Citiți în continuare pentru a afla care sunt metodele propuse de noi, pentru a începe anul cu bine și pentru a avea un an cât mai prosper. Nu ne referim la bine cunoscutele rezoluții de anul nou, deorece studiile arată că rata lor de succes este destul de scăzută. Vă propunem să faceți pași mici, atât când vine vorba de obiective, cât și de acțiuni:
1. Stabiliți obiective realiste: în loc de “o să merg la sală în fiecare zi”, încercați „o să merg mai mult pe jos” sau „o să urc scările în loc sau iau liftul”. În loc de „nu mai comand mâncare”, încercați „o să gătesc cel puțin o dată pe săptămână acasă”. În loc de „o să șterg toate conturile de social media”, încercați să reduceți treptat timpul petrecut pe rețelele de socializare. În loc de obiective extrem de ambițioase, stabiliți obiective mai realizabile și mai ușor de gestionat.
2. Învățați să spuneți NU: de multe ori avem probleme în a zice NU când ni se cere un favor și ajungem să sacrificăm din timpul și energia noastră. Este important să impuneți anumite limite, să învățați să spuneți nu, chiar dacă este puțin stânjenitor. Cunoașteți termenul boundaries din limba engleză? La asta se referă. Desigur că este bine să-i ajutăm pe cei din jur, însă dacă aceste favoruri devin prea solicitante, este în regulă să spunem NU.
3. Fiți creativ: când intervine rutina, dispare motivația. Este important să aveți diversitate în viața de zi cu zi. În bucătărie – încercați în fiecare săptămână câte-o rețetă nouă, descoperiți bucătării și gusturi noi. Când mergeți la serviciu sau la plimbare, încercați un traseu diferit. Schimbările de acest gen vă vor prinde bine, veți observa că nu doar curiozitatea, ci și motivația o să crească treptat.
4.Acordați mai multă atenție îngrijirii de sine: acesta include somnul, relaxarea, sportul sau rutina de îngrijire a tenului și multe altele. Conceptul de îngrijire de sine este diferit pentru fiecare – pentru unii cititul sau meditația poate reprezenta o formă de îngrijire, pentru alții – un jogging prin parc sau pădure. Nu este atât de important CE faceți, atâta timp cât vă rezervați timp, în fiecare săptămână, pentru a vă ocupa de propria bunăstare.
5. Eliminați stresul: stresul este boala secolului 21. Tot mai mulți oameni mărturisesc că suferă de stres din mai multe motive. Poate fi vorba de prea multe responsabilitați la serviciu sau în familie. Este important să cereți ajutor atunci când aveți nevoie și să încercați să eliminați factorii care cauzează stresul. Dacă sunteți stresat din cauza banilor – încercați să achitați datoriile și să optimizați bugetul, dacă sunteți stresat la lucru – delegați responsabilitățile și nu uitați să luați pauze. O pauză de doar 5 minute poate avea un impact mare. De asemenea, multe sarcini pot fi automatizate, simplificate sau efectuate online, căutați acele soluții. Puteți automatiza plata facturilor, puteți face cumpărături online (chiar și pentru alimente), inclusiv un credit rapid poate fi solicitat online. Desigur, este recomandat să apelați la un credit doar atunci când aveți cu adevărat nevoie. Folosiți-vă de toate aceste servicii și opțiuni pentru a face economie de timp și de multe ori și de bani.
După cum puteți vedea, cele mai multe dintre acestea sunt relativ ușor de implementat și, de asemenea, ele nu trebuie introduse toate deodată. Definiți-vă prioritățile și obiectivele și nu uitați că consecvența este cheia succesului.