Potrivit raportului CIAS, „in declarațiile echipajului ISU ajuns la locul accidentului, reiese faptul că pentru a înlătura orice pericol de producere al unui incendiu datorită mirosului puternic de benzină, s-a decuplat bateria de alimentare cu curent a aeronavei, și pentru că încă se auzea un semnal sonor din coada avionului, datorită accesului dificil la transmițătorul ELT, legăturile electrice cât și cablurile antenelor au fost smulse din transmițătorul sistemului ELT”.
Potrivit realizatorilor raportului final, documentul conține 158 de pagini, dintre care 127 de pagini conțin raportul propriu-zis și alte patru anexe de 31 de pagini.
Pe 20 ianuarie 2014, Şcoala de Aviaţie închiria avionul BN 2 unei echipe medicale care pleca de la Bucureşti la Oradea pentru un transplant. În zbor, din cauza givrajului puternic, echipajul a coborât sub 3000 de metri, unde nu mai puteau fi urmăriţi pe radar.
Două persoane au decedat și cinci au fost rănite după ce aeronava în care se aflau, de tip BN 2, a căzut în 20 ianuarie 2014, într-o zonă împădurită din Apuseni, la peste 1.400 de metri altitudine. Cele șapte persoane aflate la bordul aeronavei, doi membri ai echipajului și cinci persoane din echipa medicală, se deplasau la Oradea pentru o operație de prelevare de organe pentru transplant. Cauza morții pilotului Adrian Iovan a fost șoc traumatic și șoc hipotermic, consecință a unui politraumatism și expunerea la temperaturi scăzute. Aurelia Ion, în vârstă de 23 de ani, a decedat, potrivit specialiștilor de la Medicină Legală Alba, ca urmare a mecanismului combinat de expunere la temperaturi scăzute și tulburări de dinamică respiratorie, consecința unui traumatism cervico-toracic.
Citeşte şi
Ultimele clipe şi ultimele cuvinte ale pilotului ADRIAN IOVAN înainte de tragedia din Apuseni