Potrivit unui comunicat al Poliţiei, Cornu este bănuit că începând cu anul 2007, în calitate de administrator al mai multor societăţi comerciale din Timişoara, ar fi încheiat mai multe tranzacţii comerciale, prin întocmirea de documente contabile false, cu scopul fraudării patrimoniului persoanelor juridice.
În activitatea infracţională, acesta ar fi fost ajutat de ceilalţi membrii ai grupării, respectiv angajaţi ai societăţilor din compartimentele economice, precum şi cu alţi parteneri de afaceri.
De asemenea, Cornu împreună cu ceilalţi membri ai grupării infracţionale ar fi întocmit acte care ar fi atestat operaţiuni comerciale fictive, în acest fel reuşind diminuarea bazei impozabile şi implicit deducerea ilegală de TVA, precum şi reducerea impozitului pe profit datorat bugetului de stat, prejudiciind statul cu circa 61 de milioane de lei.
Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al SRI.
În timpul percheziţiilor care au avut loc joi şi la vila lui Cornu de lângă Timişoara, acesta era la Bucureşti, la o întâlnire de afaceri. În această după amiază va ajunge şi el, la procurorii DIICOT Timişoara, pentru audieri.