Cinci tipuri de carne pe care să nu le cumperi din supermarket. Sfatul măcelarilor: „Riscul de contaminare este semnificativ mai mare”

Dacă obișnuiți să consumați destul de des carne și căutați ingrediente pentru o masă copioasă, trebuie să știți că mersul la supermarket poate fi riscant atât pentru sănătate, cât și pentru sănătate.
Alina Costache
08 iun. 2024, 11:53
Cinci tipuri de carne pe care să nu le cumperi din supermarket. Sfatul măcelarilor: „Riscul de contaminare este semnificativ mai mare”
De ce să nu cumperi carne de la supermarket

Dacă sunteți consumator de carne și căutați ingrediente pentru masă, mersul la măcelărie sau la raionul frigorific din magazinul alimentar este adesea cel mai convenabil și mai accesibil mod de a vă aproviziona cu proteine.

Potrivit măcelarilor profesionști, calitatea cărnii disponibile în magainul alimentar sau în supermarket este adesea sub standardul pe care îl veți găsi la măcelăriile specializate.

„Principala diferență dintre o măcelărie și un magazin alimentar este atenția la detalii pe care o oferă o măcelărie, începând cu prioritizarea calității aprovizionării în detrimentul prețului”, a declarat Mike Saperstein, coproprietar al Sunshine Provisions din sudul Floridei.

După cum spune Superstein, cumpărarea cărnii de la măcelării poate fi un efort costisitor Cu toate astea, James Peisker co-fondator al Porter Road, reamintește că prețurile mai mari există pentru că „măcelăriile mici din întreaga țară depun o mulțime de eforturi suplimentare pentru a căuta ferme care au grijă de pământ și de animale, ceea ce face ca produsul să fie mai bun pentru dumneavoastră și mai groasă”.

Totodată, măcelarii au abilități speciale pentru a tăia carnea cu mai multă precizie decât angajații din supermarketuri

„Meseriașii calificați au muncit din greu pentru a cunoaște și înțelege diferitele tăieturi”, a spus Peisker. „Această cunoaștere și calitate ar trebui să merite să plătești puțin mai mult și să le susții”.

Măcelarii profesioniști au recunoscut, în general, că majoritatea cumpărătorilor vor cumpăra carne de la magazinul alimentar la un moment dat și că, de obicei, pot obține produse satisfăcătoare în acest mod. Pentru următoare cinci tipuri de carne, măcelarii recomandă să vă feriți de supermarketuri.

Citește și: La ce oră trebuie să mănânci carne. Așa vei slăbi și te vei bucura de o stare bună

Carne tocată de vită și pasăre

Carnea tocatî tinde să fie mai puțin costisitoare decât bucățile de calitate superioară și este folosită adesea pentru mâncăruri precum hamburgerii și chiftelele

„Produsele din carne tocată, în special carnea tocată de vită și de pui, sunt articole pe care aș evita să le cumpăr de la tejghelele măcelăriilor din magazinele alimentare. Cea mai mare parte a acestor produse vin pretopite de la marile unități de procesare a cărnii, unde riscul de contaminare este semnificativ mai mare”, spune măcelarul Luis Mata, potrivit huffpost.com.

Cumpărând carne tocată de vită și de pasăre de la măcelari, puteți atât „reduce riscul de contaminare, cât și asigura prospețimea și calitatea”, a spus Mata. Măcelarii specializați își procură carnea de la furnizori mai mici, astfel încât știu cum sunt crescute animalele, cum este procesată carnea și ce anume intră în fiecare amestec tocat.

„Carnea de vită tocată din magazinele alimentare ajunge de obicei pre-tocată direct de la abatoare, unde se folosește un amestec de diferite bucăți, nu neapărat cele mai bun. Acest proces poate comporomite aroma și calitatea cărnii”, a subliniat Mata.

Pește și fructe de mare

Magzinele alimentare și-au îmbunătățit oferta în ceea ce privește fructele de mare, multe dintre tejghelele de măcelărie din supermarketuri iferind pește și crustacee pe care le vând ca fiind „proaspete”.

Dacă nu cumpărați de la un magazin care se află foarte aproape de apă, ar trebui să vă îndoiți de prospțimea fructelor de mare pe care le cumpărați.

„Regula mea generală este că, dacă nu puteți face un drum rapid de 20 de minute cu mașina de la plajă până la acel magazin, atunci cumpărați fructele de mare din lada frigorifică” , a spusRusty Bowers, patronul unei măcelării din Georgia.

Dacă vizitarea unei pescării dedicate nu este o opțiune, fructele de mare congelate sunt o alegere mai bună, deoarece „majoritatea fructelor de mare congelate (așa cum se menționează pe etichetă) sunt procesate și congelate instantaneu pe vas pentru a-și păstra prospețimea la scurt timp după ce au fost culese din mare”.

