice în vederea stabilirii contacților, iar pe timpul acesteia, posibilii contacți sunt plasați în autoizolare, urmând a fi testați. S-a dispus, totodată, și executarea dezinfecției de grad foarte înalt pentru limitarea răspândirii infecției, iar pe timpul executării acestei proceduri spitalul nu va mai primi pacienți”, a transmis MApN.
În Spitalul Militar din Galați se află internat un singur pacient în compartamentul urulogie, care nu poate fi externat. În privința acestuia s-au luat, încă de la internare, toate măsurile de izolare a pacientului și de limitare a infecției. Acesta a fsot internat într-o rezervă cu grup sanitar propriu și acces controlat pentru personalul medico-sanitar, se arată în comunicatul MApN.
În cazul Spitalului Militar din Focșani, primele două cazuri de coronavirus au infectat alte 19 persoane din rândul personalului medical și auxiliar sanitar.
„Totodată, în urma desfășurării anchetei epidemiologice de la Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Popescu” Focșani, din rândul celor 57 de contacți apropiați ai celor două persoane confirmate inițial pozitiv cu COVID-19, a rezultat că un număr de încă 19 angajați din rândul personalului medical și auxiliar sanitar au fost confirmați, de asemenea, pozitiv. În acest moment, ancheta epidemiologică va fi extinsă și pentru depistarea contacților apropiați pentru cei nou confirmați și spitalul este în strânsă cooperare cu DSP Vrancea pentru efectuarea cu eficiență a anchetei epidemiologice”, arată MApN.
Un număr de 1292 cazuri de infectare cu coronavirus au fost confirmate în total în România până vineri la ora 13.00, din care 263 în ultimele 24 de ore, cele mai multe înregistrate într-o singură zi. De la declanșarea epidemiei, 24 de oameni au murit, potrivit Grupului de Comunicare Strategică.
De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 645 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 21 persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.
Până astăzi, 27 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.292 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 1.292 de persoane confirmate pozitiv, 115 au fost declarate vindecate și externate (53 la Timișoara, 41 la București, 7 la Iași, 6 la Craiova, 6 la Constanța și 2 la Cluj).
Până astăzi, 24 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 și cu boli cronice preexistente, internate în spitale din Craiova, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Cluj, Timișoara și Neamț, au decedat.
De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 263 de noi cazuri de îmbolnăvire.
Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 0 și 94 de ani.
La ATI, în acest moment, sunt internați 32 de pacienți, din care 24 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.
Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 7.219 persoane. Alte 124.320 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.