Cine e Luminița, femeia moartă în explozia din Craiova. Mărturiile dramatice ale victimelor: „Ușa a zburat către mine. Geamurile sparte, zidurile puse jos”

Luminița Adriana s-a stins din viață noaptea trecută, într-o explozie uriașă care a avut loc la Craiova. Alți trei vecini au fost grav răniți. Pompierii caută în continuare alte presupuse victime pe sub dărâmături.
Filip Stan
18 apr. 2024, 13:52
Cine e Luminița, femeia moartă în explozia din Craiova. Mărturiile dramatice ale victimelor:

Luminița Adriana locuia în Craiova, deasupra apartamentului de la parter, unde s-a produs explozia. Din păcate, ea nu a mai putut fi salvată.

Pe lângă ea, alți trei vecini au fost răniți. Printre aceștia, se numără mama Luminiței, care a ajuns la spital. Ulterior, după ce a primit îngrijiri medicale, a fost externată.

Conform primelor informații date de pompieri, explozia ar fi putut avea loc din cauza unei acumulări de gaze. ”Presupunem că a fost o acumulare de gaze și s-a produs o explozie neurmată de incendiu. Cercetările sunt în curs de desfășurare, implicându-se toate organele abilitate”, a transmis ISU.

Citește și Accident mai rău ca în filmele de groază în Teleorman! Un Logan a fost străpus complet de o balustradă! Imagini șocante

Blocul era construit în 1960 și nu a fost niciodată racordat la gaze. Acesta este și motivul pentru care oamenii făceau tot felul de improvizații, toți având butelie.

ISU Dolj a reluat joi dimineață căutările presupuselor victime pe sub dărâmături. „În acest moment s-a reluat misiunea de căutare – salvare și îndepărtare a elementelor de construcție. Presupunem că a fost o acumulare de gaze și s-a produs o explozie neurmată de incendiu. Cercetările sunt în curs de desfășurare, implicându-se toate organele abilitate”, a transmis ISU Dolj.

Explozia a avut loc miercuri seara la un bloc cu un etaj din Craiova. În urma evenimentului, etajul întâi s-a prăbușit parțial. Aproximativ 50 de persoane au fost evacuate din imobil.

Mărturiile victimelor după explozia din Craiova: „Ușa a zburat către mine. Geamurile sparte, zidurile puse jos”

Locatarii blocului din Craiova, unde a avut loc explozia devastatoare, au vorbit despre coșmarul prin care au trecut. Extrem de speriați, oamenii au făcut mărturisiri șocante despre clipele de groază. Într-o secundă, s-au trezit prinși sub dărâmături. O persoană a povestit cum, efectiv, ușa s-a desprins și a venit peste el.

„Am intrat să vedem dacă e cineva în viaţă.”/ „Cineva ţipa: E cineva rănit, e mort!”/ „O bubuitură puternică de tot, uşa a zburat către mine!”/ „Am văzut un suflu. Eu tocmai intram în casă şi uşa a venit peste mine. Geamurile sparte, erau zidurile jos puse tot.”/ „Uşile la parter… nu mai e nimic, geamuri, toate sunt sparte, sunt făcute varză.”, au fost mărturisile tulburătoare ale locatarilor blocului unde a avut loc explozia, potrivit Observator News.

Mai mulți bărbați, victime la rândul lor, au dat o mână de ajutor, după ce au reușit să se salveze. „Am strigat şi am început să scoatem de acolo. Să îi ajutăm, să îi salvăm.”, a spus Vlad, unul dintre locatarii care au intrat în bloc pentru a-și salva vecinele.

Citește și Plan roşu de intervenţie la Craiova. Un mort şi doi răniţi după ce explozia a dislocat o mare parte din etajul unui bloc

Spynews
Bacalaureat 2024. Subiectele la proba la alegere a profilului. Ce exerciții au avut de rezolvat candidații
Bzi.ro
Lovitură dată de ProTV! Gina Pistol va prezenta MasterChef!
Fanatik.ro
Stațiunea de pe litoralul românesc pe care e bine s-o eviți. Mirosul e greu de suportat, îți strici vacanța dacă mergi aici
Capital.ro
Statul VREA BANI de la români. Decizia luată azi, 4 iulie: Clopoţelul va suna pentru fiecare român
Playtech.ro
Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
Două zile libere în plus pentru români! Care sunt condițiile pentru a le primi
Adevarul
Cum era să fie dat jos Ceaușescu cu cinci ani înainte de Revoluție. Complotul secret la care a participat și Ion Iliescu
Spynews
Star Matinal. Bianca Drăgușanu, probleme la întoarcerea din vacanță! Prin ce experiență a fost nevoită să treacă vedeta: „A fost o peripeție” / VIDEO
Spynews
Cine este Mahmut Orhan. Povestea celebrului DJ turc
Evz.ro
Aberația cu testul antidrog, criticată și de polițiști. Modificarea la Codul Rutier care te lasă aiurea fără permis intră curând în vigoare
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
BAC 2024 | Ce subiecte au picat la geografie, logică, filosofie, sociologie și psihologie
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Perle amuzante de la Bacalaureat 2024. Ce au scris elevii la Română, la subiectul III, la BAC 2024
Capital.ro
Cod Rutier 2024. Se suspendă automat permisul 30 zile. ORICINE poate reclama șoferii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie absolvenții claselor a XII-a: „Scriitorului îi e frică de Arghezi”
substantial.ro
Un bărbat a rămas încarcerat în urma unui accident auto în Piatra-Neamţ
MediaFlux
VIITORUL PREȘEDINTE al României! Răsturnare TOTALĂ de SITUAȚIE
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!