Un leneș are rezerve uriașe de energie, chiar dacă oamenii tind să creadă complet opusul. Leneșii nu sunt neputincioși, dimpotrivă. Dependenții de muncă își pun toată energia în ceea ce fac. Pentru că nu se odihnesc, mai devreme sau mai târziu, forța de muncă se termină. Îndeplinirea înatoririlor este întârziată, iar mai apoi apar problemele și necazurile.
Un leneș va încerca mereu să nu cheltuiască foarte multă energie pentru a face lucruri obișnuite și, totodată, nu se supraîncarcă cu munca inutilă și, prin urmare, se va simți mai bine și va trata mai eficient problemele neașteptate.
Acest lucru nu înseamnă că trebuie să renunțați la tot și să nu mai lucrați, trebuie doar să învățați să găsiți calea de mijloc.
O persoană devine mult mai creativă atunci când nu vrea să facă ceva. Un leneș va veni mereu cu scheme noi pentru rezolvarea problemelor, pentru a nu petrece prea mult timp cu ele. Din acest motiv, experții recomandă adesea să vă creșteți copiii astfel încât aceștia să nu se străduiască cu orice preș să fie cel mai bun elev din clasă. Perfecționismul duce la oboseală și stres.
Dependenții de muncă își dedică timpul îndatoririlor de muncă față de hobby-urile personale și fericirea. Leneșii se gândesc doar să obțină ceva plăcut din viață și nu își sacrifică timpul de dragul altor oameni.
Lenea nu este o dependență pentru că leneșii își direcționează energia în direcția pe care o consideră cea mai importantă în acest moment. Dependenții de muncă sunt dependenți de performanță, nu se pot opri și există mai multe motive pentru asta:
Acestea sunt cele mai comune motive pentru care oamenii cu greu se odihnesc și sunt dispuși să dedice foarte mult timp muncii.
De asemenea, un leneș nu se simte suprasolicitat și va fi mai puțin predispus la stres. Astfel, dorm mai bine și au mai puține griji. De cele mai multe ori, dependenții de muncă se epuizează, nu se simt bine, au probleme de sănătate și, totodată, au imunitatea scăzută.