Metoda 1: Încinge o tigaie non-aderentă la foc mare timp de un minut, după care puneţi o lingură de unt. Sparge oul cu atenţie şi dă focul la mediu.
Pune o jumătate de lingură de apă în tigaie şi acoperiţi-o pentru 30 de secunde, lăsând oul să se prepare în aburi. Când albuşul este gata şi oul ochi este gata.
Citeşte şi Vă plac ouăle? Un compus regăsit în ele vă oferă mai multă încredere
Metoda 2: Încinge foarte bine o tigaie non-aderentă şi toarnă o cantitate generoasă de ulei de măsline pe care îl lasi până când începe să sfârâie uşor. Sparge oul şi redu focul aragazului la minim, după care toarnă cu o lingură ulei din tigaie peste ou. Toarnă uleiul doar peste albuş pentru a păstra gălbenuşul moale. Dacă preferi un gălbenuş mai tare toarnă doar două linguri de ulei peste el.
Metoda 3: Încălzeşte o jumătate de lingură de unt într-o tigaie mică, la o temperatură medie. Când untul începe să sfârâie sparge oul. Asezonă-l cu sare şi piper. Imediat ce marginile albuşului se prăjesc şi devin crocante întoarce oul. Sărează şi piperează şi această parte a oului.
După ce albuşul s-a prăjit oul poate fi servit pe o bucată de pâine prăjită.
Metoda 4: Încălzeşte o tigaie şi adaugă o lingură de untură, prăjeşte oul folosind metoda 2 sau metoda 3.
Metoda 5: Încingeţi cuptorul la 400 de grade şi încălziţi o lingură de ulei de măsline într-o tigaie pe care o poţi pune la cuptor. Când uleiul este cald, dar nu fierbinte, sparge oul şi prăjeşte oul până când albuşul începe să prindă culoare, apoi transferaţi tigaia în cuptor şi coaceţi-l circa 3 minute.