Carne de vită maturată

Carnea de vită maturată este iubită pentru textura fragedă și gustul aromat. Măcelarii au folosit diverse procese de maturare de secole, iar pe măsură ce discuțiile despre maturarea cărnii s-au mutat în mainstream, au început să intre și și supermarketurile în joc.

Rich Silverman, măcelar principal al The Lambing Shed Farm Shop & Kitchen din Cheshire, Anglia, spune că supermarketurile nu au timpul, echipamentul sau configurația necesară pentru a matura carnea într-un mod benefic.

„Măcelarii locali au timpul și spațiul necesar pentru a matura carnea prin suspendarea acesteia pe os ca o carcasă întreagă. Acesta este un mod mult superior de a matura carnea și conferă un gust mult mai superior produsului. Are mult mai puțină umiditate, deci se gătește mai bine. Acesta este un mod testat și dovedit, făcut de măcelari din întreaga lume de secole”, a explicat Silverman.

Supermarketurile tind să-și matureze carnea folosindu-se de procesul de „maturare umedă”. Silverman descrie acest proces ca implicând „carne care este pre-tăiată și ambalată, apoi maturată în acea ambalare.”

„Deci, atunci când vezi o etichetă care spune „maturată timp de 21 de zile” în supermarket, nu este făcută pe carcasă, deci nu este uscată”, a spus el. „Este făcută astfel încât umiditatea să nu poată scăpa, așa că atunci când o gătești, umiditatea va aburi carnea din interior, făcând-o gumoasă.”

Carne cu os

Carnea cu os e ideală pentru gătirea la foc mic, iar oasele rămase pot fi folosite pentru a face supă acasă.

Cu toate acestea, Jerry Rempe, măcelar principal la Omaha Steaks, menționează că carnea cu os disponibilă în raioanele de carne din supermarketuri „tinde să se înmoaie mai repede decât produsele fără os în funcție de vârsta cărnii și de modul în care sunt depozitate”. Prezența osului afectează pH-ul cărnii, ceea ce poate duce la „miros neplăcut, textură vâscoasă și uneori la o schimbare a culorii”, a spus el. „Mirosul neplăcut vine adesea de la producerea de acizi organici de către bacterii pe măsură ce descompun proteinele și grăsimile din carne.”

Raioanele de carne din supermarketuri nu au o precizie exactă a temperaturii, iar carnea ambalată poate sta acolo mai mult de o zi, astfel încât șansele de înmuiere a oaselor sunt mai mari decât ar fi la un măcelar artizanal mai mic care înlocuiește carnea zilnic sau la o operațiune mai mare care folosește înghețarea rapidă.

Citește și: România, lider în UE la importul de carne congelată. Cumpărăm masiv „fripturi” de porc din Chile

Pateu terină și organe

Unele supermarketuri de lux acum comercializează ficat, rinichi, plămâni și pateu și terină făcute în casă, ceea ce poate părea o veste bună pentru cei dintre noi care iubim bogăția și aroma cărnii de organe. Dar Rosangela Teodoro, proprietara și măcelarul de la Teodora’s Boucherie din Cohasset, Massachusetts, încurajează cumpărătorii să ia în considerare vizitarea unui măcelar specializat în aceste tăieturi dificil de pregătit.

Fiind un măcelar specializat în delicatese gourmet, am și expertiză în personalizare și tăierea necesară pentru tăieturile specifice de carne. Folosesc echipamente specializate și mențin carnea la o temperatură constantă pentru a preveni alterarea. De aceea, nu aș cumpăra niciodată pateu și terină de la un măcelar dintr-un supermarket, deoarece acestea necesită echipamente și expertiză specializate pentru a fi pregătite corect”, a declarat Teodoro.

În ceea ce privește organele, bucătarul executiv Jeanne Oleksiak de la restaurantul și măcelăria Herd Provisions din Charleston, Carolina de Sud, subliniază, de asemenea, că „de obicei sunt înghețate în supermarketuri și nu sunt în cerere mare, așa că petrec mult timp trecând din congelator în congelator, mai ales dacă sunt la reduceri.” La o măcelărie artizanală, organele sunt mai probabil să fie proaspăt obținute și stocate în condiții optime.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Cum poți păstra boabele de cafea proaspete timp de 12 luni. Trucul pe care trebuie să-l știe iubitorii de cafea
Capital.ro
Cutremur total în UE. Ungurii au ajuns stăpânii Europei. S-a pus blocadă pe bani
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Sute de locuri de muncă într-un județ din România. Ce mare investitor face angajări
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Misterul morții lui Andrei Versace. Avocatul Adrian Cuculis a explicat principalele ipoteze: „Ar putea să fie și otrăvit”
Capital.ro
Decizie pentru cei care locuiesc în case sau blocuri vechi. Statul va plăti banii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Noul premier eston Kristen Michal promite sprijin continuu pentru Ucraina până la „victorie”
MediaFlux
VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR TOTAL după DEMISIA LUI BIDEN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!