Șoferițele au produs de cinci ori mai puține accidente într-un an, comparativ cu bărbații, potrivit analizei Poliției Române. Specialiștii susțin că acest lucru se datorează prudenței cu care doamnele șofează.
Citește și: Ce a pățit șoferul unui BMW, care și-a lăsat mașina pentru câteva ore pe marginea DN1. Cum și-a găsit mașina
Și deși femeile produc mai puține accidente decât bărbații, aceștia din urmă sunt în număr mai mare în ceea ce privește deținerea unui permis de conducere.
„Femeile sunt cel puțin la fel de pricepute la volan” o spune chiar o șoferiță ce iubește atât de mult șofatul, încât a renunțat la jobul pe care îl avea într-o farmacie și s-a angajat ca taximetristă.
„De când eram un copil, mi-a plăcut și mi-am dorit să conduc, mi s-a îndeplinit acest vis. Am un băiețel, care acum este mare, are 16 ani, îl cresc singură, și asta m-a determinat să aleg această meserie, pentru că mă pot opri oricând și la orice oră, și pot să fiu lângă el mai mult timp”, a declarat Ramona pentru Digi24.
Chiar și acum există persoane care se miră de faptul că o femeie practică meseria de șofer. Ramona este mândră de faptul că, deși lucrează în acest domeniu de mai bine de 3 ani, nu a produs niciun accident. Totuși, a fost implicată într-unul, însă oamenii legii au stabilit că ea nu a avut nicio vină, ci celălalt participant la trafic.
Datele arată că, într-un singur an, femeile au produs de 5 ori mai puține accidente, comparativ cu bărbații. Cele mai recente date ale Poliției Române arată că 500 dintre accidentele produse pe șoselele din România au fost din cauza femeilor la volan, iar numărul bărbaților care au produs accidente sare de 2.800. Întrebați cine este mai priceput la volan, părerile șoferilor sunt împărțite.
„Cred că în mod egal, în funcție de calitatea fiecărui șofer”, „Bărbatul! Suntem mult mai atenți”, „Amândoi! Ce, femeia nu conduce?”, „Bărbatul, bineînțeles!”, „Femeile au încurcat tot traficul ăsta, în București, la ora actuală”, sunt câteva dintre părerile șoferilor.
Specialiștii spun că priceperea nu ține cont de gen, ci de cu totul alți factori, cum ar fi atenția, foarte importantă atunci când este vorba de viața oamenilor din jur.
„Bineînțeles, cu experiența acumulată întotdeauna devii un șofer mai bun pentru că această experiență se acumulează în corp, adică se învață, este un reflex care se învață în corp și cu cât exersezi mai mult, cu atât de creeează niște legături în corp, neurologice, care te ajută să devii mai bun. Cu cât exersezi, cu atât ești mai bun, simplu”, a explicat Marius Mitrache, specialist în conducere defensivă.
Citește și: Cod rutier 2024. Cât este amenda pentru parcare neregulamentară. Șoferii riscă o sumă piperată