Cine este CORINA CREŢU, nominalizată comisar european pentru Politică Regională

Corina Creţu va deţine portofoliul politicii regionale în viitoarea Comisie Europeană, potrivit anunţului făcut miercuri de preşedintele ales al noului executiv comunitar, Jean-Claude Juncker, care a prezentat într-o conferinţă de presă componenţa Colegiului comisarilor pentru perioada 2014-2019. Corina Crețu este vicepreşedinte al Parlamentului European, fiind aleasă în această funcţie în luna iulie 2014, cumulând un număr de 406 voturi.  
Filip Stan
01 sept. 2014, 12:11
Cine este CORINA CREŢU, nominalizată comisar european pentru Politică Regională

Între 2012 și 2014, Corina Creţu a ocupat funcția de Vicepreședinte al Grupului Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European, fiind, în aceeași timp, membră a Preşedinţiei Partidului Socialiştilor Europeni.

În mandatul 2009 – 2014 a fost Vicepreședinte al Comisiei pentru Dezvoltare din Parlamentul European. În această calitate, Corina Creţu se remarcă prin activitatea sa profesională şi politică de la Bruxelles şi Strasbourg.

Este autoarea „Raportului referitor la autoritățile locale și societatea civilă: angajamentul Europei față de sprijinirea dezvoltării durabile”, prin care pledează pentru eradicarea sărăciei și asigurarea dezvoltării durabile, prin implicarea autoritatilor locale si a organizatiilor non-guvernamentale.

Totodată, redactează ca Raportor alternativ „Raportul referitor la propunerea de regulament al Parlamentului European şi al Consiliului de instituire a Corpului voluntar european de ajutor umanitar (EU Aid Volunteers)”, „Raportul referitor la creşterea impactului politicii de dezvoltare a UE” şi „Raportul referitor la propunerea de decizie a Parlamentului European şi a Consiliului privind Anul European al îmbătrânirii active”.

CITEŞTE ŞI CORINA CREŢU şi DACIAN CIOLOŞ, propunerile României pentru funcţia de comisar european

De asemenea, este organizatoarea a numeroase conferințe și audieri găzduite de Parlamentul European, dintre care REUNIUNEA EXTRAORDINARĂ A COMISIEI PENTRU DEZVOLTARE, AVÂNDU-L CA INVITAT PE BILL GATES, ocazie cu care şi-a exprimat susţinerea pentru majorarea contribuţiilor statelor la ajutorul pentru dezvoltare în vederea respectării angajamentului de a aloca 0,7% din PIB, astfel încât Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului să devină realizabile.

Totodată, este organizatoarea AUDIERII CU TEMA „PALESTINA – RECONSTRUCŢIE ŞI DEZVOLTARE”, LA CARE PARTICIPĂ TONY BLAIR şi în cadrul căreia a pledat ca Uniunea Europeană să devină un factor important în implementarea unei soluţii paşnice durabile in regiune.

În anul 2009 participă la MISIUNEA DE INFORMARE A DELEGAŢIEI PARLAMENTULUI EUROPEAN CU PRIVIRE LA CONFLICTUL DIN FÂŞIA GAZA ŞI TERITORIILE PALESTINIENE. În 2010 inaugurează, la Bruxelles, cea de-a ZECEA CONFERINŢĂ A REŢELEI PARLAMENTARE PENTRU BANCA MONDIALĂ, fiind Membă a Comitetului de Conducere a PNoWB (Parliamentary Network of the World Bank).

La începutul anului 2005 CONDUCE UN SEMINAR DE PREGĂTIRE PENTRU PURTĂTORII DE CUVÂNT, ŞEFI AI DEPARTAMENTELOR DE COMUNICARE ŞI ŞEFI AI DEPARTAMENTELOR DE PRESĂ DIN NOILE INSTITUŢII DEMOCRATICE DIN IRAK. În anul 2004 a fost aleasă membră a Parlamentului României, activând în cadrul Comisiei pentru Politică Externă a Senatului și ca Euroobservator la Parlamentul European din partea României.

În anul 2000 a fost aleasă membră a Camerei Deputatilor, renunţând la mandat în favoarea funcţiei de Consilier Prezidenţial. În perioada 2000-2004, deține funcția de Consilier Prezidential (cu rang de ministru), Purtător de cuvânt al Președintelui României și Şef al Departamentului de Comunicare Publică din cadrul Presedinției României, calitate în care conduce strategia de comunicare a Instituţiei Prezidenţiale.

Este aleasă eurodeputat la alegerile din 2007, la cele din 2009 și la alegerile din luna mai 2014, când este lider al listei de candidați ai Alianței PSD-UNPR-PC. Corina Crețu este, de asemenea, autoarea cărții „Romania europeană”, publicată în 2009 la Bucureşti.

Dacian Cioloş şi Corina Creţu sunt propunerile României pentru funcţia de comisar european, pe care Victor Ponta le-a transmis preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Junker, într-o scrisoare pe care i-a adresat-o la data de 30 iulie. Valeriu Zgonea a declarat, miercuri, că a primit această scrisoare de la premier, cu solicitarea de a demara procedurile pentru audiere în Parlament odată cu primirea răspunsului oficial din partea şefului CE. 

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Președintele Biden testat Pozitiv pentru Covid-19. Cum Influențează Situația Politică
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Mega-scandal la 'Insula Iubirii'! Dezvăluiri terifiante despre Cornel: 'O bătea golănește pe Ada!' 😲 ⤵️
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Detectarea fosfinei și amoniacului pe Venus sugerează posibilitatea existenței vieții
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'