Cinci membri PERICULOŞI ai Al-Qaida au fost eliberaţi în schimbul unui soldat AMERICAN DEZERTOR

Armata americană nu va închide ochii dacă se adevereşte că sergentul Bowe Bergdhal, prizonier al talibanilor timp de cinci ani şi eliberat sâmbătă, a dezertat, abandonându-şi postul înainte de a fi capturat, a afirmat marţi generalul Martin Dempsey, şeful statului major interarme, citat de AFP, informează Agerpres.
Romania TV
04 iun. 2014, 05:36
Cinci membri PERICULOŞI ai Al-Qaida au fost eliberaţi în schimbul unui soldat AMERICAN DEZERTOR

În timp ce polemica inflamează opinia publică din SUA cu privire la condiţiile capturării lui Bergdhal în Afganistan în 2009, generalul Dempsey, numărul unu în armata americană, aminteşte într-un comunicat că ‘semnele de întrebare legate de conduita acestui soldat în special sunt distincte de eforturile desfăşurate pentru recuperarea oricărui soldat american prizonier al inamicului’.

Dacă responsabilii civili şi militari americani îşi exprimau satisfacţia sâmbătă că nu au abandonat pe teren un prizonier de război, membri ai unităţii sale îl acuză pe Bowe Bergdhal că şi-a abandonat postul, ba chiar că a dezertat, înainte de a fi capturat. ‘Şefii armatei noastre nu vor închide ochii dacă o eroare deliberată a fost comisă’ de sergentul Bergdhal, promite generalul Dempsey, amintind şi dreptul acestuia la prezumţia de nevinovăţie, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Viaţa bate filmul: Soldatul eliberat după 5 ani de talibani şi-a găsit soţia într-o altă relaţie

Secretarul Armatei terestre, John McHugh, a subliniat la rândul său că US Army va face, după ce ex-prizonierul îşi va fi recuperat sănătatea, un ‘efort complet şi coordonat pentru a cunoaşte circumstanţele dispariţiei şi a captivităţii sale’.

‘Orice altă decizie va fi luată apoi potrivit regulilor şi practicilor în vigoare’, a asigurat el, precizând că această procedură – pe care McHugh nu a calificat-o drept anchetă – va consta în întrevederi cu Bowe Bergdhal. Dezertarea în timp de război rămâne teoretic pasibilă cu pedeapsa cu moartea în SUA.

Bowe Bergdhal este spitalizat în continuare în centrul medical american din Landstuhl (Germania), iar starea sa rămâne ‘staţionară’, potrivit unui comunicat al spitalului.

El nu a vorbit încă cu părinţii săi. ‘Această etapă va fi parcursă când psihologii şi alţi profesionişti în domeniul sănătăţii vor considera că este posibil’, a precizat un purtător de cuvânt al Pentagonului, colonelul Steven Warren

Spynews
Anca Țurcașiu, ipostaze romantice în brațele iubitului! Actrița se declară fericită și iubită: "Am lângă mine un om drag..." / FOTO
Bzi.ro
Andreea Marin, apariție spectaculoasă în costum de baie! Are o siluetă impecabilă, la 49 de ani
Fanatik.ro
Afacerea de succes cu care au dat lovitura doi români. Locul spectaculos din România cu care fac bani frumoși: “A fost un vis de al nostru încă din 2017 când am cumpărat terenul”
Capital.ro
Lege pentru absolut toți românii care locuiesc la bloc. Vecinii te obligă să dai bani
Playtech.ro
Ți se rupe sufletul! AVEM ultimele imagini cu Alain Delon în viață. Te fac să PLÂNGI, cutremurător
DailyBusiness
SE DAU BANI DE LA STAT! Cine primește 3.000 de lei
Adevarul
Vladimir Putin nu poate răspunde rapid la invazia Ucrainei. De câți soldați are nevoie pentru a-i scoate pe ucraineni din Kursk?
Spynews
Unde e înmormântat tatăl lui Silviu Prigoană! Bărbatul își doarme somnul de veci lângă fiul afaceristului și al Adrianei Bahmuțeanu, decedat în urmă cu 15 ani
Spynews
Un iaht de lux s-a scufundat din cauza unei furtuni puternice, în Mediterană. O persoană a murit și alte șase sunt date dispărute
Evz.ro
Obiceiuri proaste la bloc. Unii români își terorizau vecinii
Ego.ro
Anunțul a foct făcut ACUM de Antenă! Ce se întâmplă cu Mirela Vaida
Prosport.ro
FOTO. E gata să se dezbrace total. „Cred că sunt hot. Vreau să-mi arăt corpul”
wowbiz.ro
Cătălin a căzut 300 de metri în gol pe Munții Bucegi! Cum s-a întâmplat tragedia?!
Cancan.ro
BREAKING | Ciclista de la Jocurile Olimpice a fost găsită moartă în casă
Playsport.ro
Cum a fost surprins Rică Răducanu la terasa pe care o are la Neptun. Celui care l-a filmat nu i-a venit să creadă
kanald.ro
Întârzieri masive la CFR! Calvarul la care au fost supuși călătorii care au revenit din vacanța de pe litoralul românesc
Capital.ro
Vor fi scutiți de la plata ratelor. Se aplică de la 1 septembrie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Românca și-a părăsit soțul în America și se iubește cu un milionar celebru!
stirilekanald.ro
Urlete de durere la înmormântarea Robertei, polițista moartă la 21 de ani! Detalii șocante
substantial.ro
Președintele Macron a acceptat demisia guvernului condus de Gabriel Attal
MediaFlux
Kamala Harris a făcut PASUL DECISIV. Donald Trump NU mai are ÎNCOTRO
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...